Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 OREMUS MANDOLS 2018 0
  • Oremus Mandolás 2018

    Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

    Soi: Furmint - vițe vechi de 25 ani, struguri culeși manual

    Culoare: galben-pai   

    Miros: elegant și fin, cu parfum de coajă de portocală, ierburi aromatice uscate și iasomie

    Gust: sec, aromat, bogat și echilibrat, cu aciditate naturală incredibilă și un evantai aromatic impresionant: arome florale și picante, de mandarine, mere verzi, coajă de lămâie, ghimbir ras, piersici albe și pere; sfârșit vivace, încântător      

    Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, preparate ușor picante, brânzeturi

    Alcool: 13,5%

    Aciditate: 7,5 g/l

    Temperatura de servire: 10°C

    Număr de sticle produse: 65.000 sticle obișnuite, 980 sticle Magnum

    Perioada optimă de consum: 2020 - 2030

    Fermentat în butoaie noi și maturat în butoaie mici, de 136 l, tipice pentru Tokaj.

    Ediția 2018 nu a fost încă evaluată.

    Ediția 2017 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin alb proaspăt, cu o aciditate frumoasă și o bogăție de arome de piersici și mere tăiate felii, împletite cu note de miere și adieri minerale. Corp mediu spre plin, cu o frumoasă textură fenolică.”

    Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Un Furmint de o calitate extraordinară, cu o profunzime și o concentrație impresionante. Arome sprințare de citrice și pepene galben, cu note de flori de măr. Pe palatin, aciditate intensă și structură cărnoasă. Sfârșit lung și vibrant. Proaspăt și crocant. Beți-l acum sau păstrați-l 10 ani.”

    ***

    Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

    Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

    Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

    În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

    Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

    Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

  • Culoare: Alb
  • Tip: Dulce
  • Cantitate: 0.5L
  • Tara De Origine: Ungaria
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

OREMUS MANDOLS 2018

Cod Produs: imp-wp-826
In stoc
99 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Oremus Mandolás 2018

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint - vițe vechi de 25 ani, struguri culeși manual

Culoare: galben-pai   

Miros: elegant și fin, cu parfum de coajă de portocală, ierburi aromatice uscate și iasomie

Gust: sec, aromat, bogat și echilibrat, cu aciditate naturală incredibilă și un evantai aromatic impresionant: arome florale și picante, de mandarine, mere verzi, coajă de lămâie, ghimbir ras, piersici albe și pere; sfârșit vivace, încântător      

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, preparate ușor picante, brânzeturi

Alcool: 13,5%

Aciditate: 7,5 g/l

Temperatura de servire: 10°C

Număr de sticle produse: 65.000 sticle obișnuite, 980 sticle Magnum

Perioada optimă de consum: 2020 - 2030

Fermentat în butoaie noi și maturat în butoaie mici, de 136 l, tipice pentru Tokaj.

Ediția 2018 nu a fost încă evaluată.

Ediția 2017 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin alb proaspăt, cu o aciditate frumoasă și o bogăție de arome de piersici și mere tăiate felii, împletite cu note de miere și adieri minerale. Corp mediu spre plin, cu o frumoasă textură fenolică.”

Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Un Furmint de o calitate extraordinară, cu o profunzime și o concentrație impresionante. Arome sprințare de citrice și pepene galben, cu note de flori de măr. Pe palatin, aciditate intensă și structură cărnoasă. Sfârșit lung și vibrant. Proaspăt și crocant. Beți-l acum sau păstrați-l 10 ani.”

***

Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Culoare: Alb

Tip: Dulce

Cantitate: 0.5L

Tara De Origine: Ungaria

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate