Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Cheval des Andes 2019
Producător: Cheval des Andes - Mendoza, Argentina
Proprietar: LVMH
Director: Pierre Lurton
Oenolog: Gerald Gabillet
Soi: 58% Malbec, 37% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot - struguri foarte atent selecționați din cele mai bune vii din Las Compuertas și La Consulta
Culoare: roșu intens, strălucitor, cu tente purpurii
Miros: foarte intens, proaspăt și aromatic, de o puritate și finețe incredibile, cu buchet de fructe roșii (cireșe, căpșuni sălbatice) și condimente
Gust: complex și echilibrat, cu atac suplu și proaspăt, tanini moi, structură atrăgătoare, arome pregnante de piper, ciocolată, prune și sfârșit elegant
Recomandări gastronomice: preparate din carne sățioase și aromate - în special, fripturi înăbușite de vițel sau miel, dar și rață afumată
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Perioada optimă de consum: 2019 - 2036
Număr de sticle produse: 64.000
Fermentat în tancuri mici de inox (80 hl). Maturat 14 luni în stejar - 2/3 în baricuri de 225 l și 1/3 în butoaie de 400 l. 70% din vin a fost maturat în stejar franțuzesc nou, iar 30% în butoaie la a doua folosire. Butoaiele sunt făcute din stejar din centrul Franței, de maeștri de clasă mondială.
99 Puncte James Suckling: ”Super rafinat și frumos, cu parfum de flori, condiment, fructe uscate și adieri de piatră. Corp mediu spre plin, cu tanini foarte fini și sfârșit splendid. De mare finețe și profunzime. Caracter de ierburi de Provence, ca de obicei, bine controlat.”
97+ Puncte Parker: ”Cheval des Andes 2016 vine dintr-un an total neobișnuit – mai rece decât media, cu ploi considerabile (aproximativ 600 l) și, totuși, vinul are o prospețime extraordinară. Nas abundent de fructe roșii, subtil și elegant, un pic închis la început, timid și subtil. O ediție de mare precizie, cu un mare potețial de învechire. Cred că este cel mai elegant Cheval des Andes produs vreodată. Bravo!”
***
Cheval de Los Andes a luat ființă în 1999, la poalele Anzilor, într-un loc de o frumusețe rară. Cunoscut drept Grand Cru-ul Anzilor, domeniul aparține grupului LVMH și a rezultat din unirea a două proprietăți iconice: Château Cheval Blanc, celebrul Grand Cru Classé A din Saint Emilion și Terrazas de Los Andes, pionierul argentinian al vinurilor de climă rece și mare altitudine. Filosofia care a stat la baza acestei întreprinderi unice a fost aceea de a combina măiestria oenologică de la Château Cheval Blanc, axată pe eleganță și potențial de învechire, cu extraordinarul terroir argentinian. Ideea îi aparține fondatorului Pierre Lurton care conduce, de asemenea, Cheval Blanc, al cărui vis a fost de a regăsi vechiul Malbec al Bordeaux-ului.
După cum se știe, soiul a fost foarte răspândit în Bordeaux și a fost adus în Argentina la mijlocul secolului al XIX-lea. După ce, în Franța, a fost distrus de filoxeră, el a fost înlocuit cu vițe cu rădăcini altoite, mai rezistente, dar și de o calitate mai slabă. Vițele care au ajuns în Lumea Nouă cu mai bine de un secol în urmă sunt singurele nealtoite. Așa se face că, atunci când Pierre Lurton a descoperit extraordinara vie Las Compuertas, plantată în Mendoza în 1929, a fost dragoste la prima vedere. A declarat imediat că ”Aceasta va fi o călătorie către rădăcinile Bordeaux-ului” și a început să dea o viață nouă vechilor vițe din Bordeaux, reconectând, astfel, Cheval Blanc la istoria Saint-Emilion-ului.
Descriere
Cheval des Andes 2019 Producător: Cheval des Andes - Mendoza, Argentina Proprietar: LVMH Director: Pierre Lurton Oenolog: Gerald Gabillet Soi: 58% Malbec, 37% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot - struguri foarte atent selecționați din cele mai bune vii din Las Compuertas și La Consulta Culoare: roșu intens, strălucitor, cu tente purpurii Miros: foarte intens, proaspăt și aromatic, de o puritate și finețe incredibile, cu buchet de fructe roșii (cireșe, căpșuni sălbatice) și condimente Gust: complex și echilibrat, cu atac suplu și proaspăt, tanini moi, structură atrăgătoare, arome pregnante de piper, ciocolată, prune și sfârșit elegant Recomandări gastronomice: preparate din carne sățioase și aromate - în special, fripturi înăbușite de vițel sau miel, dar și rață afumată Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 16-18°C Perioada optimă de consum: 2019 - 2036 Număr de sticle produse: 64.000 Fermentat în tancuri mici de inox (80 hl). Maturat 14 luni în stejar - 2/3 în baricuri de 225 l și 1/3 în butoaie de 400 l. 70% din vin a fost maturat în stejar franțuzesc nou, iar 30% în butoaie la a doua folosire. Butoaiele sunt făcute din stejar din centrul Franței, de maeștri de clasă mondială. 99 Puncte James Suckling: ”Super rafinat și frumos, cu parfum de flori, condiment, fructe uscate și adieri de piatră. Corp mediu spre plin, cu tanini foarte fini și sfârșit splendid. De mare finețe și profunzime. Caracter de ierburi de Provence, ca de obicei, bine controlat.” 97+ Puncte Parker: ”Cheval des Andes 2016 vine dintr-un an total neobișnuit – mai rece decât media, cu ploi considerabile (aproximativ 600 l) și, totuși, vinul are o prospețime extraordinară. Nas abundent de fructe roșii, subtil și elegant, un pic închis la început, timid și subtil. O ediție de mare precizie, cu un mare potețial de învechire. Cred că este cel mai elegant Cheval des Andes produs vreodată. Bravo!” *** Cheval de Los Andes a luat ființă în 1999, la poalele Anzilor, într-un loc de o frumusețe rară. Cunoscut drept Grand Cru-ul Anzilor, domeniul aparține grupului LVMH și a rezultat din unirea a două proprietăți iconice: Château Cheval Blanc, celebrul Grand Cru Classé A din Saint Emilion și Terrazas de Los Andes, pionierul argentinian al vinurilor de climă rece și mare altitudine. Filosofia care a stat la baza acestei întreprinderi unice a fost aceea de a combina măiestria oenologică de la Château Cheval Blanc, axată pe eleganță și potențial de învechire, cu extraordinarul terroir argentinian. Ideea îi aparține fondatorului Pierre Lurton care conduce, de asemenea, Cheval Blanc, al cărui vis a fost de a regăsi vechiul Malbec al Bordeaux-ului. După cum se știe, soiul a fost foarte răspândit în Bordeaux și a fost adus în Argentina la mijlocul secolului al XIX-lea. După ce, în Franța, a fost distrus de filoxeră, el a fost înlocuit cu vițe cu rădăcini altoite, mai rezistente, dar și de o calitate mai slabă. Vițele care au ajuns în Lumea Nouă cu mai bine de un secol în urmă sunt singurele nealtoite. Așa se face că, atunci când Pierre Lurton a descoperit extraordinara vie Las Compuertas, plantată în Mendoza în 1929, a fost dragoste la prima vedere. A declarat imediat că ”Aceasta va fi o călătorie către rădăcinile Bordeaux-ului” și a început să dea o viață nouă vechilor vițe din Bordeaux, reconectând, astfel, Cheval Blanc la istoria Saint-Emilion-ului.
Detalii
Producator: Cheval Des Andes
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Argentina
Concentratie Alcool: 13.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}