Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Suertes del Marqués Blanco Dulce NV - 0,5 l
Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare
Soi: Listán Blanco 70%, Malvasía 30% - struguri organici, cultivați și culeși manual
Culoare: galben-auriu închis, translucid
Miros: intens și surprinzător, de nuci și mere caramelizate, vanilie, piersici caramelizate, caise uscate, portocale stafidite
Gust: foarte elegant și armonios, cu fructul și vanilia foarte bine integrate, aciditate vibrantă, arome de mandarină, măr copt și fructe de piatră; sfârșit lung, pe note de miere și nuci
Recomandări gastronomice: preparate nedulci, brânză de capră, nuci
Alcool: 15%
Temperatura de servire: 5-8°C
Număr de sticle produse: 100 / 0,5 l
Zahăr rezidual: 80 - 120 g/l
Făcut printr-un sistem Solera început în 2010. În fiecare an, se scot 500 l și se completează cu 500 l de vin nou. Vinul se păstrează într-un singur butoi de 300 l și este fermentat până la 8 sau 9% alcool, înainte de a fi fortificat cu alcool până la 15% alc. Sticlele sunt marcate cu data la care vinul a fost tras din Solera.
***
Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică.
Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu).
Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro.
Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Descriere
Suertes del Marqués Blanco Dulce NV - 0,5 l Producător: Suertes del Marqués - Valea Orotava, Tenerife, Insulele Canare Soi: Listán Blanco 70%, Malvasía 30% - struguri organici, cultivați și culeși manual Culoare: galben-auriu închis, translucid Miros: intens și surprinzător, de nuci și mere caramelizate, vanilie, piersici caramelizate, caise uscate, portocale stafidite Gust: foarte elegant și armonios, cu fructul și vanilia foarte bine integrate, aciditate vibrantă, arome de mandarină, măr copt și fructe de piatră; sfârșit lung, pe note de miere și nuci Recomandări gastronomice: preparate nedulci, brânză de capră, nuci Alcool: 15% Temperatura de servire: 5-8°C Număr de sticle produse: 100 / 0,5 l Zahăr rezidual: 80 - 120 g/l Făcut printr-un sistem Solera început în 2010. În fiecare an, se scot 500 l și se completează cu 500 l de vin nou. Vinul se păstrează într-un singur butoi de 300 l și este fermentat până la 8 sau 9% alcool, înainte de a fi fortificat cu alcool până la 15% alc. Sticlele sunt marcate cu data la care vinul a fost tras din Solera. *** Suertes del Marqués produce vin din 2006 și a devenit în scurt timp producătorul-etalon al Tenerifelor. Podgoria, al cărei proprietar este oenologul Jonatan Garcia Lima, respectă cu sfințenie soiurile locale, sistemul de conducere a vițelor specific Văii Orotava și metodele tradiționale de vinificare. Situate în frumoasa Valea Orotava, viile sunt cultivate organic și urcă pe versanții vulcanului El Teide, la înălțimi de 350-700 m, multe dintre ele fiind mai vechi de 100 ani, căci filoxera a ocolit insula. Solul vulcanic le conferă o mineralitate unică. Vinurile sunt făcute de pe cele 11 ha ale familiei, plus de pe 15 alte hectare ale unor producători locali coordonați de Garcia. Ele sunt împărțite în trei categorii: Vinuri de țară (7 Fuentes, El Lance, Medianías și Trenzado), Vinuri din vii unice provenite dintr-un lot numit Finca El Esquilón (La Solana, Candio, El Esquilón, El Ciruelo, Los Pasitos și Vidonia) și Vinuri cu vinificare specială (Suertes del Marqués Blanco Dulce - vin dulce alb și Suertes del Marqués Tinto - vin dulce roșu). Un rol important în creionarea vinurilor l-a avut oenologul Roberto Santana. În 2015, el a fost înlocuit de Luis Seabra, cel care a fost mult timp oenolog-șef al Niepoort, gigantul portughez din Valea Duoro. Caz extrem de rar, 60% din vinuri merg la export (se așteaptă ca cifra să crească în anii următori), 10% rămân pe insulă, iar restul, în peninsula iberică. În total, Suertes del Marqués produce 95.000 de sticle de vinuri exotice, foarte proaspete și aromate, cu un caracter distinct, expresie a solurilor vulcanice unice din Tenerife - vinuri speciale, care te impresionează și rămân de neuitat!
Detalii
Producator: Suertes Del Marqués
Tip: Dulce
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Concentratie Alcool: 15%
Culoare: Alb
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}