Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Marius by M. Chapoutier Rouge 2017
Producător: Michel Chapoutier - Languedoc-Rousillon
Soi: 65% Grenache, 35% Syrah
Culoare: roșu închis cu tente purpurii
Miros: puternic, complex, picant, cu note de de fructe roșii de pădure și o delicată tentă florală
Gust: atac puternic, concentrat și structurat, cu tanini mătăsoși și arome de fructe roșii; Syrah-ul îi conferă o căldură și robustețe pe care Grenache-ul le echilibrează cu dulceața sa naturală
Recomandări gastronomice: tartă cu legume, plăcintă cu brânză și mărar, carpaccio de vită, kebab de miel, pește spadă cu sos de muștar, ficat de pui, fondant cu ciocolată neagră
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 10-12°C
Nebaricat.
Ediția 2016 - 88-90 Puncte Parker: ”Un alt vin cu valoare extraordinară, fără nici un pic de stejar. Vinul are corp mediu și tone de arome de zmeură, ierburi piperate, petale de trandafir și pământ într-un stil elegant și stratificat. Vinul face mult mai mult decât banii pe care îi dați pe el și vă va oferi tone de plăcere timp de cel puțin 2-3 ani.
Marius-ul lui Michel Chapoutier continuă să fie o extraordinară sursă de valoare.”
Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului.
Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”
Descriere
Marius by M. Chapoutier Rouge 2017 Producător: Michel Chapoutier - Languedoc-Rousillon Soi: 65% Grenache, 35% Syrah Culoare: roșu închis cu tente purpurii Miros: puternic, complex, picant, cu note de de fructe roșii de pădure și o delicată tentă florală Gust: atac puternic, concentrat și structurat, cu tanini mătăsoși și arome de fructe roșii; Syrah-ul îi conferă o căldură și robustețe pe care Grenache-ul le echilibrează cu dulceața sa naturală Recomandări gastronomice: tartă cu legume, plăcintă cu brânză și mărar, carpaccio de vită, kebab de miel, pește spadă cu sos de muștar, ficat de pui, fondant cu ciocolată neagră Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 10-12°C Nebaricat. Ediția 2016 - 88-90 Puncte Parker: ”Un alt vin cu valoare extraordinară, fără nici un pic de stejar. Vinul are corp mediu și tone de arome de zmeură, ierburi piperate, petale de trandafir și pământ într-un stil elegant și stratificat. Vinul face mult mai mult decât banii pe care îi dați pe el și vă va oferi tone de plăcere timp de cel puțin 2-3 ani. Marius-ul lui Michel Chapoutier continuă să fie o extraordinară sursă de valoare.” Dacă vă place vinul, e greu să nu fi auzit de Michel Chapoutier. Indiscutabil, unul dintre numele mari ale vinului francez, foarte mediatizat și, uneori, controversat, el este un vizionar deloc convențional. Domeniul din Ron a intrat în familia Chapoutier în 1879. In 1990, la 26 de ani, Michel și-a forțat bunicul să i-l vândă și, apoi, și-a concediat întreaga familie, inclusiv tatăl. A preluat o afacere aproape pe butuci și a transformat-o într-un mod incredibil. În scurt timp, a devenit unul dintre cei mai mari producători din Ron. Apoi, s-a extins și în sudul Franței, în Languedoc-Roussillon, în Alsacia, Portugalia și Australia. E implicat și în șampania Devaux. Atunci când a decis să investească în Languedoc, a ales Bila-Haut, un domeniu de 75 de hectare, cu vii cultivate biodinamic, pe pante pietroase situate la 150 m altitudine, aproape de granița spaniolă. Soiurilor Grenache, Carignan, Mourvedre și Syrah le priesc extraordinar de bine verile toride, iernile reci și briza tăioasă a Mistralului. Vinurile lui Michel Chapoutier sunt extrem de diverse și complexe, cu lemnul foarte bine integrat. Toate viile Casei Chapoutier sunt cultivate biodinamic, iar vinurile sunt îmbuteliate fără a fi filtrate. Iubește terroir-ul și, în special, solul granitic. Crezul lui? „Nu încerc niciodată să fac cel mai bun vin posibil, ci să surprind terroir-ul.” Se pare că îi reușește de minune, din moment ce Jeb Dunnuck, pe atunci la Wine Advocate, considera că „Toate proiectele în care se implică Michel Chapoutier par să exceleze.”
Detalii
Producator: M. Chapoutier
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}