Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Montrose AOC Saint Estèphe 2ème Grand Cru Classé 2018
Perioada optimă de consum: 2016-2050
Producător: Château Montrose - Saint Estèphe, Bordeaux
Proprietari: Martin și Olivier Bouygues
Soi: 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot
Culoare: roșu foarte închis, aproape negru, cu reflexii rubinii
Miros: rafinat, complex, cu note pure și elegante de mure, grafit și ierburi aromate arse
Gust: masculin și auster, cu corp mai degrabă mediu, tanini robuști, straturi cu arome impecabile de mure și coacăze, echilibrate de adieri de tutun și grafit; ca de obicei, lungimea și intensitatea vinului sunt imense
Recomandări gastronomice: friptură sau grătar de vițel, porc, vită, vânat; brânzeturi tari sau moi
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 17-19°C
Maturat timp de 18 luni în baricuri 60% noi.
98 Puncte Parker: ”Montrose 2003 a fost servit în orb de două ori, la Bordeaux. Cules între 11 și 26 septembrie, este un asamblaj de 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Cabernet Franc și 1% Petit Verdot. Rămâne unul dintre cele mai remarcabile vinuri ale unui an de recoltă în alb și negru. Înainte de a cunoaște anul de recoltă, am ezitat să recomand 2003, deoarece, chiar dacă există o intensitate evidentă a fructului în acest Saint Estèphe, ea este contrabalansată de masculinitatea și austeritatea emblematice ale domeniului. În consecință, atât nasul cât și palatinul au parte de această combinație fericită: în nas, arome pure de mure, grafit și ierburi aromate arse, poate chiar mai elegante decât am observat la sticlele anterioare; pe palatin, corp mai degrabă mediu, tanini robuști, straturi cu arome impecabile de mure și coacăze, echilibrate de adieri de tutun și grafit. Ca de obicei, lungimea și intensitatea vinului sunt imense. Un Montrose care mai are de scris doar câteva capitole ale unei ”cărți” care va ține mai mult decât alte 2003-uri. Nu e un Montrose chiar perfect, dar e aproape de perfecțiune. Gustat în februarie 2017.”
97 Puncte James Suckling: ”După ediția din 2009, acesta este cel mai încântător Montrose făcut vreodată. Miros și arome intense de prune, afine, condimente, tutun și cedru. Corpolent, cu tanini extrem de rafinați, dar dens și delicios pe palatin. Va fi mai bun în 2016, dar de ce să așteptați?”
Cunoscut pentru vinurile sale puternice și corpolente, domeniul Montrose are o istorie care începe la 1700, când era un cunoscut domeniu de vânătoare. El a devenit domeniu viticol după ce a fost cumpărat de Alexandre de Ségur, proprietar al altor proprietăți ilustre din Bordeaux: Château Mouton, Château Lafite și Chateau Latour. În momentul în care i-a dăruit domeniul fiului său Nicolas Alexandre, acesta se numea La Lande de l’Escargéon. La scurt timp, în 1778, Alexandre l-a vândut lui familiei Dumoulin. La începutul anilor 1800, Montrose-ul de azi era parte din domeniul Calon Ségur. El a fost redescoperit de Etienne Théodore Dumoulin după moartea tatălui său. Etienne este cel care, în 1815, a plantat primele vițe și a construit facilitățile necesare pentru producerea vinului. Așa începea primul capitol al unei istorii de peste două secole.
La marea clasificare din 1855, Château Montrose devenea Grand Cru - o realizare spectaculoasă pentru o vie de doar 40 de ani. Încurajat de această reușită, Etienne Théodore Dumoulin a continuat să extindă via. La moartea sa din 1861, el lăsa moștenire 92 ha, suprafața de azi a domeniului.
Apoi, în 1866, Montrose este cumpărat de Mathieu Dollfus, un industriaș din Alsacia, care trece la reorganizarea sa. El a modernizat facilitățile, a construit unele noi și a introdus noi metode de cultivare și de producere a vinului. Din vie până în cramă, Montrose a ajuns să dispună de cea mai bună tehnologie a timpului. Dar Mathieu Dollfus a fost și un pionier într-ale resurselor umane. El a creat condiții de locuit și de muncă ideale, unice și generoase pentru angajați: locuințe pe domeniu, asistență medicală gratuită și împărțirea profitului. Prin crearea satului Montrose, el a avut o influență majoră asupra vieții domeniului. Antreprenor vizionar, el a reușit să oprească răspândirea filoxerei și să salveze via prin instalarea unei mori de vânt care pompa apă dintr-o izvor subteran, inundând pământul. Moara, păstrată de-a lungul generațiilor, este astăzi unul dintre simbolurile domeniului.
Urmând exemplul lui Mathieu Dollfus, între anii 1896 și 2006 este rândul familiei Charmolüe să conducă domeniul către stabilitate și excelență. Astfel, timp de peste un secol, reputația Montrose a crescut constant, aici producându-se vinuri legendare, chiar și în condiții dificile, precum marea criză economică și cele două războaie mondiale. Ulterior, în 1960, Jean-Louis Charmolüe a replantat via și a modernizat facilitățile, consolidând poziția Montrose ca producător al unora dintre cele mai bune vinuri din Médoc.
După trei generații din familia Charmolüe, în 2006, Château Montrose a fost cumpărat de Martin și Olivier Bouygues, proprietari ai colosului industrial cu același nume. Iubitori ai vinului și conștienți de valoarea domeniului, ei au trecut la o reconstrucție spectaculoasă, care a durat 7 ani (2007-2013). Proiectul a inclus construcția unei crame revoluționare, de 1.000 m² și o înălțime de 11 m, unde vinul poate îmbătrâni în condiții ideale și instalarea unui sistem geotermal și a 3.000 m² de panouri solare. totodată, 50% din vie este cultivată organic. Nu în cele din urmă, cei doi frați au decis să păstreze intactă arhitectura de secolul al XVIII-lea a castelului.
Descriere
Château Montrose AOC Saint Estèphe 2ème Grand Cru Classé 2018 Perioada optimă de consum: 2016-2050 Producător: Château Montrose - Saint Estèphe, Bordeaux Proprietari: Martin și Olivier Bouygues Soi: 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot Culoare: roșu foarte închis, aproape negru, cu reflexii rubinii Miros: rafinat, complex, cu note pure și elegante de mure, grafit și ierburi aromate arse Gust: masculin și auster, cu corp mai degrabă mediu, tanini robuști, straturi cu arome impecabile de mure și coacăze, echilibrate de adieri de tutun și grafit; ca de obicei, lungimea și intensitatea vinului sunt imense Recomandări gastronomice: friptură sau grătar de vițel, porc, vită, vânat; brânzeturi tari sau moi Alcool: 13% Temperatura de servire: 17-19°C Maturat timp de 18 luni în baricuri 60% noi. 98 Puncte Parker: ”Montrose 2003 a fost servit în orb de două ori, la Bordeaux. Cules între 11 și 26 septembrie, este un asamblaj de 62% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Cabernet Franc și 1% Petit Verdot. Rămâne unul dintre cele mai remarcabile vinuri ale unui an de recoltă în alb și negru. Înainte de a cunoaște anul de recoltă, am ezitat să recomand 2003, deoarece, chiar dacă există o intensitate evidentă a fructului în acest Saint Estèphe, ea este contrabalansată de masculinitatea și austeritatea emblematice ale domeniului. În consecință, atât nasul cât și palatinul au parte de această combinație fericită: în nas, arome pure de mure, grafit și ierburi aromate arse, poate chiar mai elegante decât am observat la sticlele anterioare; pe palatin, corp mai degrabă mediu, tanini robuști, straturi cu arome impecabile de mure și coacăze, echilibrate de adieri de tutun și grafit. Ca de obicei, lungimea și intensitatea vinului sunt imense. Un Montrose care mai are de scris doar câteva capitole ale unei ”cărți” care va ține mai mult decât alte 2003-uri. Nu e un Montrose chiar perfect, dar e aproape de perfecțiune. Gustat în februarie 2017.” 97 Puncte James Suckling: ”După ediția din 2009, acesta este cel mai încântător Montrose făcut vreodată. Miros și arome intense de prune, afine, condimente, tutun și cedru. Corpolent, cu tanini extrem de rafinați, dar dens și delicios pe palatin. Va fi mai bun în 2016, dar de ce să așteptați?” Cunoscut pentru vinurile sale puternice și corpolente, domeniul Montrose are o istorie care începe la 1700, când era un cunoscut domeniu de vânătoare. El a devenit domeniu viticol după ce a fost cumpărat de Alexandre de Ségur, proprietar al altor proprietăți ilustre din Bordeaux: Château Mouton, Château Lafite și Chateau Latour. În momentul în care i-a dăruit domeniul fiului său Nicolas Alexandre, acesta se numea La Lande de l’Escargéon. La scurt timp, în 1778, Alexandre l-a vândut lui familiei Dumoulin. La începutul anilor 1800, Montrose-ul de azi era parte din domeniul Calon Ségur. El a fost redescoperit de Etienne Théodore Dumoulin după moartea tatălui său. Etienne este cel care, în 1815, a plantat primele vițe și a construit facilitățile necesare pentru producerea vinului. Așa începea primul capitol al unei istorii de peste două secole. La marea clasificare din 1855, Château Montrose devenea Grand Cru - o realizare spectaculoasă pentru o vie de doar 40 de ani. Încurajat de această reușită, Etienne Théodore Dumoulin a continuat să extindă via. La moartea sa din 1861, el lăsa moștenire 92 ha, suprafața de azi a domeniului. Apoi, în 1866, Montrose este cumpărat de Mathieu Dollfus, un industriaș din Alsacia, care trece la reorganizarea sa. El a modernizat facilitățile, a construit unele noi și a introdus noi metode de cultivare și de producere a vinului. Din vie până în cramă, Montrose a ajuns să dispună de cea mai bună tehnologie a timpului. Dar Mathieu Dollfus a fost și un pionier într-ale resurselor umane. El a creat condiții de locuit și de muncă ideale, unice și generoase pentru angajați: locuințe pe domeniu, asistență medicală gratuită și împărțirea profitului. Prin crearea satului Montrose, el a avut o influență majoră asupra vieții domeniului. Antreprenor vizionar, el a reușit să oprească răspândirea filoxerei și să salveze via prin instalarea unei mori de vânt care pompa apă dintr-o izvor subteran, inundând pământul. Moara, păstrată de-a lungul generațiilor, este astăzi unul dintre simbolurile domeniului. Urmând exemplul lui Mathieu Dollfus, între anii 1896 și 2006 este rândul familiei Charmolüe să conducă domeniul către stabilitate și excelență. Astfel, timp de peste un secol, reputația Montrose a crescut constant, aici producându-se vinuri legendare, chiar și în condiții dificile, precum marea criză economică și cele două războaie mondiale. Ulterior, în 1960, Jean-Louis Charmolüe a replantat via și a modernizat facilitățile, consolidând poziția Montrose ca producător al unora dintre cele mai bune vinuri din Médoc. După trei generații din familia Charmolüe, în 2006, Château Montrose a fost cumpărat de Martin și Olivier Bouygues, proprietari ai colosului industrial cu același nume. Iubitori ai vinului și conștienți de valoarea domeniului, ei au trecut la o reconstrucție spectaculoasă, care a durat 7 ani (2007-2013). Proiectul a inclus construcția unei crame revoluționare, de 1.000 m² și o înălțime de 11 m, unde vinul poate îmbătrâni în condiții ideale și instalarea unui sistem geotermal și a 3.000 m² de panouri solare. totodată, 50% din vie este cultivată organic. Nu în cele din urmă, cei doi frați au decis să păstreze intactă arhitectura de secolul al XVIII-lea a castelului.
Detalii
Producator: Chateau Montrose
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Culoare: Rosu
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 13%
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}