Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 Argiano Solengo Super Tuscan 2020 0
  • Argiano Solengo 2020

    Producător: Argiano - Toscana, Montalcino

    Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot şi 5% Sangiovese - struguri organici

    Culoare: purpuriu, aproape negru

    Miros:  floral, fructe negre, condimente

    Gust: echilibrat, cu corp plin, textură fermă, tanini foarte fini și fantastice arome de violete, trandafir și fructe negre, împletite cu note de piatră care conduc spre sfârșitul lung

    Recomandări gastronomice: grătar sau friptură de miel sau vită, tocană de pasăre sau vânat, paste cu roşii şi carne de vită, brânzeturi semi-maturate

    Alcool: 14,5%

    Temperatura de servire: 18-20°C

    Număr de sticle produse: 7500

    Maturitate anticipată: 2020-2035

    Număr de sicle produse: 25.000

    Aşa cum o arată şi numele (mistreţ singuratic), avem de-a face cu un vin singular, care excelează prin fineţe, echilibru şi profunzime.

    Nefiltrat - sedimentele sunt expresia unui vin natural de mare calitate.

    Maturat 18 luni în baricuri 60% noi și 30% la a doua folosire, poate fi băut și tânăr, dar, cu timpul, câştigă în complexitate şi intensitate. 

    Descrierea producătorului: ”Acest vin excepțional este expresia recentă a potențialului viticol al Argiano, raportat la vinurile făcute din Sangiovese. În Solengo se combină solul toscan și soiurile franțuzești Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot și Syrah. El este creația lui Giacomo Tachis, fostul nostru oenolog de renume internațional, a cărui muncă este dusă mai departe de echipa Argiano.”

    99 Puncte James Suckling: ”Un vin fantastic, cu echilibru și intensitate. Corpolent, profund și echilibrat. Are o armonie frumoasă și clasă. Sunt fericit că l-am gustat! Un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah.”
     
    Ediția 2015 - 97 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de flori precum violete și trandafiri, împletite cu fructe purpuriu-închis și adieri de piatră. Corp plin, tanini ultrafini și sfârșit lung, liniar. Este o întoarcere la marile Solengo-uri de la mijlocul anilor 1990. Cel mai bun din 1997 încoace. 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot și 5% Sangiovese. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020.”

    Ediția 2012 - 93 Puncte Wine Spectator: ”Un vin dens, monolitic, saturat cu arome de cireșe negre, mure, cedru, piele și tabac. Bine-integrat, cu o textură fermă, vinul se încheie într-o cascadă de note de fruct, condimente și pământ. Complet, dar mai are nevoie de timp.”

                     - 93 Puncte James Suckling

                     - 92 Puncte Parker: ”În Solengo 2012 predomină Cabernetul Sauvignon cu Petit Verdot, Syrah și Merlot. Această ediție a celebrului cupaj toscan este mai delicată decât cea din 2011. Elementele Syrah-ului și Merlot-ului sunt foarte bine definite și contribuie la delicatețea generală și la textura vinului. În nas, Solengo evidențiază note de fructe negre, condimente, tabac, piele și cutie de țigarete. Efectul final este foarte frumos, iar vinul ar trebui să evolueze încet în următorii zece ani.”

    Ediția 2011 - 93 Puncte Parker: Solengo 2011 este un vin emblematic care evidențiază o intensitate extraordinară. Un asamblaj de 50% Cabernet, 20% Petit Verdot, 20% Syrah și 15% Merlot. Corpolent, de culoare închisă și intensă, e făcut într-un stil opulent, cu o consistență densă, cărnoasă și o coloană vertebrală fermă, taninoasă. Pe final, vinul evidențiază arome de mirodenii, ciocolată neagră, vișine, împletite cu frumoase tente de ierburi arse.”

    Super Tuscanele sunt o categorie de vinuri din Toscana apărută în anii 1970, când câțiva producători au început să experimenteze cu soiuri franţuzeşti şi metode noi de vinificare. Părintele Super Tuscanelor este eminentul oenolog Giacomo Tachis, cel care a început cu Argiano Solengo, pentru a continua cu Tignanello, Sassicaia și Solaia, create împreună cu Marchizul Pietro Antinori.

    Super Tuscanele sunt produse în afara reglementărilor DOC şi DOCG, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potenţial mare de învechire şi preţuri mari. Între timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar mulţi producători preferă catalogarea neclasificată sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusă în 1992.

    ***

    Povestea domeniului devenit în 2019 prima podgorie ”plastic free” din Montalcino începe în 1580, când aici se producea doar vin pentru consumul casei. Vila principală, celebră în Italia, a fost construită în 1581 de familia Pecci, una dintre marile familii nobiliare ale Sienei, pe culmea unui deal frumos, cum numai în Toscana găseşti. Dar legenda spune că în vechimea mult mai îndepărtată înţelepţii credeau că aici se află renumitul altar al zeului Janus, cel cu două feţe.

    De-a lungul timpului, domeniul situat la sud-vest de Montalcino a schimbat mai mulţi proprietari – contele Pieri, marchizul Ballanti Marli sau ducesa Caetani, pentru ca în 1992 să fie cumpărat de contesa Noemi Marone Cinzano, descendentă a familiei care produce celebrul vermut cu acelaşi nume. Stabilită de multă vreme în Brazilia, ea a decis la începutul anului 2013 să se despartă de Argiano. Printr-o tranzacţie estimată la 40-50 milioane Euro, domeniul de 100 ha a trecut în proprietatea unor prieteni brazilieni care au anunţat că vor investi alte 2,5 - 3 milioane Euro pentru modernizare şi extinderea viilor. În 2014, conducerea domeniului a fost preluată de Bernardino Sani, fostul director de vânzări. Diplomat în oenologie al Universității din Florența, în 2015 el devine și oenolog al domeniului. Colaborarea cu Franceso Monari, excepționalul viticultor-șef, este garanția faptului că vinurile de la Argiano vor continua să urce în elita vinului internaţional.

    Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.

    Vinurile Argiano sunt produse numai din struguri proprii. Soiul preponderent este Sangiovese. Viile se extind pe 50 ha de sol calcaros, cu câteva zone argiloase. Cândva, apele mării acopereau întreaga zonă. În urma lor a rămas o  mare cantitate de minerale cruciale pentru dezvoltarea optimă a viţelor. Clima este, şi ea, generoasă cu domeniul: datorită expunerii sudice, viile se bucură tot anul de soarele de amiază. Calitatea extraordinară a strugurilor se datorează în mare măsură geologiei şi climei. Restul aparţine priceperii oamenilor – strugurii se culeg manual, în coşuri mici, iar randamentul este mult redus pentru a obţine o concentraţie maximă în pieliţe, de unde rezultă o cantitate mare de antociani şi tanini nobili.

    Pivniţele de sub vilă, recent renovate, sunt bijuteria cea mai de preţ a domeniului. Începând din secolul al XVI-lea, vinurile găsesc aici temperatura şi umiditatea optime, în linişte şi întuneric. Maturarea se face în butoaie de stejar mici şi mijlocii, dar şi în baricuri franţuzeşti care asigură o extracţie mai subtilă şi mai echilibrată a taninilor. La Argiano se depune un efort constant pentru alegerea lemnului, deoarece ea este vitală pentru evoluţia vinului.

    Domeniul produce cinci vinuri, o grappa şi ulei de măsline. Respectabilul Brunello este urmat îndeaproape de Suolo şi de două Super Tuscane: Non Confonditur şi capodopera domeniului, Solengo, primul Super Tuscan creat de renumitul Giacomo Tachis. Deloc ultimul este celebrul Rosso, despre care se spune că „bei Rosso, dar ţi se pare că-i Brunello”.

    Nenumăratele medalii, punctaje şi trofee internaţionale primite începând din 1934 consfinţesc calitatea vinurilor şi le garantează reputaţia internaţională. Ea a fost întărită din nou printr-o decizie din 15 mai 2013 a Tribunalului din Siena, prin care Tenuta Argiano a fost achitată de toate acuzaţiile aduse în scandalul de contrafacere a Brunello-ului din 2007-2009. „Achitarea obţinută după un proces îndelungat ne umple de satisfacţie şi de entuziasmul necesar pentru a continua să ridicăm nivelul acestei podgorii istorice şi unice.”, a declarat administratorul de atunci al domeniului. Vinurile ne îndreptăţesc să-i dăm crezare.

    Nu în ultimul rând, Argiano este o destinație agrituristică de o frumusețe unică, pentru toți cei care visează la o vacanță de neuitat.

     

  • Producator: Argiano
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Culoare: Rosu
  • Soi: Cabernet Sauvignon
  • Tara De Origine: Italia
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Argiano Solengo Super Tuscan 2020

Cod Produs: imp-wp-689
In stoc
335 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Argiano Solengo 2020

Producător: Argiano - Toscana, Montalcino

Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot şi 5% Sangiovese - struguri organici

Culoare: purpuriu, aproape negru

Miros:  floral, fructe negre, condimente

Gust: echilibrat, cu corp plin, textură fermă, tanini foarte fini și fantastice arome de violete, trandafir și fructe negre, împletite cu note de piatră care conduc spre sfârșitul lung

Recomandări gastronomice: grătar sau friptură de miel sau vită, tocană de pasăre sau vânat, paste cu roşii şi carne de vită, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 18-20°C

Număr de sticle produse: 7500

Maturitate anticipată: 2020-2035

Număr de sicle produse: 25.000

Aşa cum o arată şi numele (mistreţ singuratic), avem de-a face cu un vin singular, care excelează prin fineţe, echilibru şi profunzime.

Nefiltrat - sedimentele sunt expresia unui vin natural de mare calitate.

Maturat 18 luni în baricuri 60% noi și 30% la a doua folosire, poate fi băut și tânăr, dar, cu timpul, câştigă în complexitate şi intensitate. 

Descrierea producătorului: ”Acest vin excepțional este expresia recentă a potențialului viticol al Argiano, raportat la vinurile făcute din Sangiovese. În Solengo se combină solul toscan și soiurile franțuzești Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot și Syrah. El este creația lui Giacomo Tachis, fostul nostru oenolog de renume internațional, a cărui muncă este dusă mai departe de echipa Argiano.”

99 Puncte James Suckling: ”Un vin fantastic, cu echilibru și intensitate. Corpolent, profund și echilibrat. Are o armonie frumoasă și clasă. Sunt fericit că l-am gustat! Un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah.”
 
Ediția 2015 - 97 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de flori precum violete și trandafiri, împletite cu fructe purpuriu-închis și adieri de piatră. Corp plin, tanini ultrafini și sfârșit lung, liniar. Este o întoarcere la marile Solengo-uri de la mijlocul anilor 1990. Cel mai bun din 1997 încoace. 50% Cabernet Sauvignon, 30% Petit Verdot, 15% Merlot și 5% Sangiovese. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020.”

Ediția 2012 - 93 Puncte Wine Spectator: ”Un vin dens, monolitic, saturat cu arome de cireșe negre, mure, cedru, piele și tabac. Bine-integrat, cu o textură fermă, vinul se încheie într-o cascadă de note de fruct, condimente și pământ. Complet, dar mai are nevoie de timp.”

                 - 93 Puncte James Suckling

                 - 92 Puncte Parker: ”În Solengo 2012 predomină Cabernetul Sauvignon cu Petit Verdot, Syrah și Merlot. Această ediție a celebrului cupaj toscan este mai delicată decât cea din 2011. Elementele Syrah-ului și Merlot-ului sunt foarte bine definite și contribuie la delicatețea generală și la textura vinului. În nas, Solengo evidențiază note de fructe negre, condimente, tabac, piele și cutie de țigarete. Efectul final este foarte frumos, iar vinul ar trebui să evolueze încet în următorii zece ani.”

Ediția 2011 - 93 Puncte Parker: Solengo 2011 este un vin emblematic care evidențiază o intensitate extraordinară. Un asamblaj de 50% Cabernet, 20% Petit Verdot, 20% Syrah și 15% Merlot. Corpolent, de culoare închisă și intensă, e făcut într-un stil opulent, cu o consistență densă, cărnoasă și o coloană vertebrală fermă, taninoasă. Pe final, vinul evidențiază arome de mirodenii, ciocolată neagră, vișine, împletite cu frumoase tente de ierburi arse.”

Super Tuscanele sunt o categorie de vinuri din Toscana apărută în anii 1970, când câțiva producători au început să experimenteze cu soiuri franţuzeşti şi metode noi de vinificare. Părintele Super Tuscanelor este eminentul oenolog Giacomo Tachis, cel care a început cu Argiano Solengo, pentru a continua cu Tignanello, Sassicaia și Solaia, create împreună cu Marchizul Pietro Antinori.

Super Tuscanele sunt produse în afara reglementărilor DOC şi DOCG, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potenţial mare de învechire şi preţuri mari. Între timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar mulţi producători preferă catalogarea neclasificată sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusă în 1992.

***

Povestea domeniului devenit în 2019 prima podgorie ”plastic free” din Montalcino începe în 1580, când aici se producea doar vin pentru consumul casei. Vila principală, celebră în Italia, a fost construită în 1581 de familia Pecci, una dintre marile familii nobiliare ale Sienei, pe culmea unui deal frumos, cum numai în Toscana găseşti. Dar legenda spune că în vechimea mult mai îndepărtată înţelepţii credeau că aici se află renumitul altar al zeului Janus, cel cu două feţe.

De-a lungul timpului, domeniul situat la sud-vest de Montalcino a schimbat mai mulţi proprietari – contele Pieri, marchizul Ballanti Marli sau ducesa Caetani, pentru ca în 1992 să fie cumpărat de contesa Noemi Marone Cinzano, descendentă a familiei care produce celebrul vermut cu acelaşi nume. Stabilită de multă vreme în Brazilia, ea a decis la începutul anului 2013 să se despartă de Argiano. Printr-o tranzacţie estimată la 40-50 milioane Euro, domeniul de 100 ha a trecut în proprietatea unor prieteni brazilieni care au anunţat că vor investi alte 2,5 - 3 milioane Euro pentru modernizare şi extinderea viilor. În 2014, conducerea domeniului a fost preluată de Bernardino Sani, fostul director de vânzări. Diplomat în oenologie al Universității din Florența, în 2015 el devine și oenolog al domeniului. Colaborarea cu Franceso Monari, excepționalul viticultor-șef, este garanția faptului că vinurile de la Argiano vor continua să urce în elita vinului internaţional.

Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.

Vinurile Argiano sunt produse numai din struguri proprii. Soiul preponderent este Sangiovese. Viile se extind pe 50 ha de sol calcaros, cu câteva zone argiloase. Cândva, apele mării acopereau întreaga zonă. În urma lor a rămas o  mare cantitate de minerale cruciale pentru dezvoltarea optimă a viţelor. Clima este, şi ea, generoasă cu domeniul: datorită expunerii sudice, viile se bucură tot anul de soarele de amiază. Calitatea extraordinară a strugurilor se datorează în mare măsură geologiei şi climei. Restul aparţine priceperii oamenilor – strugurii se culeg manual, în coşuri mici, iar randamentul este mult redus pentru a obţine o concentraţie maximă în pieliţe, de unde rezultă o cantitate mare de antociani şi tanini nobili.

Pivniţele de sub vilă, recent renovate, sunt bijuteria cea mai de preţ a domeniului. Începând din secolul al XVI-lea, vinurile găsesc aici temperatura şi umiditatea optime, în linişte şi întuneric. Maturarea se face în butoaie de stejar mici şi mijlocii, dar şi în baricuri franţuzeşti care asigură o extracţie mai subtilă şi mai echilibrată a taninilor. La Argiano se depune un efort constant pentru alegerea lemnului, deoarece ea este vitală pentru evoluţia vinului.

Domeniul produce cinci vinuri, o grappa şi ulei de măsline. Respectabilul Brunello este urmat îndeaproape de Suolo şi de două Super Tuscane: Non Confonditur şi capodopera domeniului, Solengo, primul Super Tuscan creat de renumitul Giacomo Tachis. Deloc ultimul este celebrul Rosso, despre care se spune că „bei Rosso, dar ţi se pare că-i Brunello”.

Nenumăratele medalii, punctaje şi trofee internaţionale primite începând din 1934 consfinţesc calitatea vinurilor şi le garantează reputaţia internaţională. Ea a fost întărită din nou printr-o decizie din 15 mai 2013 a Tribunalului din Siena, prin care Tenuta Argiano a fost achitată de toate acuzaţiile aduse în scandalul de contrafacere a Brunello-ului din 2007-2009. „Achitarea obţinută după un proces îndelungat ne umple de satisfacţie şi de entuziasmul necesar pentru a continua să ridicăm nivelul acestei podgorii istorice şi unice.”, a declarat administratorul de atunci al domeniului. Vinurile ne îndreptăţesc să-i dăm crezare.

Nu în ultimul rând, Argiano este o destinație agrituristică de o frumusețe unică, pentru toți cei care visează la o vacanță de neuitat.

 

Producator: Argiano

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Culoare: Rosu

Soi: Cabernet Sauvignon

Tara De Origine: Italia

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate