Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Vin Alb Oremus Des Szamorodni 2015 0.5L 0
  • Édes Szamorodni 2017

    Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

    Soi: Furmint, Harslevelü vițe vechi de 15 ani, struguri culeși manual în două-trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

    Culoare: galben pal, cu reflexii aurii

    Miros: elegant și proaspăt, de fructe tropicale, caise proaspete și ierburi aromatice

    Gust: foarte fin, proaspăt și catifelat, cu dulceața perfect echilibrată de aciditatea vioaie și  arome de piersici, fructe tropicale, citrice (mandarine), miere, ierburi aromatice și vanilie; sfârșit lung, persistent

    Recomandări gastronomice: brânzeturi, prăjituri, fructe

    Alcool: 12,5%

    Zahăr rezidual: 85 g/l

    Aciditate: 7,55 g/l

    Temperatura de servire: 10°C

    Ambalaj: sticle de 50 cl

    Perioada optimă de consum: 2019 - 2039

    Struguri botritizați în proporție de 60%. Vinul fermentează 3-4 săptămâni și este maturat 18 luni în butoaie noi de stejar unguresc. 

    Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

    ***

    Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

    Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

    Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

    În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

    Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

    Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

  • Producator: Oremus
  • Tip: Dulce
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Ungaria
  • Concentratie Alcool: 12%
  • Culoare: Alb
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Vin Alb Oremus Des Szamorodni 2015 0.5L

Cod Produs: imp-wp-771
In stoc
89 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Édes Szamorodni 2017

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Harslevelü vițe vechi de 15 ani, struguri culeși manual în două-trei ture, între sfârșitul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben pal, cu reflexii aurii

Miros: elegant și proaspăt, de fructe tropicale, caise proaspete și ierburi aromatice

Gust: foarte fin, proaspăt și catifelat, cu dulceața perfect echilibrată de aciditatea vioaie și  arome de piersici, fructe tropicale, citrice (mandarine), miere, ierburi aromatice și vanilie; sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: brânzeturi, prăjituri, fructe

Alcool: 12,5%

Zahăr rezidual: 85 g/l

Aciditate: 7,55 g/l

Temperatura de servire: 10°C

Ambalaj: sticle de 50 cl

Perioada optimă de consum: 2019 - 2039

Struguri botritizați în proporție de 60%. Vinul fermentează 3-4 săptămâni și este maturat 18 luni în butoaie noi de stejar unguresc. 

Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

***

Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Producator: Oremus

Tip: Dulce

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Ungaria

Concentratie Alcool: 12%

Culoare: Alb

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate