Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 LAPOSTOLLE APALTA 2018 0
  • Lapostolle Apalta 2018

    Producător: Lapostolle - Colchagua, Via San José de Apalta

    Soi: 75% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 15% Syrah și Merlot- struguri cultivați biodinamic (certificați CERES și DEMETER), culeși manual și atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys

    Culoare: roșu-rubiniu foarte închis, cu tente violet 

    Miros: elegant, fin și echilibrat, cu parfum de fructe negre, predominat mure și condimente

    Gust: complex și expresiv, cu atac catifelat, urmat de arome de fructe roșii și negre, cafea și ciocolată; tanini frumoși care îi conferă o structură foarte bună

    Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie - în special, grătar, tocănițe și paste cu sos roșu

    Alcool: 14%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Vinul fructifică din plin caracteristicile fiecărui soi - de la Carmenère își ia rotunjimea și expresia picantă, de la Cabernet Sauvignon complexitatea și structura elegantă, de la Syrah aromele cuceritoare și exuberante, iar de la Merlot fructul roșu și aciditatea. Fermentat în inox și maturat 13 luni într-un mix de butoaie de stejar franțuzesc 9% noi, 7% la a doua folosire, 28% la a treia folosire și 26% la a patra folosire. Clarificat și filtrat ușor înainte de îmbuteliere.

    92 Puncte James Suckling: ”Un vin proaspăt și cuceritor, cu caracter de coacăze, condimente și nucă. Corp mediu. Sfârșit picant și ”savory”. Cel de-al treilea vin al Clos Apalta. Beți-l acum.”

    ***

    Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

    Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

    Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

    Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

    Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

    Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

    Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 



  • Culoare: Rosu
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Chile
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

LAPOSTOLLE APALTA 2018

Cod Produs: imp-wp-922
In stoc
86 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Lapostolle Apalta 2018

Producător: Lapostolle - Colchagua, Via San José de Apalta

Soi: 75% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère, 15% Syrah și Merlot- struguri cultivați biodinamic (certificați CERES și DEMETER), culeși manual și atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys

Culoare: roșu-rubiniu foarte închis, cu tente violet 

Miros: elegant, fin și echilibrat, cu parfum de fructe negre, predominat mure și condimente

Gust: complex și expresiv, cu atac catifelat, urmat de arome de fructe roșii și negre, cafea și ciocolată; tanini frumoși care îi conferă o structură foarte bună

Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie - în special, grătar, tocănițe și paste cu sos roșu

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Vinul fructifică din plin caracteristicile fiecărui soi - de la Carmenère își ia rotunjimea și expresia picantă, de la Cabernet Sauvignon complexitatea și structura elegantă, de la Syrah aromele cuceritoare și exuberante, iar de la Merlot fructul roșu și aciditatea. Fermentat în inox și maturat 13 luni într-un mix de butoaie de stejar franțuzesc 9% noi, 7% la a doua folosire, 28% la a treia folosire și 26% la a patra folosire. Clarificat și filtrat ușor înainte de îmbuteliere.

92 Puncte James Suckling: ”Un vin proaspăt și cuceritor, cu caracter de coacăze, condimente și nucă. Corp mediu. Sfârșit picant și ”savory”. Cel de-al treilea vin al Clos Apalta. Beți-l acum.”

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 



Culoare: Rosu

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Chile

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate