Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Le Bon Pasteur Pomerol 2006
Perioada optimă de consum: 2007 - 2022 (Robert Parker Jr.)
Producător: Château Bon Pasteur - Pomerol, Bordeaux
Proprietar: Michel Rolland, până în 2013, când l-a vândut unui consorțiu din Hong Kong
Oenolog: Michel Rolland
Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 ani, struguri nedezciorchinați, recoltați manual
Culoare: roșu-rubiniu închis cu tente purpurii
Miros: parfum intens de fructe roșii, prune, afine, toast și ciocolată de lapte
Gust: atac suplu, iar pe palatin e corpolent, cărnos, puternic și aromat, cu arome de cireșe negre coapte și vanilie; echilibru minunat și sfârșit lung, încântător
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, vânat, preparate asiatice, ciuperci, paste sățioase, brânzeturi maturate
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 40 000
Vinul este vinificat în cuve mici de 15 - 70 hl. O parte din vin este vinificată în baricuri noi. Maturarea durează 15-18 luni și se face în baricuri 80 - 100% noi.
Le Bon Pasteur este unul dintre acele vinuri care se bea cu plăcere și când e tânăr, dar câștigă enorm îmbătrânind.
91 Puncte Wine Enthusiast: ”Cu tanini prăfoși, fructuozitate puternică și structură solidă, vinul demonstrează adevărata calitate a Merlot-ului matur din 2006.”
90 Puncte Parker
90 Puncte Wine Spectator
***
Château Le Bon Pasteur a fost până în 2013 proprietatea lui Michel Rolland, cel mai cunoscut ”flying winemaker” din lume. Domeniul se situează și el la superlativ, fiind vecin cu celebrul Château Pétrus și apropiat de Cheval Blanc.
Michel Rolland a început să lucreze la proprietatea de 15 ha la sfârșitul anilor 1970. Aici și-a creat, practic, rețeta care avea să-l facă faimos și pe care a aplicat-o în lunga lui carieră de consultant - recolte foarte mici la hectar, struguri recoltați la maturitate maximă, maturitate controlată, fermentare în butoaie mici de stejar, ș.a. Nu e de mirare că la Bon Pasteur crama este dotată cu una dintre cele mai revoluționare tehnologii de vinificare.
Uriașa notorietate a domeniului l-a făcut să fie unul dintre cele mai râvnite. În 2013, Michel Rolland l-a vândut omului de afaceri chinez Pan Sutong, președintele consorțiului Goldin Financial Holdings, cu sediul la Hong Kong, dar continuă să supravegheze întregul proces de vinificare.
Descriere
Château Le Bon Pasteur Pomerol 2006 Perioada optimă de consum: 2007 - 2022 (Robert Parker Jr.) Producător: Château Bon Pasteur - Pomerol, Bordeaux Proprietar: Michel Rolland, până în 2013, când l-a vândut unui consorțiu din Hong Kong Oenolog: Michel Rolland Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 ani, struguri nedezciorchinați, recoltați manual Culoare: roșu-rubiniu închis cu tente purpurii Miros: parfum intens de fructe roșii, prune, afine, toast și ciocolată de lapte Gust: atac suplu, iar pe palatin e corpolent, cărnos, puternic și aromat, cu arome de cireșe negre coapte și vanilie; echilibru minunat și sfârșit lung, încântător Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, vânat, preparate asiatice, ciuperci, paste sățioase, brânzeturi maturate Alcool: 13% Temperatura de servire: 16-18°C Număr de sticle produse: 40 000 Vinul este vinificat în cuve mici de 15 - 70 hl. O parte din vin este vinificată în baricuri noi. Maturarea durează 15-18 luni și se face în baricuri 80 - 100% noi. Le Bon Pasteur este unul dintre acele vinuri care se bea cu plăcere și când e tânăr, dar câștigă enorm îmbătrânind. 91 Puncte Wine Enthusiast: ”Cu tanini prăfoși, fructuozitate puternică și structură solidă, vinul demonstrează adevărata calitate a Merlot-ului matur din 2006.” 90 Puncte Parker 90 Puncte Wine Spectator *** Château Le Bon Pasteur a fost până în 2013 proprietatea lui Michel Rolland, cel mai cunoscut ”flying winemaker” din lume. Domeniul se situează și el la superlativ, fiind vecin cu celebrul Château Pétrus și apropiat de Cheval Blanc. Michel Rolland a început să lucreze la proprietatea de 15 ha la sfârșitul anilor 1970. Aici și-a creat, practic, rețeta care avea să-l facă faimos și pe care a aplicat-o în lunga lui carieră de consultant - recolte foarte mici la hectar, struguri recoltați la maturitate maximă, maturitate controlată, fermentare în butoaie mici de stejar, ș.a. Nu e de mirare că la Bon Pasteur crama este dotată cu una dintre cele mai revoluționare tehnologii de vinificare. Uriașa notorietate a domeniului l-a făcut să fie unul dintre cele mai râvnite. În 2013, Michel Rolland l-a vândut omului de afaceri chinez Pan Sutong, președintele consorțiului Goldin Financial Holdings, cu sediul la Hong Kong, dar continuă să supravegheze întregul proces de vinificare.
Detalii
Producator: Chateau De Bon
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 14.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}