Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 Fattoria Le Pupille Saffredi 2015 0
  • Fattoria Le Pupille Saffredi 2015

    Producător:  Fattoria Le Pupille - IGT Toscana Rosso, Toscana Maremma

    Proprietar: Elisabetta Geppetti

    Soi: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Petit Verdot

    Culoare: roșu rubiniu intens

    Miros: parfum concentrat de fructe roșii de pădure, în special coacăze, care evoluează spre note picante proaspete și balsamice

    Gust: în gură, vinul este rotund, bogat și se debutează cu tanini denși, de un mare echilibru evolutiv; proaspăt, intens și balsamic, își păstrează caracteristicile datorită acidității extraordinare

    Recomandări gastronomice: antreuri consistente, carne roșie, vânat, dar merge excelent și cu ciocolată neagră sau ca vin de meditație, însoțit de un trabuc

    Alcool: 14,5%

    Aciditate totală: 5,7 g/l

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Număr de sticle (0,375 l, 0,75 l, 1,5 l, 3 l, 6 l, 12 l și 18 l) produse: 45 000 

    Maturat 18 luni în baricuri 75% noi. Vă sfătuim să-l aerisiți înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi. 

    99 Puncte James Suckling: ”Încă un wow. Un vin cu adevărat senzațional. Îmi place caracterul lui de coacăze și rozmarin. Și un pic de salvie. Arome complexe care te fascinează. Corp plin, extrem de compact și crocant, cu sfârșit lung și intens. Taninii sunt fantastici - atât de cizelați. Focusat și frumos. Subtonuri minerale, cu note de cenușă și piatră fierbinte care scot în evidență aromele de fructe negre. Postgust care persistă minute întregi. Are nevoie de trei sau patru ani ca să se imaturizeze. Dar este un vin, fără doar și poate, serios.”

    96 Puncte Parker: ”Saffredi 2015 este un vin voluptuos și catifelat de pe coasta toscană. Bogăția texturii atinge cel mai înalt calibru, iar buchetul produce o lungă succesiune de parfumuri de fructe negre, condimente exotice și tutun aromat. Se simte și o adiere de ciocolată mocca și de boabe prăjite de cafea. Vinul are o forță și o lungime foarte mari. El promite nu numai că va îmbătrâni, ci și că va deveni mai bun după ce va petrece câțiva ani în pivniță.

    Fabuloasa Elisabetta Geppetti are în lucru două vinuri noi, care vor fi scoase în curând pe piață. Unul este Shiraz, iar celalălalt, Petit Manseng.”

    Saffredi este vinul iconic al Fattoriei Le Pupille. El s-a născut în 1987 din via de 14 ha plantată în Magliano, cu șapte ani înainte, cu ajutorul neprețuit al lui Giacomo Tachis. Elisabetta Geppetti și-a dorit să facă un vin mare în Maremma, căci zona era relativ necunoscută în lumea vinului. L-a dedicat mentorului și bunicului Fredi, cel care nu a mai apucat să-l guste. În doar câțiva ani, Saffredi a devenit un mit care persistă și azi.

    Vinul iese din mâinile Elisabettei Geppetti, adevăratul pionier al Maremmei, și ale unei echipe de oenologi experimentați conduși de Christian Le Sommer, fost mulți ani director tehnic al Chateau Latour și venit la Le Puppile în 1999. Lor li s-a alăturat, în 2013,  Luca d’Attoma, de la Due Manni, în calitate de consultant. 

    Elisabetta Geppetti este cunoscută, pe drept cuvânt, ca Doamna Morellino-ului sau Ambasadorul Maremmei. Ambele titluri i se potrivesc perfect, căci, odată cu Fattoria Le Pupille, ea a făcut istorie în aceste locuri cărora le-a păstrat tradiția, dar le-a și reinventat, făcându-le cunoscute lumii întregi. Cu rigoare și pasiune, ea a reușit să scoată dintr-un teritoriu relativ sălbatic, vinuri care sunt, an de an, etaloane de eleganță și excelență pentru oenologia toscană contemporană. Strădania i-a fost recunoscută, ea devenind, în 1992, la înființarea Consorțiului Morellino di Scansano, primul președinte-femeie al unui consorțiu italian. Din fericire, ea și-a transmis pasiunea și celor cinci copii, dintre care fiica cea mare, Carla, este deja un ajutor de nădejde.

    ”Am înțeles că vreau să fac vin la vârsta de 20 de ani, în timpul unuia dintre multele culesuri din viile familiei. Dragostea pentru vin am moștenit-o de la bunicul, dar, dincolo de asta, pasiunea crește pe căi numai de ea știute. Am vrut să fac vinuri mari și am vrut să le fac aici, pe pământul pe care îl iubesc. Apoi, cu timpul, am constatat că toți, eu inclusiv, suntem produsul unui loc și am înțeles că vinul este, și trebuie să fie, legat de istoria oamenilor care locuiesc acolo și trebuie să rezoneze și să crească odată cu ei. Pământul acesta este o alegere pe viață, la fel cum oenologia este, dintotdeauna, profesia mea”, așa își explică Elisabetta Gepetti devenirea.

    E de ajuns să ajungi pe dealurile domoale care străjuiesc conturul maiestuosului Monte Amiata, pentru a-i da crezare. Pe unul dintre aceste dealuri cu forme senzuale a început povestea Fattoriei Le Pupille, devenită azi o realitate eterogenă. În timp, podgoria inițială s-a îmbogățit cu noi parcele, ajungând la 75 ha răspândite precum un mozaic într-unele dintre cele mai frumoase părți ale Maremmei. Pe lângă vii, proprietatea de 420 ha, mai are 20 ha cultivate cu măslini, iar pe restul alternează plantațiile de cereale și arbori de plută. 

    Renașterea podgoriei are loc în 1985, când Elisabetta abandonează cursurile universitare pentru a se dedica unui vis. Ea a început prin a planta Cabernet Sauvignon cu sprijinul celebrului oenolog Giacomo Tachis care i-a stat alături până în 1996. Acesta a fost începutul unui proiect care avea să transforme Le Pupille în adevăratul pionier al supertoscanelor din Maremma. În 1982, ea lansase deja prima etichetă ”oficială”, un Morellino Riserva 1978. În sfârșit, în 1987, a sosit timpul pentru Saffredi, vinul care a plasat Maremma în categoria excelenței, nu doar din Toscana, ci din lumea întreagă. În 1996, podgoria prinde un nou avânt prin cumpărarea viei Poggio Valente.

    Astăzi, miezul proprietății, de 25 ha, este situat în jurul satului Pereta, între Scansano și Magliano și i se spune ”vechiul Le Pupille”. Aici se află și cele 5 ha de pe care se face legendarul Saffredi. Dincolo de via Saffredi se află Poggio Valente, în apropiere de Scansano este o vie de 4 ha plantată cu soiuri albe, iar la ieșirea din Magliano se întind 20 de ha destinate producției de Morellino.

    Cum Grosseto e la o aruncătură de băț, dacă ajungeți în zonă și vă place vinul, Le Puppile poate fi o destinație cât se poate de plăcută.

  • Producator: Fattoria Le Pupille
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Italia
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Fattoria Le Pupille Saffredi 2015

Cod Produs: imp-wp-576
Produs indisponibil
490 Lei
Gold Modern Original Product High Quality Logo.png
Produsele noastre sunt 100% originale, achiziționate exclusiv de la distribuitori autorizați. Garantăm autenticitatea și calitatea fiecărui produs, asigurându-ne că provin din surse de încredere și respectă standardele producătorilor.
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Fattoria Le Pupille Saffredi 2015

Producător:  Fattoria Le Pupille - IGT Toscana Rosso, Toscana Maremma

Proprietar: Elisabetta Geppetti

Soi: 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 10% Petit Verdot

Culoare: roșu rubiniu intens

Miros: parfum concentrat de fructe roșii de pădure, în special coacăze, care evoluează spre note picante proaspete și balsamice

Gust: în gură, vinul este rotund, bogat și se debutează cu tanini denși, de un mare echilibru evolutiv; proaspăt, intens și balsamic, își păstrează caracteristicile datorită acidității extraordinare

Recomandări gastronomice: antreuri consistente, carne roșie, vânat, dar merge excelent și cu ciocolată neagră sau ca vin de meditație, însoțit de un trabuc

Alcool: 14,5%

Aciditate totală: 5,7 g/l

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle (0,375 l, 0,75 l, 1,5 l, 3 l, 6 l, 12 l și 18 l) produse: 45 000 

Maturat 18 luni în baricuri 75% noi. Vă sfătuim să-l aerisiți înainte de a-l servi sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi. 

99 Puncte James Suckling: ”Încă un wow. Un vin cu adevărat senzațional. Îmi place caracterul lui de coacăze și rozmarin. Și un pic de salvie. Arome complexe care te fascinează. Corp plin, extrem de compact și crocant, cu sfârșit lung și intens. Taninii sunt fantastici - atât de cizelați. Focusat și frumos. Subtonuri minerale, cu note de cenușă și piatră fierbinte care scot în evidență aromele de fructe negre. Postgust care persistă minute întregi. Are nevoie de trei sau patru ani ca să se imaturizeze. Dar este un vin, fără doar și poate, serios.”

96 Puncte Parker: ”Saffredi 2015 este un vin voluptuos și catifelat de pe coasta toscană. Bogăția texturii atinge cel mai înalt calibru, iar buchetul produce o lungă succesiune de parfumuri de fructe negre, condimente exotice și tutun aromat. Se simte și o adiere de ciocolată mocca și de boabe prăjite de cafea. Vinul are o forță și o lungime foarte mari. El promite nu numai că va îmbătrâni, ci și că va deveni mai bun după ce va petrece câțiva ani în pivniță.

Fabuloasa Elisabetta Geppetti are în lucru două vinuri noi, care vor fi scoase în curând pe piață. Unul este Shiraz, iar celalălalt, Petit Manseng.”

Saffredi este vinul iconic al Fattoriei Le Pupille. El s-a născut în 1987 din via de 14 ha plantată în Magliano, cu șapte ani înainte, cu ajutorul neprețuit al lui Giacomo Tachis. Elisabetta Geppetti și-a dorit să facă un vin mare în Maremma, căci zona era relativ necunoscută în lumea vinului. L-a dedicat mentorului și bunicului Fredi, cel care nu a mai apucat să-l guste. În doar câțiva ani, Saffredi a devenit un mit care persistă și azi.

Vinul iese din mâinile Elisabettei Geppetti, adevăratul pionier al Maremmei, și ale unei echipe de oenologi experimentați conduși de Christian Le Sommer, fost mulți ani director tehnic al Chateau Latour și venit la Le Puppile în 1999. Lor li s-a alăturat, în 2013,  Luca d’Attoma, de la Due Manni, în calitate de consultant. 

Elisabetta Geppetti este cunoscută, pe drept cuvânt, ca Doamna Morellino-ului sau Ambasadorul Maremmei. Ambele titluri i se potrivesc perfect, căci, odată cu Fattoria Le Pupille, ea a făcut istorie în aceste locuri cărora le-a păstrat tradiția, dar le-a și reinventat, făcându-le cunoscute lumii întregi. Cu rigoare și pasiune, ea a reușit să scoată dintr-un teritoriu relativ sălbatic, vinuri care sunt, an de an, etaloane de eleganță și excelență pentru oenologia toscană contemporană. Strădania i-a fost recunoscută, ea devenind, în 1992, la înființarea Consorțiului Morellino di Scansano, primul președinte-femeie al unui consorțiu italian. Din fericire, ea și-a transmis pasiunea și celor cinci copii, dintre care fiica cea mare, Carla, este deja un ajutor de nădejde.

”Am înțeles că vreau să fac vin la vârsta de 20 de ani, în timpul unuia dintre multele culesuri din viile familiei. Dragostea pentru vin am moștenit-o de la bunicul, dar, dincolo de asta, pasiunea crește pe căi numai de ea știute. Am vrut să fac vinuri mari și am vrut să le fac aici, pe pământul pe care îl iubesc. Apoi, cu timpul, am constatat că toți, eu inclusiv, suntem produsul unui loc și am înțeles că vinul este, și trebuie să fie, legat de istoria oamenilor care locuiesc acolo și trebuie să rezoneze și să crească odată cu ei. Pământul acesta este o alegere pe viață, la fel cum oenologia este, dintotdeauna, profesia mea”, așa își explică Elisabetta Gepetti devenirea.

E de ajuns să ajungi pe dealurile domoale care străjuiesc conturul maiestuosului Monte Amiata, pentru a-i da crezare. Pe unul dintre aceste dealuri cu forme senzuale a început povestea Fattoriei Le Pupille, devenită azi o realitate eterogenă. În timp, podgoria inițială s-a îmbogățit cu noi parcele, ajungând la 75 ha răspândite precum un mozaic într-unele dintre cele mai frumoase părți ale Maremmei. Pe lângă vii, proprietatea de 420 ha, mai are 20 ha cultivate cu măslini, iar pe restul alternează plantațiile de cereale și arbori de plută. 

Renașterea podgoriei are loc în 1985, când Elisabetta abandonează cursurile universitare pentru a se dedica unui vis. Ea a început prin a planta Cabernet Sauvignon cu sprijinul celebrului oenolog Giacomo Tachis care i-a stat alături până în 1996. Acesta a fost începutul unui proiect care avea să transforme Le Pupille în adevăratul pionier al supertoscanelor din Maremma. În 1982, ea lansase deja prima etichetă ”oficială”, un Morellino Riserva 1978. În sfârșit, în 1987, a sosit timpul pentru Saffredi, vinul care a plasat Maremma în categoria excelenței, nu doar din Toscana, ci din lumea întreagă. În 1996, podgoria prinde un nou avânt prin cumpărarea viei Poggio Valente.

Astăzi, miezul proprietății, de 25 ha, este situat în jurul satului Pereta, între Scansano și Magliano și i se spune ”vechiul Le Pupille”. Aici se află și cele 5 ha de pe care se face legendarul Saffredi. Dincolo de via Saffredi se află Poggio Valente, în apropiere de Scansano este o vie de 4 ha plantată cu soiuri albe, iar la ieșirea din Magliano se întind 20 de ha destinate producției de Morellino.

Cum Grosseto e la o aruncătură de băț, dacă ajungeți în zonă și vă place vinul, Le Puppile poate fi o destinație cât se poate de plăcută.

Producator: Fattoria Le Pupille

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Italia

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate