Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Caiarossa 2018
Producător: Caiarossa - Toscana Rosso IGT
Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța
Oenolog: Dominique Génot
Tip: Supertoscan
Soi: 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante - viticultură biodinamică certificată Demeter, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie)
Culoare: roșu-purpuriu închis
Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente
Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală
Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Perioada optimă de consum: 2019 - 2033
Număr de sticle produse: 37.800
Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.
Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”
94 Puncte Parker
Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”
- 94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final.
Ediția 2013 - 95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”
Descriere
Caiarossa 2018 Producător: Caiarossa - Toscana Rosso IGT Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța Oenolog: Dominique Génot Tip: Supertoscan Soi: 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante - viticultură biodinamică certificată Demeter, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie) Culoare: roșu-purpuriu închis Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese Alcool: 14% Temperatura de servire: 16-18°C Perioada optimă de consum: 2019 - 2033 Număr de sticle produse: 37.800 Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton. Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi. Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.” 97 Puncte James Suckling: ”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.” 94 Puncte Parker Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.” - 94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final. Ediția 2013 - 95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”
Detalii
Producator: Caiarossa
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Soi: Cabernet Franc
Tara De Origine: Italia
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}