Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Suertes del Marqués ”El Chibirique” 2017
Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare
Soi: 100% Listán Negro - vițe vechi de 60-80 ani, struguri organici, cultivați și culeși manual și vinificați nedezciorchinați
Culoare: roșu-cireșiu închis
Miros: parfum puternic și frumos de fructe roșii, cu adieri florale și de ierburi aromate și o aluzie reductivă
Gust: fin, proaspăt, elegant, structurat și complex, demonstrează o mare precizie pe palatin; aromele de cireșe roșii, zmeură și dulceață de mure conduc spre sfârșitul lung, pe note de granit
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, pui la grătar, tocăniță de curcan, brânză de capră
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 14-16°C
Număr de sticle produse: 4.000 - datorită randamentului foarte mic al acestei vii, producția este extrem de limitată și se află la mare căutare în fiecare an
Perioada optimă de consum: 2019 - 2026
Cel mai apropiat de stilul bordelez, vinul a fost fermentat în cuve de beton și maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc neutru, de 500 l.
94 Puncte Parker: ”El Chibirique 2017 provine dintr-o vie unică, în formă de amfiteatru și cu sol bogat în argilă. Fermentat cu ciorchini întregi și drojdii indigene, vinul a fost maturat 12 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. Acest vin are întotdeauna mai mult tanin - el beneficiază de o macerare mai lungă și fermentează cu ciorchinii întregi. Are mai mult potențial, concentrație, profunzime și seriozitate - un vin de cursă de lungă. Un Listán Negro serios, taninos, cu o puternică mineralitate vulcanică. 4.000 de sticle au fost îmbuteliate în octombrie 2018.”
Ediția 2016 - 94 Puncte Parker
Ediția 2015 - 93 Puncte Parker
Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.
Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).
Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.
Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Descriere
Suertes del Marqués ”El Chibirique” 2017 Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare Soi: 100% Listán Negro - vițe vechi de 60-80 ani, struguri organici, cultivați și culeși manual și vinificați nedezciorchinați Culoare: roșu-cireșiu închis Miros: parfum puternic și frumos de fructe roșii, cu adieri florale și de ierburi aromate și o aluzie reductivă Gust: fin, proaspăt, elegant, structurat și complex, demonstrează o mare precizie pe palatin; aromele de cireșe roșii, zmeură și dulceață de mure conduc spre sfârșitul lung, pe note de granit Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, pui la grătar, tocăniță de curcan, brânză de capră Alcool: 13% Temperatura de servire: 14-16°C Număr de sticle produse: 4.000 - datorită randamentului foarte mic al acestei vii, producția este extrem de limitată și se află la mare căutare în fiecare an Perioada optimă de consum: 2019 - 2026 Cel mai apropiat de stilul bordelez, vinul a fost fermentat în cuve de beton și maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc neutru, de 500 l. 94 Puncte Parker: ”El Chibirique 2017 provine dintr-o vie unică, în formă de amfiteatru și cu sol bogat în argilă. Fermentat cu ciorchini întregi și drojdii indigene, vinul a fost maturat 12 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. Acest vin are întotdeauna mai mult tanin - el beneficiază de o macerare mai lungă și fermentează cu ciorchinii întregi. Are mai mult potențial, concentrație, profunzime și seriozitate - un vin de cursă de lungă. Un Listán Negro serios, taninos, cu o puternică mineralitate vulcanică. 4.000 de sticle au fost îmbuteliate în octombrie 2018.” Ediția 2016 - 94 Puncte Parker Ediția 2015 - 93 Puncte Parker Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică. Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu). Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro. Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Detalii
Producator: Suertes Del Marqués
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Concentratie Alcool: 13.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}