Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 CHTEAU LE BON PASTEUR POMEROL 2006 0
  • Château Le Bon Pasteur Pomerol 2006

    Perioada optimă de consum: 2007 - 2022 (Robert Parker Jr.)

    Producător: Château Bon Pasteur - Pomerol, Bordeaux

    Proprietar: Michel Rolland, până în 2013, când l-a vândut unui consorțiu din Hong Kong

    Oenolog: Michel Rolland

    Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 ani, struguri nedezciorchinați, recoltați manual

    Culoare: roșu-rubiniu închis  cu tente purpurii

    Miros: parfum intens de fructe roșii, prune, afine, toast și ciocolată de lapte

    Gust: atac suplu, iar pe palatin e corpolent, cărnos, puternic și aromat, cu arome de cireșe negre coapte și vanilie; echilibru minunat și sfârșit lung, încântător      

    Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, vânat, preparate asiatice, ciuperci, paste sățioase, brânzeturi maturate

    Alcool: 13%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Număr de sticle produse: 40 000

    Vinul este vinificat în cuve mici de 15 - 70 hl. O parte din vin este vinificată în baricuri noi. Maturarea durează 15-18 luni și se face în baricuri 80 - 100% noi.

    Le Bon Pasteur este unul dintre acele vinuri care se bea cu plăcere și când e tânăr, dar câștigă enorm îmbătrânind.

    91 Puncte Wine Enthusiast: ”Cu tanini prăfoși, fructuozitate puternică și structură solidă, vinul demonstrează adevărata calitate a Merlot-ului matur din 2006.”

    90 Puncte Parker

    90 Puncte Wine Spectator

    ***

    Château Le Bon Pasteur a fost până în 2013 proprietatea lui Michel Rolland, cel mai cunoscut ”flying winemaker” din lume. Domeniul se situează și el la superlativ, fiind vecin cu celebrul Château Pétrus și apropiat de Cheval Blanc.

    Michel Rolland a început să lucreze la proprietatea de 15 ha la sfârșitul anilor 1970. Aici și-a creat, practic, rețeta care avea să-l facă faimos și pe care a aplicat-o în lunga lui carieră de consultant - recolte foarte mici la hectar, struguri recoltați la maturitate maximă, maturitate controlată, fermentare în butoaie mici de stejar, ș.a. Nu e de mirare că la Bon Pasteur crama este dotată cu una dintre cele mai revoluționare tehnologii de vinificare.

    Uriașa notorietate a domeniului l-a făcut să fie unul dintre cele mai râvnite. În 2013, Michel Rolland l-a vândut omului de afaceri chinez Pan Sutong, președintele consorțiului Goldin Financial Holdings, cu sediul la Hong Kong, dar continuă să supravegheze întregul proces de vinificare.

  • Culoare: Rosu
  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Franta
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

CHTEAU LE BON PASTEUR POMEROL 2006

Cod Produs: imp-wp-609
In stoc
350 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Château Le Bon Pasteur Pomerol 2006

Perioada optimă de consum: 2007 - 2022 (Robert Parker Jr.)

Producător: Château Bon Pasteur - Pomerol, Bordeaux

Proprietar: Michel Rolland, până în 2013, când l-a vândut unui consorțiu din Hong Kong

Oenolog: Michel Rolland

Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 ani, struguri nedezciorchinați, recoltați manual

Culoare: roșu-rubiniu închis  cu tente purpurii

Miros: parfum intens de fructe roșii, prune, afine, toast și ciocolată de lapte

Gust: atac suplu, iar pe palatin e corpolent, cărnos, puternic și aromat, cu arome de cireșe negre coapte și vanilie; echilibru minunat și sfârșit lung, încântător      

Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, vânat, preparate asiatice, ciuperci, paste sățioase, brânzeturi maturate

Alcool: 13%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 40 000

Vinul este vinificat în cuve mici de 15 - 70 hl. O parte din vin este vinificată în baricuri noi. Maturarea durează 15-18 luni și se face în baricuri 80 - 100% noi.

Le Bon Pasteur este unul dintre acele vinuri care se bea cu plăcere și când e tânăr, dar câștigă enorm îmbătrânind.

91 Puncte Wine Enthusiast: ”Cu tanini prăfoși, fructuozitate puternică și structură solidă, vinul demonstrează adevărata calitate a Merlot-ului matur din 2006.”

90 Puncte Parker

90 Puncte Wine Spectator

***

Château Le Bon Pasteur a fost până în 2013 proprietatea lui Michel Rolland, cel mai cunoscut ”flying winemaker” din lume. Domeniul se situează și el la superlativ, fiind vecin cu celebrul Château Pétrus și apropiat de Cheval Blanc.

Michel Rolland a început să lucreze la proprietatea de 15 ha la sfârșitul anilor 1970. Aici și-a creat, practic, rețeta care avea să-l facă faimos și pe care a aplicat-o în lunga lui carieră de consultant - recolte foarte mici la hectar, struguri recoltați la maturitate maximă, maturitate controlată, fermentare în butoaie mici de stejar, ș.a. Nu e de mirare că la Bon Pasteur crama este dotată cu una dintre cele mai revoluționare tehnologii de vinificare.

Uriașa notorietate a domeniului l-a făcut să fie unul dintre cele mai râvnite. În 2013, Michel Rolland l-a vândut omului de afaceri chinez Pan Sutong, președintele consorțiului Goldin Financial Holdings, cu sediul la Hong Kong, dar continuă să supravegheze întregul proces de vinificare.

Culoare: Rosu

Tip: Sec

Tara De Origine: Franta

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate