Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019
Producător: Châteauneuf-du-Pape, Ronul de Sud
Proprietar-oenolog: Paul-Vincent Avril
Soi: 45% Grenache, 40% Mourvèdre, 10% Syrah et 5% alte soiuri - struguri certificați biodinamic
Culoare: roșu-rubiniu strălucitor
Miros: seducător și picant, cu nuanțe de piper verde, zmeură și grafit
Gust: deosebit de rafinat și proaspăt, concentrat și stratificat, cu corp plin, tanini mătăsoși și lungime fabuloasă
Recomandări gastronomice: miel, vânat (căprioară), porumbel, brânzeturi
Alcool: 15,5%
Temperatura de servire: 16°C
Acest vin roșu făcut din strugurii de pe 24 ha, reprezintă 90% din producția anuală a domeniului. Maturat 12-15 luni în butoaie mari de stejar.
98+ Puncte Jeb Dunnuck: ”Unul dintre cele mai tari vinuri din Châteauneuf-du-Pape în 2017. Această frumusețe de vin este tot ce ți-ai putea dori. Buchet imens de cireșe negre, grafit, carne afumată, condimente asiatice și nuanțe asortate de tufăriș. Profund, corpolent și concentrat, este stratificat la mijlocul evoluției pe palatin, cu tanini mătăsoși și lungime fabuloasă. Vă veți bucura să aveți câteva sticle în pivniță, iar compararea edițiilor din 2007, 2010, 2016 și 2017 va fi un adevărat răsfăț.”
96 Puncte Parker: ”După cum anticipa Paul-Vincent Avril anul trecut, vinul este 45% Grenache, 40% Mourvèdre, 10% Syrah, iar restul, alte soiuri. Nas frumos și proaspăt, de căpșuni, cola și coajă de copac. Corpolent și taninos pe palatin. Dens și crocant, în ciuda senzației apetisante de prospețime. Va avea nevoie de câțiva ani pentru a se relaxa, dar este foarte promițător.”
96 Puncte Decanter
***
Clos des Papes a fost unul dintre primele domenii din Châteauneuf-du-Pape și, totodată, din Valea Ronului, care a produs, îmbuteliat și vândut vin. Primul lor vin sub eticheta Clos des Papes a fost pus pe piață în 1896!
Viile de la Clos des Papes se întind pe 35 ha formate din 24 de parcele separate din Châteauneuf-du-Pape. Doar 4 ha din zona mai rece sunt dedicate producerii vinului alb Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc. Restul de 31 ha sunt folosite pentru vinul roșu. Clos des Papes este special datorită terroir-urilor și solurilor diferite în care sunt situate viile - de la roca stâncoasă din La Crau, până la nisip, calcar și pietriș. De aici, complexitatea unică a acestor vinuri de referință pentru Châteauneuf-du-Pape.
Începuturile domeniului datează din secolul al XVII-lea. Încă de atunci, familia Avril era faimoasă în Châteauneuf. Înstărită, ea a dat, între 1756-1790, câțiva consilieri municipali, fapt consemnat de placa memorială de pe zidul orașului, în apropierea palatului. Apoi, se știe că Paul Avril vindea vin roșu și alb sub eticheta Clos des Papes încă din 1896, chiar dacă marca a fost înregistrată ulterior, în 4 septembrie 1902. El a fost unul dintre primii militanți pentru instituirea Apelațiunii Controlate Châteauneuf-du-Pape care avea să fie instituită în 1936, devenind prima apelațiune din Franța. Mai târziu, Régis Avril (1901-1987) a devenit furnizor al Palatului Elysée, în timpul președinților de Gaulle și Pompidou.
Podgoria a fost condusă apoi de Paul Avril, fiul său Paul-Vincent și de Madame Avril, trei personaje extrem de carismatice. Paul Avril s-a stins în 2009, la 72 de ani, dar domeniul își păstrează statutul de prim rang sub conducerea lui Paul-Vincent care, potrivit lui Jane Anson, corespondentul revistei Decanter pentru Bordeaux, ”fructifică moștenirea rămasă de la tatăl său pentru a transforma Clos des Papes dintr-o legendă locală într-o vedetă mondială.”
Descriere
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2019 Producător: Châteauneuf-du-Pape, Ronul de Sud Proprietar-oenolog: Paul-Vincent Avril Soi: 45% Grenache, 40% Mourvèdre, 10% Syrah et 5% alte soiuri - struguri certificați biodinamic Culoare: roșu-rubiniu strălucitor Miros: seducător și picant, cu nuanțe de piper verde, zmeură și grafit Gust: deosebit de rafinat și proaspăt, concentrat și stratificat, cu corp plin, tanini mătăsoși și lungime fabuloasă Recomandări gastronomice: miel, vânat (căprioară), porumbel, brânzeturi Alcool: 15,5% Temperatura de servire: 16°C Acest vin roșu făcut din strugurii de pe 24 ha, reprezintă 90% din producția anuală a domeniului. Maturat 12-15 luni în butoaie mari de stejar. 98+ Puncte Jeb Dunnuck: ”Unul dintre cele mai tari vinuri din Châteauneuf-du-Pape în 2017. Această frumusețe de vin este tot ce ți-ai putea dori. Buchet imens de cireșe negre, grafit, carne afumată, condimente asiatice și nuanțe asortate de tufăriș. Profund, corpolent și concentrat, este stratificat la mijlocul evoluției pe palatin, cu tanini mătăsoși și lungime fabuloasă. Vă veți bucura să aveți câteva sticle în pivniță, iar compararea edițiilor din 2007, 2010, 2016 și 2017 va fi un adevărat răsfăț.” 96 Puncte Parker: ”După cum anticipa Paul-Vincent Avril anul trecut, vinul este 45% Grenache, 40% Mourvèdre, 10% Syrah, iar restul, alte soiuri. Nas frumos și proaspăt, de căpșuni, cola și coajă de copac. Corpolent și taninos pe palatin. Dens și crocant, în ciuda senzației apetisante de prospețime. Va avea nevoie de câțiva ani pentru a se relaxa, dar este foarte promițător.” 96 Puncte Decanter *** Clos des Papes a fost unul dintre primele domenii din Châteauneuf-du-Pape și, totodată, din Valea Ronului, care a produs, îmbuteliat și vândut vin. Primul lor vin sub eticheta Clos des Papes a fost pus pe piață în 1896! Viile de la Clos des Papes se întind pe 35 ha formate din 24 de parcele separate din Châteauneuf-du-Pape. Doar 4 ha din zona mai rece sunt dedicate producerii vinului alb Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc. Restul de 31 ha sunt folosite pentru vinul roșu. Clos des Papes este special datorită terroir-urilor și solurilor diferite în care sunt situate viile - de la roca stâncoasă din La Crau, până la nisip, calcar și pietriș. De aici, complexitatea unică a acestor vinuri de referință pentru Châteauneuf-du-Pape. Începuturile domeniului datează din secolul al XVII-lea. Încă de atunci, familia Avril era faimoasă în Châteauneuf. Înstărită, ea a dat, între 1756-1790, câțiva consilieri municipali, fapt consemnat de placa memorială de pe zidul orașului, în apropierea palatului. Apoi, se știe că Paul Avril vindea vin roșu și alb sub eticheta Clos des Papes încă din 1896, chiar dacă marca a fost înregistrată ulterior, în 4 septembrie 1902. El a fost unul dintre primii militanți pentru instituirea Apelațiunii Controlate Châteauneuf-du-Pape care avea să fie instituită în 1936, devenind prima apelațiune din Franța. Mai târziu, Régis Avril (1901-1987) a devenit furnizor al Palatului Elysée, în timpul președinților de Gaulle și Pompidou. Podgoria a fost condusă apoi de Paul Avril, fiul său Paul-Vincent și de Madame Avril, trei personaje extrem de carismatice. Paul Avril s-a stins în 2009, la 72 de ani, dar domeniul își păstrează statutul de prim rang sub conducerea lui Paul-Vincent care, potrivit lui Jane Anson, corespondentul revistei Decanter pentru Bordeaux, ”fructifică moștenirea rămasă de la tatăl său pentru a transforma Clos des Papes dintr-o legendă locală într-o vedetă mondială.”
Detalii
Producator: Clos Des Papes
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Soi: Grenache
Tara De Origine: Franta
Concentratie Alcool: 15,5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}