Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 CAIAROSSA 2016 0
  • Caiarossa 2016

    Producător:  Caiarossa - Toscana Rosso IGT

    Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța 

    Oenolog: Dominique Génot

    Tip: Supertoscan

    Soi: 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante - viticultură biodinamică certificată Demeter, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie)

    Culoare: roșu-purpuriu închis  

    Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente

    Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală  

    Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese

    Alcool: 14%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Perioada optimă de consum: 2019 - 2033

    Număr de sticle produse: 37.800

    Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.

    Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

    Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”

    97 Puncte James Suckling: ”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”

    94 Puncte Parker 

    Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

                    - 94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final. 

    Ediția 2013 - 95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”

  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Italia
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

CAIAROSSA 2016

Cod Produs: imp-wp-899
In stoc
340 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Caiarossa 2016

Producător:  Caiarossa - Toscana Rosso IGT

Proprietar: cei trei fii ai lui Eric Albada Jelgersma, decedat în iunie 2018; ei sunt proprietari, de asemenea, ai Château Giscours și Château du Tertre Grands Crus Classés în Margaux, Franța 

Oenolog: Dominique Génot

Tip: Supertoscan

Soi: 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante - viticultură biodinamică certificată Demeter, struguri culeși manual timp de 6 săptămâni (sfârșit de august, început de octombrie)

Culoare: roșu-purpuriu închis  

Miros: parfumat, pe note de mure, cireșe negre, prune coapte, mentă, condimente

Gust: foarte echilibrat, cu aciditate proaspătă, corp plin, tanini crocanți dar foarte fini și arome de cireșe negre, mure, condimente (cuișoare, vanilie), toast și lemn dulce, cu o adiere de fier și smoală  

Recomandări gastronomice: preparate din porc sau vită cu vin roșu, rozmarin, usturoi și piper, Grana Padano, blue cheese

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Perioada optimă de consum: 2019 - 2033

Număr de sticle produse: 37.800

Fiecare soi este fermentat în tancuri de beton și de lemn (10-80 hl), cu drojdii indigene. Vinul este maturat în butoaie mari și mici de la prima (30%) la a treia folosire. Maturareaîn lemn durează 11 luni pentru soiul mai delicat, Alicante și 20 de luni pentru cele mai puternice - Petit Verdot și Cabernet Sauvignon. Înainte de îmbuteliere, vinul petrece alte 6 luni în tancuri de beton.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

Descrierea proprietarului: ”Cea mai pură expresie a viilor noastre, Caiarossa înglobează întreaga complexitate și noblețe a acestui pământ. Cele șapte soiuri țes, împreună, tapiseria perfectă a terroir-ului nostru. O adevărată expresie a bogăției naturii.”

97 Puncte James Suckling: ”Arome foarte complexe de fructe de pădure zdrobite, cărora ierburile aromate proaspete, fructele de pădure uscate, lemnul de santal și cedru spaniol îi aduc un plus de complexitate și prospețime. Corpolent, cu tanini care sunt absorbiți în vin. Mai bun începând din 2021.”

94 Puncte Parker 

Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Nasul arată un contrast fabulos între notele mai coapte de dude și mure zdrobite și cele de ierburi aromate proaspăt măcinate, citrice și tămâie. Pe palatin, aceeași senzație rafinată, cu arome vioaie de fructe albastre pe un fundament de tanini musculoși și aciditate pregnantă. Sfârșit lung și foarte granulat, dar suculent.”

                - 94 Puncte Parker: ”Caiarossa 2015 este expresiv și profund. În acest vin direct și deschis, fructele negre abundente se combină cu cele de condimente și toast. Un asamblaj sofisticat de 31% Cabernet Franc, 20% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot, 10% Sangiovese, 9% Syrah, 2% Alicante. Rezultatul este un vin plin, generos și compact, cu o pișcătură subtilă de aciditate volatilă în final. 

Ediția 2013 - 95 Puncte james Suckling: ”Un vin bogat și puternic, cu o abundență de fruct și tanini crocanți. Corp plin, extrem de bogat și aromat. Tanini catifelați și rasați. Beți-l sau țineți-l. Mai bun în 2020.”

Tip: Sec

Tara De Origine: Italia

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate