Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 MUGA ARO 2015 0
  • Muga Aro 2015

    Perioada optimă de consum: 2022 - 2040

    Producător: Muga - Rioja, Spania

    Soi: 70% Tempranillo, 30% Graciano

    Culoare: roșu foarte închis, aproape opac, cu tente purpurii  

    Miros: concentrat și profund, cu o mulțime de nuanțe care vor evolua în sticlă; debut pe note de fructe roșii și fructe de pădure foarte coapte (mure, coacăze roșii, căpșuni sălbatice, alături de note florale (petale de violete) și minerale (grafit, fier); aluzii picante de scorțișoară și piper negru

    Gust: structură puternică, corp plin, tanini fermi, foarte eleganți și de o calitate excepțională, echilibrați de aciditatea splendidă; vinul conferă o senzație de soliditate, fără elemente discordante; echilibru superb, cu o senzație foarte plăcută de prospețime; foarte aromat și suplu, cu o paletă aromatică amplă ce include arome de fruct, minerale și picante; senzațiile din miros se regăsesc și în gust, dar sunt mai puternice și mai bine definite; sfârșit lung, plin și elegant

    Recomandări gastronomice: carne roșie friptă sau la grătar, preparate cu arome puternice: costițe de porc, tocănițe, legume la grătar, paste cu carne și sos

    Alcool: 14,5%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Număr de sticle produse: 5600 (ediție limitată)

    Maturat 6 luni în budane de stejar, 18 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc și cel puțin 12 luni la sticlă.

    Vă sfătuim să-l decantați și să-l beți între 2022-2040.

    100 Puncte Jeb Dunnuck

    99 Puncte James Suckling: ”În nas se face simțită o atitudine mai sofisticată, mai vegetală și mai minerală, cu note primare de ciocolată neagră, lichior de prune și cireșe negre. De asemenea, violete. Pe palatin, vinul se prezintă cu arome sexy, seducătoare de prune negre și fructe negre de pădure, cu o textură a taninilor și o prospețime imaculate. Profund, cu o intensitate nesfârșită. Wow!”

    96 Puncte Parker: ”Am fost plăcut surprins să aflu că Muga tpcmai a îmbuteliat Aro 2015 care nu va fi pus pe piață decât la sfârșitul lui 2018. Acest vin este întotdeauna puternic și concentrat, un exercițiu de selectare și asamblare a unor struguri proveniți din vii selecte și din vițe mai sănătoase, care produc ciorchini mai mici, ș.a.m.d. De la prima recoltă pentru Aro, din 2000, Muga a cumpărat mai multe vii vechi cărora le-au aplicat același tratament. Ei se concentrează pe Graciano și Tempranillo, soiuri pe care le fermentează și maturează separat. Aro se îmbuteliază numai în anii excepționali. Vinul este produs la fel ca Torre Muga - fermentare pe loturi, în cuve mici de stejar (unele, de doar 1000 kg!), diferența fiind dată de selecția strugurilor. Aro este maturat în baricuri de stejar nou, alese după granulația lemnului. Producătorii caută granule foarte mici (adică, stejari crescuți încet). Debutul vinului a fost destul de închis, dar prima impresie a fost de vin foarte bun, încă foarte tânăr și marcat ușor de procesul de maturare, cu unele note de stejar care se evidențiază după ce vinul a stat un pic în pahar. Acest asamblaj constă din 30% Graciano și restul, Tempranillo. Vinul este corpolent, cu tanini fin-granulați și un echilibru foarte bun. Are nevoie de ceva timp în sticlă și ar trebui să aibă o viață lungă înainte. Au fost îmbuteliate 5600 sticle, în septembrie 2017.

    Responsabilitatea pentru vinurile albe și roze îi revine acum lui Isaac Muga, în timp ce fratele lui, Jorge, face toate roșiile. Am gustat toate albele și rozeurile disponibile, ca să văd ce se întâmplă. A apărut un nou roze de top, Flor de Muga, și continuă să lucreze la un nou vin alb, făcut majoritar din Viura, Garnacha Blanca și Maturana Blanca, care va ieși, probabil, pe piață în 2018. A fost o degustare lungă și ralaxată, în care au adus și câteva ediții mai vechi atunci când am discutat despre asemănările dintre diferiți ani, așa că pot să vă dau câteva opinii despre evoluția unor vinuri mai vechi. O teamă comună în regiune (și într-o mare parte a Spaniei) este legată de lipsa producției din 2017. Când am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus că ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. În ceea ce privește vinurile roșii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea să fie una dintre cele mai reușite ediții ale acestui vin clasic, cu potențial mare de învechire. Odată cu ediția 2015, revine în scenă Aro, vinul făcut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Două vinuri pe care să le cumpărați și să le ascundeți în pivniță...”, Luis Gutiérrez, 28 februarie 2018””

    Ediția 2010 - 97 Puncte Parker: ”Aro 2010 este un vin cu adevărat unic, un cuvée în ediție limitată (4 000 sticle) din 70% Tempranillo și 30% Graciano din viile mai reci folosite la Torre Muga, Prado Enea și Reserva. Strugurii au fost fermentați în butoaie de stejar de 2 000 litri, iar maturarea a avut loc în butoaie noi de stejar franțuzesc, timp de 16 luni. De culoare roșu-purpuriu închis, e foarte aromatic, deschis și expresiv, cu note exuberante de violete, piersici coapte, coacăze și fum, urmate de un palat elegant, strălucitor și, deja, complex. Deși extrem de tânăr, puternic și un pic sălbatic, e elegant, cu aciditate echilibrată. Are nevoie de îmbătrânire la sticlă pentru a-și dezvolta buchetul și a îmblânzi taninii. O ediția superbă pentru Aro: un vin mare, puternic și atât de elegant. Beți-l între 2017-2030+.”

    Aro este vinul de top al Bodegas Muga și nu a fost produs între anii 2010-2015.

    Înființată în 1932 de Isaac Muga Martinez și soția sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situată în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie și cumpără struguri de pe alte 150 ha aparținând unor producători atent selectați. Astăzi, ea este condusă de cea de a treia generație, care a modernizat atât crama  cât și vinurile, adaptându-le gustului consumatorilor contemporani, chiar dacă metoda de vinificare este cât se poate de tradițională. De altfel, Muga se distinge prin faptul că este una dintre puținele podgorii din Rioja care își produce propriile butoaie  și budane – nu mai puțin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face în 90 de budane. Respectând tradiția, vinul este limpezit cu albuș de ou.

    Nu în ultimul rând, Muga este o destinație turistică extrem de apreciată: dacă unii se mulțumesc cu degustările și vizitarea cramei și a viilor, amatorii de senzații tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masă în vie.

  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Spania
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

MUGA ARO 2015

Cod Produs: imp-wp-430
In stoc
890 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Muga Aro 2015

Perioada optimă de consum: 2022 - 2040

Producător: Muga - Rioja, Spania

Soi: 70% Tempranillo, 30% Graciano

Culoare: roșu foarte închis, aproape opac, cu tente purpurii  

Miros: concentrat și profund, cu o mulțime de nuanțe care vor evolua în sticlă; debut pe note de fructe roșii și fructe de pădure foarte coapte (mure, coacăze roșii, căpșuni sălbatice, alături de note florale (petale de violete) și minerale (grafit, fier); aluzii picante de scorțișoară și piper negru

Gust: structură puternică, corp plin, tanini fermi, foarte eleganți și de o calitate excepțională, echilibrați de aciditatea splendidă; vinul conferă o senzație de soliditate, fără elemente discordante; echilibru superb, cu o senzație foarte plăcută de prospețime; foarte aromat și suplu, cu o paletă aromatică amplă ce include arome de fruct, minerale și picante; senzațiile din miros se regăsesc și în gust, dar sunt mai puternice și mai bine definite; sfârșit lung, plin și elegant

Recomandări gastronomice: carne roșie friptă sau la grătar, preparate cu arome puternice: costițe de porc, tocănițe, legume la grătar, paste cu carne și sos

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 5600 (ediție limitată)

Maturat 6 luni în budane de stejar, 18 luni în baricuri noi de stejar franțuzesc și cel puțin 12 luni la sticlă.

Vă sfătuim să-l decantați și să-l beți între 2022-2040.

100 Puncte Jeb Dunnuck

99 Puncte James Suckling: ”În nas se face simțită o atitudine mai sofisticată, mai vegetală și mai minerală, cu note primare de ciocolată neagră, lichior de prune și cireșe negre. De asemenea, violete. Pe palatin, vinul se prezintă cu arome sexy, seducătoare de prune negre și fructe negre de pădure, cu o textură a taninilor și o prospețime imaculate. Profund, cu o intensitate nesfârșită. Wow!”

96 Puncte Parker: ”Am fost plăcut surprins să aflu că Muga tpcmai a îmbuteliat Aro 2015 care nu va fi pus pe piață decât la sfârșitul lui 2018. Acest vin este întotdeauna puternic și concentrat, un exercițiu de selectare și asamblare a unor struguri proveniți din vii selecte și din vițe mai sănătoase, care produc ciorchini mai mici, ș.a.m.d. De la prima recoltă pentru Aro, din 2000, Muga a cumpărat mai multe vii vechi cărora le-au aplicat același tratament. Ei se concentrează pe Graciano și Tempranillo, soiuri pe care le fermentează și maturează separat. Aro se îmbuteliază numai în anii excepționali. Vinul este produs la fel ca Torre Muga - fermentare pe loturi, în cuve mici de stejar (unele, de doar 1000 kg!), diferența fiind dată de selecția strugurilor. Aro este maturat în baricuri de stejar nou, alese după granulația lemnului. Producătorii caută granule foarte mici (adică, stejari crescuți încet). Debutul vinului a fost destul de închis, dar prima impresie a fost de vin foarte bun, încă foarte tânăr și marcat ușor de procesul de maturare, cu unele note de stejar care se evidențiază după ce vinul a stat un pic în pahar. Acest asamblaj constă din 30% Graciano și restul, Tempranillo. Vinul este corpolent, cu tanini fin-granulați și un echilibru foarte bun. Are nevoie de ceva timp în sticlă și ar trebui să aibă o viață lungă înainte. Au fost îmbuteliate 5600 sticle, în septembrie 2017.

Responsabilitatea pentru vinurile albe și roze îi revine acum lui Isaac Muga, în timp ce fratele lui, Jorge, face toate roșiile. Am gustat toate albele și rozeurile disponibile, ca să văd ce se întâmplă. A apărut un nou roze de top, Flor de Muga, și continuă să lucreze la un nou vin alb, făcut majoritar din Viura, Garnacha Blanca și Maturana Blanca, care va ieși, probabil, pe piață în 2018. A fost o degustare lungă și ralaxată, în care au adus și câteva ediții mai vechi atunci când am discutat despre asemănările dintre diferiți ani, așa că pot să vă dau câteva opinii despre evoluția unor vinuri mai vechi. O teamă comună în regiune (și într-o mare parte a Spaniei) este legată de lipsa producției din 2017. Când am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus că ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. În ceea ce privește vinurile roșii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea să fie una dintre cele mai reușite ediții ale acestui vin clasic, cu potențial mare de învechire. Odată cu ediția 2015, revine în scenă Aro, vinul făcut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Două vinuri pe care să le cumpărați și să le ascundeți în pivniță...”, Luis Gutiérrez, 28 februarie 2018””

Ediția 2010 - 97 Puncte Parker: ”Aro 2010 este un vin cu adevărat unic, un cuvée în ediție limitată (4 000 sticle) din 70% Tempranillo și 30% Graciano din viile mai reci folosite la Torre Muga, Prado Enea și Reserva. Strugurii au fost fermentați în butoaie de stejar de 2 000 litri, iar maturarea a avut loc în butoaie noi de stejar franțuzesc, timp de 16 luni. De culoare roșu-purpuriu închis, e foarte aromatic, deschis și expresiv, cu note exuberante de violete, piersici coapte, coacăze și fum, urmate de un palat elegant, strălucitor și, deja, complex. Deși extrem de tânăr, puternic și un pic sălbatic, e elegant, cu aciditate echilibrată. Are nevoie de îmbătrânire la sticlă pentru a-și dezvolta buchetul și a îmblânzi taninii. O ediția superbă pentru Aro: un vin mare, puternic și atât de elegant. Beți-l între 2017-2030+.”

Aro este vinul de top al Bodegas Muga și nu a fost produs între anii 2010-2015.

Înființată în 1932 de Isaac Muga Martinez și soția sa Auro Cano, Muga este una dintre cele mai respectate podgorii din Rioja. Situată în Rioja Alta, la Haro, în miticul Barrio de la Estación, proprietatea are 250 ha de vie și cumpără struguri de pe alte 150 ha aparținând unor producători atent selectați. Astăzi, ea este condusă de cea de a treia generație, care a modernizat atât crama  cât și vinurile, adaptându-le gustului consumatorilor contemporani, chiar dacă metoda de vinificare este cât se poate de tradițională. De altfel, Muga se distinge prin faptul că este una dintre puținele podgorii din Rioja care își produce propriile butoaie  și budane – nu mai puțin de 14.000 de butoaie sunt folosite la maturare, iar fermentarea se face în 90 de budane. Respectând tradiția, vinul este limpezit cu albuș de ou.

Nu în ultimul rând, Muga este o destinație turistică extrem de apreciată: dacă unii se mulțumesc cu degustările și vizitarea cramei și a viilor, amatorii de senzații tari se pot bucura de un zbor cu balonul deasupra Rioja-i, urmat de o masă în vie.

Tip: Sec

Tara De Origine: Spania

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate