Loading...

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Livrare gratuita peste 300 lei in Bucuresti.

Aparut in jurul anilor 1400, armagnacul este cel mai vechi distilat din Franţa, obţinut prin distilarea vinurilor albe din regiunea Gasconia.

Denumirea de armagnac poate sa fie folosita numai de băutura care provine strict din această regiune a Franţei .

Armagnacul se produce in trei regiuni diferite : Tenareze , Bas-Armagnac si in zona Haut – Armagnac.

Armagnacul parcurge trei etape diferite: prima etapa este vinificarea pentru care se utilizeaza numai vinuri albe, sunt folositi struguri cu o bună aciditate şi un conţinut mai mic de alcool, a doua etapa este distilarea care are loc iarna, după ce fermentaţiile isi potolesc reactiile; aceasta trebuie să se sfarseasca înainte de 31 martie a anului următor recoltării), a treia esta este maturarea , când armagnac-ul este pus la imbatranit în butoaie de stejar de 400 de litri.

Deosebirile dintre armagnac şi cognac constau in distilare si soi de vin : armagnacul este produs in exclusivitate din struguri albi si este distilat o singura data. Cognacul se obtine din struguri roşii şi este distilat de două ori.

ARMAGNAC

 
Subcategorie
Tip
Producator
Ani
Tara de origine
Cantitate
Recomandari