Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Domaine Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017
Perioada optimă de consum: 2020-2030
Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Chassagne-Montrachet
Soi: Chardonnay - vițe vechi de peste 50 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual
Culoare: galben-auriu strălucitor
Miros: buchet mineral, cu note de ananas, pere, piersici galbene și flori albe
Gust: proaspăt, bogat, catifelat și mineral, cu echilibru uluitor, profunzime remarcabilă, arome de fructe coapte și sfârșit lung, aromat
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv sau cu fructe de mare, crustacee, pește, pui
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 12°C
Struguri sortați în vie. Fermentația alcoolică și cea malolactică pe drojdii sălbatice au loc în butoaie de 228 l, 25% noi, timp de 18 luni. Maturat pe drojdii fine. Cu o lună înainte de îmbuteliere, vinul este pus în cuve de inox, pentru asamblare. Îmbuteliat după calendarul lunar.
94 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Galben mediu. În mod evident, nasul este mult mai exotic decât edițiile anterioare, etalând arome de ananas, pere și flori. În gură, este suculent și floral, cu o tentă de lămâie care accentuează bogăția caracteristică a Morgeot-ului. Acest vin mătăsos și concentrat se termină cu o aciditate suculentă, o calitate ușor tanică, arome extraordinare de grapefruit și sfârșit lung. Un Morgeot pur și simplu impresionant.”
***
Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă.
În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.
Descriere
Domaine Vincent Girardin Chassagne-Montrachet 1er Cru ”Morgeot” Blanc 2017 Perioada optimă de consum: 2020-2030 Producător: Domaine Vincent Girardin - AOC Chassagne-Montrachet Soi: Chardonnay - vițe vechi de peste 50 de ani, struguri cultivați biodinamic și culeși manual Culoare: galben-auriu strălucitor Miros: buchet mineral, cu note de ananas, pere, piersici galbene și flori albe Gust: proaspăt, bogat, catifelat și mineral, cu echilibru uluitor, profunzime remarcabilă, arome de fructe coapte și sfârșit lung, aromat Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv sau cu fructe de mare, crustacee, pește, pui Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 12°C Struguri sortați în vie. Fermentația alcoolică și cea malolactică pe drojdii sălbatice au loc în butoaie de 228 l, 25% noi, timp de 18 luni. Maturat pe drojdii fine. Cu o lună înainte de îmbuteliere, vinul este pus în cuve de inox, pentru asamblare. Îmbuteliat după calendarul lunar. 94 Puncte Vinous/Antonio Galloni: ”Galben mediu. În mod evident, nasul este mult mai exotic decât edițiile anterioare, etalând arome de ananas, pere și flori. În gură, este suculent și floral, cu o tentă de lămâie care accentuează bogăția caracteristică a Morgeot-ului. Acest vin mătăsos și concentrat se termină cu o aciditate suculentă, o calitate ușor tanică, arome extraordinare de grapefruit și sfârșit lung. Un Morgeot pur și simplu impresionant.” *** Vincent Girardin s-a născut cu pasiunea pentru vin în sânge. A moștenit-o din familie și ea l-a ajutat să devină unul dintre cei mai buni producători ai locului. Născut într-o veche familie de viticultori, a cărei istorie datează din secolul al XVII-lea, a lucrat în vie de mic. Dar a nutrit tot timpul ambiția de a-și face propriul vin. Această parte a poveștii lui este relativ recentă - totul a început în 1980, la 19 ani, când tatăl său, Jean Girardin, a decis să-și împartă proprietatea din Santenay între cei patru copii. Fiecare a primit câte trei hectare. Pasiunea lui Vincent și-a spus cuvântul, iar vinurile lui au fost rapid remarcate de critici și cunoscători din întreaga lume. Așa a putut să se extindă la 22 ha, ajungând unul dintre producătorii de referință din Côte de Beaune. Însă, n-au lipsit nici căutările: între 1980 și 1990 a încercat toate tehnicile folosite în acea vreme, producând vinuri bune, dar comerciale. Apoi, a deschis și o linie de negociant. Schimbarea profundă s-a produs abia la începutul anilor 2000, odată cu venirea lui Eric Germain ca oenolog al domeniului. Împreună, au decis să se concentreze pe esența vinului: exprimarea marilor terroir-uri ale Burgundiei, ajungând la o puritate remarcabilă a stilului. Vinurile lui, atât cele albe cât și cele roșii, au devenit sinonime cu excelența: aciditate naturală, mai puțin stejar nou, echilibru superb, o mare puritate a fructului și tanini supli, catifelați. La cele roșii se folosesc, unde se poate, ciorchini întregi, cu intervenție minimă în cramă. Albele sunt foarte băubile când sunt tinere, dar cru-urile de top sunt formidabile după 4-5 ani de învechire la sticlă. În 2012, Vincent Girardin și-a vândut afacerea unui vechi partener, dl. Nié, Președinte al Compagnie des Vins d'Autrefois din Beaune, care a păstrat întreaga echipă de nouă oameni. Eric Germain continuă să facă vinurile în același stil, oferind o gamă extraordinară, din nouă sate din Côte de Beaune: Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet, Saint Aubin, Santenay, Savigny Les Beaune, Aloxe Corton, Volnay și Pommard. Toate vinurile Girardin sunt făcute din struguri cultivați sustenabil, domeniul fiind certificat biodinamic din 2009.
Detalii
Producator: Domaine Vincent Girardin
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Culoare: Alb
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}