Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling) 2017
Producător: Dandelion Vineyards - McLaren Vale, Australia de Sud
Soi: 95% Shiraz, 5% Riesling - struguri culeși manual
Culoare: roșu închis, cu tente violet
Miros: uluitor, cu arome de petale de trandafir, budincă de vară cu fructe roșii și un pic de marmeladă de lime, de la cofermentarea cu aromatul Riesling de Eden Valley; de asemenea, cireșe sălbatice, afine, dude și stejar
Gust: opulent, cu structură impresionantă și arome intense de fructe roșii de pădure, echilibrate de taninii moi, catifelați și de stejarul suplu, ceea ce face ca sfârșitul să fie de-a dreptul intrigant - la această senzație contribuie, evident, și cofermentarea celor două soiuri
Recomandări gastronomice: merge perfect cu preparate puternic aromate, carne, tocănițe, vânat, brânzeturi maturate
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 15-18°C
Perioada optimă de consum: 2018-2025
Shiraz-ul a fermentat nedezciorchinat, pe pielițe de Riesling, în butoaie descoperite, timp de 11 zile, după care a fost presat în baricuri franțuzești predominant vechi, pentru a-și termina fermentația. Maturat 18 luni în aceleași baricuri. Vinul a fost îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat, pentru a capta esența viei. Vă sfătuim să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.
91 Puncte Parker: ”Shiraz-Riesling? Dacă Viognier-ul megre, de ce nu și Riesling? Lions Tooth Shiraz Riesling 2017 combină pielițele de Shiraz cu cele de Eden Valley Riesling, rezultatul fiind un vin piperat, plin de fructe de pădure, savuros, care se vinde pe un cântec. Are corp mediu spre plin, caracter crocant, de fructe proaspete, tanini maturi dar fermi și sfârșit proaspăt.”
Medalie de Aur & 95 Puncte, McLaren Vale Wine Show 2018
Ediția 2015 - 92 Puncte Parker: ”Printre vinurile din acest an de recoltă care se arată a fi extraordinar în Australia de Sud, Lion's Tooth of McLaren Vale Shiraz Riesling 2015 este un vin inovativ, la care sunt folosite pielițe de Riesling în proporție de 5% din asamblajul final. Rezultatul este suculent și extrem de băubil, rotund pe palatin, fără a fi greoi. Corp mediu spre plin, cu tanini suplii, arome savuroase de mure și un sfârșit ușor prăfos care aduce insinuări atractive de ierburi și cacao. La acest preț, e o valoare incredibilă.
Oenologul de origine bulgară Elena Brooks și soțul ei Zar (d'Arenberg, Wirra Wirra, Zonte's Footstep) conduc această podgorie focusată pe calitate, situată în McLaren Vale, dar care folosește struguri din vii unice împrăștiate în toată Australia de Sud. Elena Brooks este focusată, după cum spune, pe arome și aciditate, iar citittorii noștri ar trebui să remarce nivelul mic de alcool, în contextul Australiei de Sud. La vinurile roșii, ea folosește destul de mulți struguri nedezciorchinați și preferă baricurile franțuzești vechi celor noi. Prin urmare, vinurile sunt în trend, dar, spune Elena, ”nu vreau să fac vinuri ”cool”, ci vinuri mari”. Fără îndoială, vinul de față se califică în această categorie.”
- 92 Puncte James Suckling
Dandelion Vineyards este un proiect îndrăzneț, dezvoltat de nume grele ale vinului australian: Peggy și Carl Lindner, Elena și Zar Brooks și Fiona și Brad Rey. Elena, unul dintre cei mai talentați tineri oenologi ai Australiei, răspunde de vinificare, dar și de selectarea strugurilor proveniți din viile vechi, răspândite din Adelaide Hills, Eden Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale, Barossa Valley, până în Fleurieu Peninsula. Rezultatul a luat lumea prin surprindere, vinurile Elenei fiind catalogate drept unele dintre cele mai bune din Australia. Ele au fost răsplătite cu numeroase premii, punctaje și trofee de top, fiind extrem de căutate atât pe piața australiană cât și la export.
Strugurii Shiraz pentru Lionheart provin dintr-o vie veche din McLaren Vale, iar Riesling-ul este din Eden Valley.
Descriere
Dandelion Vineyards Lions Tooth Shiraz (Riesling) 2017 Producător: Dandelion Vineyards - McLaren Vale, Australia de Sud Soi: 95% Shiraz, 5% Riesling - struguri culeși manual Culoare: roșu închis, cu tente violet Miros: uluitor, cu arome de petale de trandafir, budincă de vară cu fructe roșii și un pic de marmeladă de lime, de la cofermentarea cu aromatul Riesling de Eden Valley; de asemenea, cireșe sălbatice, afine, dude și stejar Gust: opulent, cu structură impresionantă și arome intense de fructe roșii de pădure, echilibrate de taninii moi, catifelați și de stejarul suplu, ceea ce face ca sfârșitul să fie de-a dreptul intrigant - la această senzație contribuie, evident, și cofermentarea celor două soiuri Recomandări gastronomice: merge perfect cu preparate puternic aromate, carne, tocănițe, vânat, brânzeturi maturate Alcool: 14,5% Temperatura de servire: 15-18°C Perioada optimă de consum: 2018-2025 Shiraz-ul a fermentat nedezciorchinat, pe pielițe de Riesling, în butoaie descoperite, timp de 11 zile, după care a fost presat în baricuri franțuzești predominant vechi, pentru a-și termina fermentația. Maturat 18 luni în aceleași baricuri. Vinul a fost îmbuteliat fără a fi limpezit sau filtrat, pentru a capta esența viei. Vă sfătuim să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi. 91 Puncte Parker: ”Shiraz-Riesling? Dacă Viognier-ul megre, de ce nu și Riesling? Lions Tooth Shiraz Riesling 2017 combină pielițele de Shiraz cu cele de Eden Valley Riesling, rezultatul fiind un vin piperat, plin de fructe de pădure, savuros, care se vinde pe un cântec. Are corp mediu spre plin, caracter crocant, de fructe proaspete, tanini maturi dar fermi și sfârșit proaspăt.” Medalie de Aur & 95 Puncte, McLaren Vale Wine Show 2018 Ediția 2015 - 92 Puncte Parker: ”Printre vinurile din acest an de recoltă care se arată a fi extraordinar în Australia de Sud, Lion's Tooth of McLaren Vale Shiraz Riesling 2015 este un vin inovativ, la care sunt folosite pielițe de Riesling în proporție de 5% din asamblajul final. Rezultatul este suculent și extrem de băubil, rotund pe palatin, fără a fi greoi. Corp mediu spre plin, cu tanini suplii, arome savuroase de mure și un sfârșit ușor prăfos care aduce insinuări atractive de ierburi și cacao. La acest preț, e o valoare incredibilă. Oenologul de origine bulgară Elena Brooks și soțul ei Zar (d'Arenberg, Wirra Wirra, Zonte's Footstep) conduc această podgorie focusată pe calitate, situată în McLaren Vale, dar care folosește struguri din vii unice împrăștiate în toată Australia de Sud. Elena Brooks este focusată, după cum spune, pe arome și aciditate, iar citittorii noștri ar trebui să remarce nivelul mic de alcool, în contextul Australiei de Sud. La vinurile roșii, ea folosește destul de mulți struguri nedezciorchinați și preferă baricurile franțuzești vechi celor noi. Prin urmare, vinurile sunt în trend, dar, spune Elena, ”nu vreau să fac vinuri ”cool”, ci vinuri mari”. Fără îndoială, vinul de față se califică în această categorie.” - 92 Puncte James Suckling Dandelion Vineyards este un proiect îndrăzneț, dezvoltat de nume grele ale vinului australian: Peggy și Carl Lindner, Elena și Zar Brooks și Fiona și Brad Rey. Elena, unul dintre cei mai talentați tineri oenologi ai Australiei, răspunde de vinificare, dar și de selectarea strugurilor proveniți din viile vechi, răspândite din Adelaide Hills, Eden Valley, Langhorne Creek, McLaren Vale, Barossa Valley, până în Fleurieu Peninsula. Rezultatul a luat lumea prin surprindere, vinurile Elenei fiind catalogate drept unele dintre cele mai bune din Australia. Ele au fost răsplătite cu numeroase premii, punctaje și trofee de top, fiind extrem de căutate atât pe piața australiană cât și la export. Strugurii Shiraz pentru Lionheart provin dintr-o vie veche din McLaren Vale, iar Riesling-ul este din Eden Valley.
Detalii
Tara De Origine: Australia
Culoare: Rosu
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Producator: Dandelion Vineyards Lioness Of Mclaren Vale Shiraz 2017'Claren
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}