Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Suertes del Marqués ”El Ciruelo” 2017
Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare
Soi: 97% Listán Negro și 3% Listán Blanco (Palomino) - struguri organici, cultivați și culeși manual și vinificați 80% nedezciorchinați
Culoare: roșu-cireșiu închis, cu tente granat
Miros: subtil, elegant și marcat de mineralitatea solului vulcanic; note de lemn dulce, fructe negre de pădure, cireșe negre, plante aromate uscate
Gust: intens, vibrant și foarte expresiv, cu o complexitate și aciditate minunate, tanini copți; arome intense de coacăze negre, mure, fum și condimente, pe fundal mineral (rocă vulcanică)
Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, biftec tartar, tocăniță de pui, carne cu orez, brânză de oaie
Alcool: 13%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 4.000 - datorită randamentului foarte mic al acestei vii, producția este extrem de limitată și se află la mare căutare în fiecare an
Perioada optimă de consum: 2019 - 2029
Vinul își ia numele de la prunii plantați în vie. Fermentația alcoolică are loc în cuve pătrate de beton, deschise, cu drojdii provenite chiar din vie. După fermentație, are loc o macerare care durează 25-35 de zile. Maturat 11 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. El Ciruelo este îmbuteliat nefiltrat.
95 Puncte Parker: ”Degustarea vinului de vie unică de pe cel mai sărac pământ al proprietății este întotdeauna un moment special. El Ciruelo 2017 a fermentat într-o cuvă de beton, cu ciorchinii întregi și drojdii indigene și a stat la macerat 25 de zile. Vinul a fost maturat 11 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. Acest vin combină întotdeauna eleganța cu puterea; are structură, dar pare să evolueze un pic mai repede decât cel din 2016. Este un pic mai abordabil, dar are și o doză mare de tanin. Un vin care devine mai bun în sticlă. 4.000 de sticle au fost îmbuteliate în septembrie 2018.”
Ediția 2016 - 95+ Puncte Parker
Ediția 2015 - 94+ Puncte Parker
Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.
Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).
Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.
Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Descriere
Suertes del Marqués ”El Ciruelo” 2017 Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare Soi: 97% Listán Negro și 3% Listán Blanco (Palomino) - struguri organici, cultivați și culeși manual și vinificați 80% nedezciorchinați Culoare: roșu-cireșiu închis, cu tente granat Miros: subtil, elegant și marcat de mineralitatea solului vulcanic; note de lemn dulce, fructe negre de pădure, cireșe negre, plante aromate uscate Gust: intens, vibrant și foarte expresiv, cu o complexitate și aciditate minunate, tanini copți; arome intense de coacăze negre, mure, fum și condimente, pe fundal mineral (rocă vulcanică) Recomandări gastronomice: fripturi din carne roșie, biftec tartar, tocăniță de pui, carne cu orez, brânză de oaie Alcool: 13% Temperatura de servire: 16-18°C Număr de sticle produse: 4.000 - datorită randamentului foarte mic al acestei vii, producția este extrem de limitată și se află la mare căutare în fiecare an Perioada optimă de consum: 2019 - 2029 Vinul își ia numele de la prunii plantați în vie. Fermentația alcoolică are loc în cuve pătrate de beton, deschise, cu drojdii provenite chiar din vie. După fermentație, are loc o macerare care durează 25-35 de zile. Maturat 11 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. El Ciruelo este îmbuteliat nefiltrat. 95 Puncte Parker: ”Degustarea vinului de vie unică de pe cel mai sărac pământ al proprietății este întotdeauna un moment special. El Ciruelo 2017 a fermentat într-o cuvă de beton, cu ciorchinii întregi și drojdii indigene și a stat la macerat 25 de zile. Vinul a fost maturat 11 luni în butoaie vechi de stejar franțuzesc, de 500 l. Acest vin combină întotdeauna eleganța cu puterea; are structură, dar pare să evolueze un pic mai repede decât cel din 2016. Este un pic mai abordabil, dar are și o doză mare de tanin. Un vin care devine mai bun în sticlă. 4.000 de sticle au fost îmbuteliate în septembrie 2018.” Ediția 2016 - 95+ Puncte Parker Ediția 2015 - 94+ Puncte Parker Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică. Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu). Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro. Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Detalii
Producator: Suertes Del Marqués
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Concentratie Alcool: 13.50%
Culoare: Rosu
Soi: Listán Negro
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}