Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
Vin Rosu Castellare Di Castellina I Sodi Di San Niccolo 2018 0.75L 0
  • Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolò 2018-  97 Puncte Vinous: un vin superior, care excelează atât în complexitate cât și în finețe. Aromele de cireșe negre, prune și lavandă, combinate cu note de condimente și pietriș, sugerează un buchet aromatic complex și captivant.

    Perioada optimă de consum: 2026-2043

    Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana
    Enolog: Alessandro Cellai, discipolul preferat al lui Giacomo Tachis, celebrul enolog care a inițiat revoluția Super Tuscanelor

    Soi: 85% Sangioveto, 15% Malvasia Nera - struguri 100% organici

    Culoare: roșu-rubiniu cu tente granat

    Miros: cireșe coapte, fructe negre de pădure, tutun dulce și lemn dulce, cu note de vanilie, piele și cedru

    Gust: la fel de sofisticat ca buchetul, bogat și elegant, cu corp plin, structură extraordinară, tanini fermi dar fini; ca la toate vinurile mari, aromele individuale se disting cu claritate

    Recomandări gastronomice: salamuri și cărnuri picante, purcel de lapte, Boeuf Bourguignon, brânzeturi aromatizate - în special, Pecorino toscano și Parmigiano

    Alcool: 14%

    Temperatura de servire: 20°C

    Număr de sticle produse: 27.000

    Cea de-a 40-a ediție a acestui vin prestigios! Fermentat în cuve de inox și maturat  timp de 15-30 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, 50% noi, 50% la a doua folosire. Învechit la sticlă 12 luni. Nefiltrat!
    97 Puncte Antonio Galloni, Vinous: "I Sodi di San Niccolò 2018 este cel mai elegant Sodi pe care l-am gustat și le-am gustat pe toate. Când e tânăr, Sodi poate fi agresiv, căci taninii sunt adesea impunători, dar vinul din 2018 are suficient fruct pentru a echilibra lucrurile. Cireșe negre, prune, lavandă, condimente și pietriș sunt aromele care fac ca Sodi să aibă o puritate uluitoare și o finețe extraordinară. Superb!”
    Gambero Rosso - 3 Bicchieri PLUS
    Ediția 2017 - 96 Puncte Wine Spectator: ”Aromele de stejar prăjit sunt urmate de cireșe proaspete, mure și violete în acest vin elegant, vibrant căruia notele minerale, de ierburi sălbatice și tutun îi sporesc complexitatea. Suplu, dar cu tanini fermi, rafinați și sfârșit definit de o aciditate vioaie și finețe. Sangioveto și Malvasia Nera. Va fi cel mai bun între 2024-2045.”

    I Sodi di S. Niccolò, capodopera domeniului Castellare, este primul vin italian inclus vreodată în Top 100 al Wine Spectator. Acest lucru se întâmpla în 1988, iar vinul era cel din 1985. Performanța a fost reeditată în 1989, cu ediția 1986. Răsplătit de 10 ori consecutiv cu Tre Bicchieri, calificativul maxim al Gamberro Rosso, cea mai importantă publicație italiană de specialitate, este la fel de apreciat de cei mai influenți critici internaționali, I Sodi fiind unul dintre extrem de rarele Super Tuscane făcute din soiurile locale Sangioveto și Malvasia Nera, demonstrându-le splendoarea.
    Pentru a arăta că este făcut cu multă trudă și respect față de istoria străveche a locului, și-a luat numele de la pământul pietros din care se naște - ”sodi” însemnând ”pământ greu de lucrat” - și de la vechea biserică a domeniului, ce poartă hramul ”San Niccolò". Eticheta reprezintă în fiecare an o pasăre care face parte din bogata faună a domeniului.
    Viile de Sangioveto de la Castellare sunt rodul colaborării universităților din Milano și Florența cu Institutul San Michele all’Adige, soldată cu obținerea celor mai bune clone de Sangiovese.
    Vinul este făcut în cuve mici și maturat în baricuri de stejar franțuzesc din Masivul Central care se folosesc la maturarea tuturor marilor vinuri ale lumii. Făcut din struguri organici și îmbuteliat fără a fi filtrat, este un vin cu adevărat mare, echilibrat și dens, cu fantastice arome de cireșe negre, tutun și condimente. El este produs numai în anii buni, într-o cantitate de cca 20.000 sticle. Nu e de mirare că alocațiile sunt mici, iar stocurile se termină rapid!
     
  • Producator: Castellare Di Castellina
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Italia
  • Concentratie Alcool: 14%
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Vin Rosu Castellare Di Castellina I Sodi Di San Niccolo 2018 0.75L

Cod Produs: L1815
In stoc
375 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolò 2018-  97 Puncte Vinous: un vin superior, care excelează atât în complexitate cât și în finețe. Aromele de cireșe negre, prune și lavandă, combinate cu note de condimente și pietriș, sugerează un buchet aromatic complex și captivant.

Perioada optimă de consum: 2026-2043

Producător: Castellare di Castellina - Chianti, Toscana
Enolog: Alessandro Cellai, discipolul preferat al lui Giacomo Tachis, celebrul enolog care a inițiat revoluția Super Tuscanelor

Soi: 85% Sangioveto, 15% Malvasia Nera - struguri 100% organici

Culoare: roșu-rubiniu cu tente granat

Miros: cireșe coapte, fructe negre de pădure, tutun dulce și lemn dulce, cu note de vanilie, piele și cedru

Gust: la fel de sofisticat ca buchetul, bogat și elegant, cu corp plin, structură extraordinară, tanini fermi dar fini; ca la toate vinurile mari, aromele individuale se disting cu claritate

Recomandări gastronomice: salamuri și cărnuri picante, purcel de lapte, Boeuf Bourguignon, brânzeturi aromatizate - în special, Pecorino toscano și Parmigiano

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 20°C

Număr de sticle produse: 27.000

Cea de-a 40-a ediție a acestui vin prestigios! Fermentat în cuve de inox și maturat  timp de 15-30 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, 50% noi, 50% la a doua folosire. Învechit la sticlă 12 luni. Nefiltrat!
97 Puncte Antonio Galloni, Vinous: "I Sodi di San Niccolò 2018 este cel mai elegant Sodi pe care l-am gustat și le-am gustat pe toate. Când e tânăr, Sodi poate fi agresiv, căci taninii sunt adesea impunători, dar vinul din 2018 are suficient fruct pentru a echilibra lucrurile. Cireșe negre, prune, lavandă, condimente și pietriș sunt aromele care fac ca Sodi să aibă o puritate uluitoare și o finețe extraordinară. Superb!”
Gambero Rosso - 3 Bicchieri PLUS
Ediția 2017 - 96 Puncte Wine Spectator: ”Aromele de stejar prăjit sunt urmate de cireșe proaspete, mure și violete în acest vin elegant, vibrant căruia notele minerale, de ierburi sălbatice și tutun îi sporesc complexitatea. Suplu, dar cu tanini fermi, rafinați și sfârșit definit de o aciditate vioaie și finețe. Sangioveto și Malvasia Nera. Va fi cel mai bun între 2024-2045.”

I Sodi di S. Niccolò, capodopera domeniului Castellare, este primul vin italian inclus vreodată în Top 100 al Wine Spectator. Acest lucru se întâmpla în 1988, iar vinul era cel din 1985. Performanța a fost reeditată în 1989, cu ediția 1986. Răsplătit de 10 ori consecutiv cu Tre Bicchieri, calificativul maxim al Gamberro Rosso, cea mai importantă publicație italiană de specialitate, este la fel de apreciat de cei mai influenți critici internaționali, I Sodi fiind unul dintre extrem de rarele Super Tuscane făcute din soiurile locale Sangioveto și Malvasia Nera, demonstrându-le splendoarea.
Pentru a arăta că este făcut cu multă trudă și respect față de istoria străveche a locului, și-a luat numele de la pământul pietros din care se naște - ”sodi” însemnând ”pământ greu de lucrat” - și de la vechea biserică a domeniului, ce poartă hramul ”San Niccolò". Eticheta reprezintă în fiecare an o pasăre care face parte din bogata faună a domeniului.
Viile de Sangioveto de la Castellare sunt rodul colaborării universităților din Milano și Florența cu Institutul San Michele all’Adige, soldată cu obținerea celor mai bune clone de Sangiovese.
Vinul este făcut în cuve mici și maturat în baricuri de stejar franțuzesc din Masivul Central care se folosesc la maturarea tuturor marilor vinuri ale lumii. Făcut din struguri organici și îmbuteliat fără a fi filtrat, este un vin cu adevărat mare, echilibrat și dens, cu fantastice arome de cireșe negre, tutun și condimente. El este produs numai în anii buni, într-o cantitate de cca 20.000 sticle. Nu e de mirare că alocațiile sunt mici, iar stocurile se termină rapid!
 

Producator: Castellare Di Castellina

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Italia

Concentratie Alcool: 14%

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate