Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Virginie de Valandraud Saint-Émilion Grand Cru 2009
Perioada optimă de consum: 2016-2028
Producător: Château Valandraud - Saint-Émilion, Bordeaux
Proprietar: Jean-Luc Thunevin și Murielle Andraud
Soi: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 de ani
Culoare: roșu închis
Miros: proaspăt, elegant, rasat și opulent, cu parfum floral și mineral
Gust: delicios, parfumat, cu textură fină și arome intense de fructe negre de pădure, stejar bine integrat și piper; corpolent și echilibrat, cu tanini vânoși și sfârșit lung și puternic
Recomandări gastronomice: mezeluri, carne roșie, preparate din iepure, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 30 000
Struguri culeși manual. Vinificat în cuve de inox. Maturat 18 luni în baricuri 100% noi.
94 Puncte James Suckling: ”Minerale și mure, cu arome demențiale de zmeură și afine. Corp plin, cu tanini super-catifelați și o calitate extraordinară a fructului. Atât de multă generozitate și textură. E o bucurie să-l bei. Un al doilea vin superb.”
***
Virginie de Valandraud poartă numele fiicei proprietarului și trece drept cea de-a doua etichetă a domeniului. De fapt, el este un vin făcut dintr-o vie separată, fără legătură cu cea din care e făcut primul vin, celebrul și rarul Château Valandraud. Unul dintre vecinii viei este faimosul Château Ausone.
Creatorul celor două vinuri, Jean-Luc Thunevin este un adevărat star în lumea vinului, căci el a creat curentul ”vinului de garaj” (vin de garage, în fr.), iar Château Valandraud 1991 este considerat primul vin creat după principiile garajismului: vinuri naturale (fără pesticide sau insecticide), făcute, la propriu, în garaj, în cantități foarte mici.
Un nonconformist 100%, Jean-Luc Thunevin a început prin a fi unul dintre cei mai mari negocianți de pe strada principală din Saint-Émilion. Fără a renunța la această afacere profitabilă, el a cumpărat rând pe rând 20 de vii Grand Cru în Saint-Émilion, printre care Château Valandraud, Virginie de Valandraud, Château Bel Air Ouy, Château Prieure Lescours sau Clos Badon Thunevin. Recent, el s-a extins și în Margaux.
Robert Parker l-a poreclit ”băiatul rău” sau ”oaia neagră” a Bordeaux-ului pentru că a mers tot timpul împotriva curentului, mizând pe recolte foarte mici la hectar. A scos Château Valandraud, primul său vin de garaj, în 1991, iar în 1995 primea 95 de puncte Parker. Era începutul poveștii de succes a unui inovator nonconformist care se definește drept ”oenolog modern”.
Descriere
Virginie de Valandraud Saint-Émilion Grand Cru 2009 Perioada optimă de consum: 2016-2028 Producător: Château Valandraud - Saint-Émilion, Bordeaux Proprietar: Jean-Luc Thunevin și Murielle Andraud Soi: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc - vițe vechi de 30 de ani Culoare: roșu închis Miros: proaspăt, elegant, rasat și opulent, cu parfum floral și mineral Gust: delicios, parfumat, cu textură fină și arome intense de fructe negre de pădure, stejar bine integrat și piper; corpolent și echilibrat, cu tanini vânoși și sfârșit lung și puternic Recomandări gastronomice: mezeluri, carne roșie, preparate din iepure, brânzeturi maturate Alcool: 14% Temperatura de servire: 16-18°C Număr de sticle produse: 30 000 Struguri culeși manual. Vinificat în cuve de inox. Maturat 18 luni în baricuri 100% noi. 94 Puncte James Suckling: ”Minerale și mure, cu arome demențiale de zmeură și afine. Corp plin, cu tanini super-catifelați și o calitate extraordinară a fructului. Atât de multă generozitate și textură. E o bucurie să-l bei. Un al doilea vin superb.” *** Virginie de Valandraud poartă numele fiicei proprietarului și trece drept cea de-a doua etichetă a domeniului. De fapt, el este un vin făcut dintr-o vie separată, fără legătură cu cea din care e făcut primul vin, celebrul și rarul Château Valandraud. Unul dintre vecinii viei este faimosul Château Ausone. Creatorul celor două vinuri, Jean-Luc Thunevin este un adevărat star în lumea vinului, căci el a creat curentul ”vinului de garaj” (vin de garage, în fr.), iar Château Valandraud 1991 este considerat primul vin creat după principiile garajismului: vinuri naturale (fără pesticide sau insecticide), făcute, la propriu, în garaj, în cantități foarte mici. Un nonconformist 100%, Jean-Luc Thunevin a început prin a fi unul dintre cei mai mari negocianți de pe strada principală din Saint-Émilion. Fără a renunța la această afacere profitabilă, el a cumpărat rând pe rând 20 de vii Grand Cru în Saint-Émilion, printre care Château Valandraud, Virginie de Valandraud, Château Bel Air Ouy, Château Prieure Lescours sau Clos Badon Thunevin. Recent, el s-a extins și în Margaux. Robert Parker l-a poreclit ”băiatul rău” sau ”oaia neagră” a Bordeaux-ului pentru că a mers tot timpul împotriva curentului, mizând pe recolte foarte mici la hectar. A scos Château Valandraud, primul său vin de garaj, în 1991, iar în 1995 primea 95 de puncte Parker. Era începutul poveștii de succes a unui inovator nonconformist care se definește drept ”oenolog modern”.
Detalii
Producator: Chateau Valandraud
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Culoare: Rosu
Tara De Origine: Franta
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}