Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 DOMAINE MARC MOREY CHASSAGNE-MONTRACHET PREMIER CRU ”EN VIRONDOT” 2017 0
  • Domaine Marc Morey et fils Chassagne-Montrachet 1er Cru ”En Virondot” 2017

    Producător: Domaine Marc Morey et fils - Virondot, AOC Chassagne-Montrachet

    Oenolog: Sabine Mollard

    Soi: Chardonnay

    Culoare: galben-lămâie deschis   

    Miros: foarte floral și mineral, cu parfum de mere verzi, ceai verde, note de ierburi aromate proaspete și o abundență de citrice galbene

    Gust: foarte elegant, focusat, echilibrat și concentrat, cu sfârșit parfumat și suculent

    Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, foie gras, paste, brânză de capră

    Alcool: 13,5%

    Temperatura de servire: 12-14°C

    Perioada optimă de consum: 2023 - 2045

    Fermentația inițială are loc în tancuri cu temperatură concentrată. La jumătatea procesului, vinul este transferat în butoaie de stejar 30% noi. Batonaj o dată pe săptămână, până la începerea fermentației malolactice. Apoi, 11 luni pe drojdii, 4 luni în tancuri de inox. Înainte de îmbuteliere, vinul este clarificat ușor și filtrat.

    Marc Morey este singurul domeniu care lucrează via premier cru ”En Virondot” de 2,1 ha. Situată la 350 m, una dintre cele mai mari altitudini din Chassagne-Montrachet, ea crește pe un sol calcaros care îi conferă vinului mineralitate și textură. Sabine Mollard spune că ”En Virondot” are cel mai mare potențial de învechire dintre toate 1er cru-urile ei.

    95 Puncte Decanter: ”Situată într-o zonă izolată de pe dealul din partea de sus a satului, la 350 m, En Virondot este via 1er cru cea mai înaltă din Chassagne. Plaiul care aparține în exclusivitate domeniului Marc Morey este unul remarcabil. Viguros și concentrat, vinul este sculptat cu precizia unei lame de cuțit, fiind impresionant de focusat și persistent, cu stejarul elegant.”

    93 points James Suckling: ”O parcelă de două hectare, proprietate a domeniului. Un fel de monopol, s-ar putea spune. Foarte floral și mineral în nas, cu discrete note de ierburi aromate proaspete și o abundență de citrice galbene. Pe palatin, este foarte elegant, focusat și concentrat. Dați-i puțin timp. Încercați-l din 2022 încolo.”

    92 points Robert Parker: ”Un vin frumos care emană parfum de flori de viță, ulei de citrice, patiserie proaspătă și migdale blanșate. Cu corp mediu spre plin, satinat și cu structură fină, este elegant și precis, cu o fructuozitate foarte plăcută, aciditate rasată și sfârșit ușor parfumat. Morey deține aproape 90% din acest plai, dar, cum celălalt proprietar nu-și declară vinul drept Virondot, avem de-a face cu un fel de monopol.”

    ***
    Domaine Morey et fils a fost înființat de Fernand Morey în 1919, la întoarcerea din primul război mondial. A început cu 2 hectare primite de la tatăl său și s-a instalat într-o fostă stație pentru diligențe. Fernand a fost un vizionar care a început să-și îmbutelieze vinul în anii 1930. Între timp, s-a concentrat pe mărirea proprietății. În 1940, i se alătură fiul său Marc, iar numele întreprinderii devine Domaine Fernand Morey et fils.  Apoi, în 1946, cei doi construiesc actuala cramă.
    După moartea lui Fernand, în 1964, Marc continuă munca alături de soția sa Madeleine, iar în 1972 ridică o construcție mare, de trei etaje care cuprinde două crame cu boltă, o sală de etichetare, birouri și o sală de mese pentru culegători.
    În 1977, lui Marc i se alătură fiica sa Marie -Josèphe și ginerele său Bernard Mollard, iar proprietatea devine Domaine Marc Morey et fils. Împreună, cei trei consolidează afacere și pătrund pe piețele internaționale. Marc și Madeleine s-au retras în 1981, dar au continuat să fie foarte atașați de domeniu.

    Bernard a continuat să dezvolte afacerea prin crearea unei mici afaceri de negociant, SARL Domaine Marc Morey, prin care cumpără must și face vinuri într-o cramă distinctă, ceea ce-i permite să-i diversifice gama de vinuri.

    În 2002, domeniul se dezvoltă din nou, prin construirea unei crame-depozit, continuând tradiția ca ”fiecare generație să construiască o cramă”.

    Chiar dacă Bernard s-a retras în 2002, el continuă să stea alături de fiica sa Sabine Mollard, oenolog, care a preluat conducerea în 2003.

  • Culoare: Alb
  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Franta
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

DOMAINE MARC MOREY CHASSAGNE-MONTRACHET PREMIER CRU ”EN VIRONDOT” 2017

Cod Produs: imp-wp-934
In stoc
360 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Domaine Marc Morey et fils Chassagne-Montrachet 1er Cru ”En Virondot” 2017

Producător: Domaine Marc Morey et fils - Virondot, AOC Chassagne-Montrachet

Oenolog: Sabine Mollard

Soi: Chardonnay

Culoare: galben-lămâie deschis   

Miros: foarte floral și mineral, cu parfum de mere verzi, ceai verde, note de ierburi aromate proaspete și o abundență de citrice galbene

Gust: foarte elegant, focusat, echilibrat și concentrat, cu sfârșit parfumat și suculent

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, foie gras, paste, brânză de capră

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 12-14°C

Perioada optimă de consum: 2023 - 2045

Fermentația inițială are loc în tancuri cu temperatură concentrată. La jumătatea procesului, vinul este transferat în butoaie de stejar 30% noi. Batonaj o dată pe săptămână, până la începerea fermentației malolactice. Apoi, 11 luni pe drojdii, 4 luni în tancuri de inox. Înainte de îmbuteliere, vinul este clarificat ușor și filtrat.

Marc Morey este singurul domeniu care lucrează via premier cru ”En Virondot” de 2,1 ha. Situată la 350 m, una dintre cele mai mari altitudini din Chassagne-Montrachet, ea crește pe un sol calcaros care îi conferă vinului mineralitate și textură. Sabine Mollard spune că ”En Virondot” are cel mai mare potențial de învechire dintre toate 1er cru-urile ei.

95 Puncte Decanter: ”Situată într-o zonă izolată de pe dealul din partea de sus a satului, la 350 m, En Virondot este via 1er cru cea mai înaltă din Chassagne. Plaiul care aparține în exclusivitate domeniului Marc Morey este unul remarcabil. Viguros și concentrat, vinul este sculptat cu precizia unei lame de cuțit, fiind impresionant de focusat și persistent, cu stejarul elegant.”

93 points James Suckling: ”O parcelă de două hectare, proprietate a domeniului. Un fel de monopol, s-ar putea spune. Foarte floral și mineral în nas, cu discrete note de ierburi aromate proaspete și o abundență de citrice galbene. Pe palatin, este foarte elegant, focusat și concentrat. Dați-i puțin timp. Încercați-l din 2022 încolo.”

92 points Robert Parker: ”Un vin frumos care emană parfum de flori de viță, ulei de citrice, patiserie proaspătă și migdale blanșate. Cu corp mediu spre plin, satinat și cu structură fină, este elegant și precis, cu o fructuozitate foarte plăcută, aciditate rasată și sfârșit ușor parfumat. Morey deține aproape 90% din acest plai, dar, cum celălalt proprietar nu-și declară vinul drept Virondot, avem de-a face cu un fel de monopol.”

***
Domaine Morey et fils a fost înființat de Fernand Morey în 1919, la întoarcerea din primul război mondial. A început cu 2 hectare primite de la tatăl său și s-a instalat într-o fostă stație pentru diligențe. Fernand a fost un vizionar care a început să-și îmbutelieze vinul în anii 1930. Între timp, s-a concentrat pe mărirea proprietății. În 1940, i se alătură fiul său Marc, iar numele întreprinderii devine Domaine Fernand Morey et fils.  Apoi, în 1946, cei doi construiesc actuala cramă.
După moartea lui Fernand, în 1964, Marc continuă munca alături de soția sa Madeleine, iar în 1972 ridică o construcție mare, de trei etaje care cuprinde două crame cu boltă, o sală de etichetare, birouri și o sală de mese pentru culegători.
În 1977, lui Marc i se alătură fiica sa Marie -Josèphe și ginerele său Bernard Mollard, iar proprietatea devine Domaine Marc Morey et fils. Împreună, cei trei consolidează afacere și pătrund pe piețele internaționale. Marc și Madeleine s-au retras în 1981, dar au continuat să fie foarte atașați de domeniu.

Bernard a continuat să dezvolte afacerea prin crearea unei mici afaceri de negociant, SARL Domaine Marc Morey, prin care cumpără must și face vinuri într-o cramă distinctă, ceea ce-i permite să-i diversifice gama de vinuri.

În 2002, domeniul se dezvoltă din nou, prin construirea unei crame-depozit, continuând tradiția ca ”fiecare generație să construiască o cramă”.

Chiar dacă Bernard s-a retras în 2002, el continuă să stea alături de fiica sa Sabine Mollard, oenolog, care a preluat conducerea în 2003.

Culoare: Alb

Tip: Sec

Tara De Origine: Franta

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate