Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Haut-Brisson - Saint-Émilion Grand Cru
Perioada optimă de consum: 2019 - 2034
Producător: Château Haut-Brisson - Saint-Émilion, Bordeaux
Soi: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc - struguri recoltați manual
Culoare: roșu-granat cu tente purpurii
Miros: foarte curat, de prune roșii coapte și dude, cu note florale
Gust: foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte, corp mediu spre plin, tanini foarte fini, postgust foarte persistent
Recomandări gastronomice: miel, rață, mezeluri, cous cous, preparate cu vin, tocănițe, preparate orientale, paste cu foie gras, ciocolată
Alcool: 14,4%
Temperatura de servire: 16-18°C
În funcție de recoltă, vinul este maturat minimum 18 luni în baricuri 70-100% noi. Nefiltrat.
94 Puncte James Suckling: ”Miros foarte curat de prune roșii coapte și dude, cu note florale. Pe palatin, e foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte. Tanini foarte fini.”
92 Puncte Parker: ”Asamblat din 90% Merlot și 10% Cabernet Franc, Haut-Brisson 2016 are o culoare intensă roșu-granat, cu stejarul destul de prezent în nas, fiind completat de note de compot de prune, cireșe coapte și dude uscate, plus adieri de frunze de dafin, pământ umed și trabuc. Cu corp mediu spre plin, are tanini fermi, rotunzi, o prospețime impecabilă și o fructuozitate viguroasă care persistă mult timp în postgust. Au fost produse 5.000 de baxuri.
Peter Kwok, energicul finanțist din Hong Kong și proprietar al Haut-Brisson, continuă să construiască un mic imperiu pe malul drept al Bordeaux-ului, după ce a cumpărat Tour St.-Christophe și Cornaline. Toate proprietățile lui Kwok au fost sau sunt în curs de a fi convertite la viticultură organică. Haut-Brisson a fost apreciat de publicația noastră încă de la primele vinuri.”
Descriere
Château Haut-Brisson - Saint-Émilion Grand Cru Perioada optimă de consum: 2019 - 2034 Producător: Château Haut-Brisson - Saint-Émilion, Bordeaux Soi: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc - struguri recoltați manual Culoare: roșu-granat cu tente purpurii Miros: foarte curat, de prune roșii coapte și dude, cu note florale Gust: foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte, corp mediu spre plin, tanini foarte fini, postgust foarte persistent Recomandări gastronomice: miel, rață, mezeluri, cous cous, preparate cu vin, tocănițe, preparate orientale, paste cu foie gras, ciocolată Alcool: 14,4% Temperatura de servire: 16-18°C În funcție de recoltă, vinul este maturat minimum 18 luni în baricuri 70-100% noi. Nefiltrat. 94 Puncte James Suckling: ”Miros foarte curat de prune roșii coapte și dude, cu note florale. Pe palatin, e foarte focusat, cu arome proaspete și suculente de fructe roșii coapte. Tanini foarte fini.” 92 Puncte Parker: ”Asamblat din 90% Merlot și 10% Cabernet Franc, Haut-Brisson 2016 are o culoare intensă roșu-granat, cu stejarul destul de prezent în nas, fiind completat de note de compot de prune, cireșe coapte și dude uscate, plus adieri de frunze de dafin, pământ umed și trabuc. Cu corp mediu spre plin, are tanini fermi, rotunzi, o prospețime impecabilă și o fructuozitate viguroasă care persistă mult timp în postgust. Au fost produse 5.000 de baxuri. Peter Kwok, energicul finanțist din Hong Kong și proprietar al Haut-Brisson, continuă să construiască un mic imperiu pe malul drept al Bordeaux-ului, după ce a cumpărat Tour St.-Christophe și Cornaline. Toate proprietățile lui Kwok au fost sau sunt în curs de a fi convertite la viticultură organică. Haut-Brisson a fost apreciat de publicația noastră încă de la primele vinuri.”
Detalii
Producator: Château Haut-Brisson
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 14,5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}