Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2020
Producător: Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape, Valea Ronului
Proprietar: Familia Perrin
Soi: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 15% Syrah, 10% Counoise, 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, 5% Cinsault - struguri culeși manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: foarte proaspăt, complex și rafinat, cu parfum floral, de violete și ciocolată
Gust: rotund, cu aciditate și echilibru superbe, arome de fructe negre coapte (mure, afine), pământ afumat, tufăriș și violete, tanini moi, o mineralitate încântătoare și sfârșit lung
Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, brânză
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 15°C
Perioada optimă de consum: 2019-2040
Fiecare soi este recoltat separat. Strugurii reductivi (Mourvèdre, Syrah) sunt fermentați în butoaie de lemn, iar strugurii oxidativi (toate celelalte soiuri) fermentează în tancuri de beton emailat. Soiurile sunt asamblate după fermentația malolactică, după care vinul este maturat 12 luni în budane de stejar.
99 Puncte James Suckling: ”Un Beaucastel magnific. Un clasic! O gamă superbă de arome: fructe roșii, albastre, purpuriu închis și negre. Nuanțe de minerale închise la culoare și pietroase, condimente, flori sălbatice și ierburi aromate. Foarte cărnos. Cu un echilibru impecabil, tanini super-mătăsoși și sfârșit extraordinar de lung. Va trăi multe zeci de ani de acum încolo. Beți-l sau păstrați-l.”
Locul 6 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 97 Puncte: ”De o reticență tinerească, dar cald și polisat, cu un nucleu aromatic considerabil, de coacăze, zmeură și piure de cireșe care stă, deocamdată, în așteptare. Aromele de lemn dulce roșu, piatră caldă, Mequite puțin ars și cedru se fac simțite constant până în sfârșitul lung. Concentrat dar precis.”
97 Puncte Parker: ”Îmbuteliat cu o săptămână înainte de vizita mea, am fost uluit de frumusețea acestui Beaucastel Châteauneuf 2016. Un vin perfect pe palatin, corpolent, cremos, luxuriant și bogat, cu straturi de zmeură, tufăriș și mirodenii. E clar că, de-a lungul vieții, va trece prin cicluri în care va fi închis și deschis, dar ar fi o greșeală să comandați un bax și să-l uitați în pivniță fără ca, mai întâi, să-l încercați pentru a vă lăsa fermecați de savoarea lui incredibilă și de complexitatea-i tinerească.”
96 Puncte Decanter
18,5 Puncte Bettane & Dessauve
18 Puncte Jancis Robinson
***
Château de Beaucastel este unul dintre cei mai cunoscuți producători ai Ronului și Franței. Atestat pentru prima oară în 1549, domeniul produce azi cele mai fine vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Faima de azi și-o datorează inginerului chimist și profesorului de matematică Pierre Perrin care l-a cumpărat în 1903 și, împreună cu socrul său, l-a restaurat după dezastrul produs de filoxeră. Fiul său, Jacques Perrin, a preluat podgoria în 1953 și a modernizat-o. Astăzi, ea este condusă de François și Jean-Pierre Perrin care, împreună cu copiii lor, continuă tradiția strămoșilor și își îngrijesc viile cu cea mai mare grijă, în deplin respect față de pământ și terroir - viticultură biodinamică (zero pesticide și îngrășăminte chimice).
Descriere
Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape Rouge 2020 Producător: Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape, Valea Ronului Proprietar: Familia Perrin Soi: 30% Grenache, 30% Mourvedre, 15% Syrah, 10% Counoise, 10% Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne, 5% Cinsault - struguri culeși manual Culoare: roșu-rubiniu intens Miros: foarte proaspăt, complex și rafinat, cu parfum floral, de violete și ciocolată Gust: rotund, cu aciditate și echilibru superbe, arome de fructe negre coapte (mure, afine), pământ afumat, tufăriș și violete, tanini moi, o mineralitate încântătoare și sfârșit lung Recomandări gastronomice: carne roșie, vânat, trufe, ciuperci, brânză Alcool: 14% Temperatura de servire: 15°C Perioada optimă de consum: 2019-2040 Fiecare soi este recoltat separat. Strugurii reductivi (Mourvèdre, Syrah) sunt fermentați în butoaie de lemn, iar strugurii oxidativi (toate celelalte soiuri) fermentează în tancuri de beton emailat. Soiurile sunt asamblate după fermentația malolactică, după care vinul este maturat 12 luni în budane de stejar. 99 Puncte James Suckling: ”Un Beaucastel magnific. Un clasic! O gamă superbă de arome: fructe roșii, albastre, purpuriu închis și negre. Nuanțe de minerale închise la culoare și pietroase, condimente, flori sălbatice și ierburi aromate. Foarte cărnos. Cu un echilibru impecabil, tanini super-mătăsoși și sfârșit extraordinar de lung. Va trăi multe zeci de ani de acum încolo. Beți-l sau păstrați-l.” Locul 6 în Top 100 pe 2019 al Wine Spectator / 97 Puncte: ”De o reticență tinerească, dar cald și polisat, cu un nucleu aromatic considerabil, de coacăze, zmeură și piure de cireșe care stă, deocamdată, în așteptare. Aromele de lemn dulce roșu, piatră caldă, Mequite puțin ars și cedru se fac simțite constant până în sfârșitul lung. Concentrat dar precis.” 97 Puncte Parker: ”Îmbuteliat cu o săptămână înainte de vizita mea, am fost uluit de frumusețea acestui Beaucastel Châteauneuf 2016. Un vin perfect pe palatin, corpolent, cremos, luxuriant și bogat, cu straturi de zmeură, tufăriș și mirodenii. E clar că, de-a lungul vieții, va trece prin cicluri în care va fi închis și deschis, dar ar fi o greșeală să comandați un bax și să-l uitați în pivniță fără ca, mai întâi, să-l încercați pentru a vă lăsa fermecați de savoarea lui incredibilă și de complexitatea-i tinerească.” 96 Puncte Decanter 18,5 Puncte Bettane & Dessauve 18 Puncte Jancis Robinson *** Château de Beaucastel este unul dintre cei mai cunoscuți producători ai Ronului și Franței. Atestat pentru prima oară în 1549, domeniul produce azi cele mai fine vinuri din Châteauneuf-du-Pape. Faima de azi și-o datorează inginerului chimist și profesorului de matematică Pierre Perrin care l-a cumpărat în 1903 și, împreună cu socrul său, l-a restaurat după dezastrul produs de filoxeră. Fiul său, Jacques Perrin, a preluat podgoria în 1953 și a modernizat-o. Astăzi, ea este condusă de François și Jean-Pierre Perrin care, împreună cu copiii lor, continuă tradiția strămoșilor și își îngrijesc viile cu cea mai mare grijă, în deplin respect față de pământ și terroir - viticultură biodinamică (zero pesticide și îngrășăminte chimice).
Detalii
Producator: Château De Beaucastel
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 14.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}