Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Descriere
Vin rosu Vega-Sicilia Macan 2016 - 1,5L
Premiat cu 94+ Puncte Parker: ”Proprietarii cred că ediția 2016 are, în sfârșit, stilul pe care-l căutau, un vin cu densitate și finețe. 2016 este o ediție cu mai multă prospețime decât cea din 2015 și se încearcă producerea unor vinuri cu mai mult nerv și mai puțină forță și stejar decât la început. S-ar prea putea ca aceasta să fie cea mai bună ediție de până acum.”
Număr de sticle produse: 87.792 sticle obișnuite, 2.570 Magnum, plus alte formate mai mari
Macán este vinul-fanion al domeniului. Fermentat în butoaie de stejar franțuzesc. Maturat 16 -18 luni în butoaie de stejar cu granulație extra fină și, apoi, minimum trei ani la sticlă.
94+ Puncte Parker: ”Macán 2016 a fost vinificat pentru prima dată pe loturi. Strugurii Tempranillo provin din vii selecționate de pe cele 92 ha; a fermentat în cuve de stejar și a fost maturat 16 luni în butoaie de 4.000 l și în baricuri și, apoi, trei ani la sticlă. Proprietarii cred că ediția 2016 are, în sfârșit, stilul pe care-l căutau, un vin cu densitate și finețe. 2016 a fost prima ediție vinificată și maturată în totalitate în noua cramă și astfel au avut un control mai bun asupra fermentațiilor. 2016 este o ediție cu mai multă prospețime decât cea din 2015 și se încearcă producerea unor vinuri cu mai mult nerv și mai puțină forță și stejar decât la început. S-ar prea putea ca aceasta să fie cea mai bună ediție de până acum. Au fost produse 87.792 sticle obișnuite, 2.570 magnum-uri și câteva formate mai mari. Vinul a fost îmbuteliat în septembrie 2018.”
93 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de pădure dulci, lavandă și afine introduc un vin corpolent cu tanini rotunzi, suculenți și sfârșit aromat.”
Ediția 2015 - 95 Puncte James Suckling: ”Un vin roșu dens care este agil și energic, cu arome superbe de mure, ciocolată neagră și adieri de cedru. Note picante și de ciocolată topită. Corp mediu spre plin, textură foarte polisată și sfârșit lung. Un Rioja clasic, cu o tușă de modernitate.”
- 93+ Puncte Parker: ”2015 a fost un an cald și secetos. Folosirea butoaielor mari îi conferă vinului lungime și eleganță - un instrument util pentru a regla fin vinurile din ani mai calzi, ca acesta. Vinul este stilistic diferit de 2016, cu fructe negre și o tușă de pământ. Puternic, cu structură și o mulțime de tanini. Un vin dens și concentrat care se va cizela în sticlă. Îmbuteliat în mai 2017.”
Ediția 2014 - 94 Puncte Parker: ”Vinul a fermentat în cuve de lemn, cu drojdii inoculate și a fost maturat 16-18 luni în baricuri noi. Producătorul vrea să țină vinul la maturat în sticlă nici mai mult nici mai puțin de trei ani. Vinul a fost îmbuteliat în mai 2016 și mi-am putut face o idee foarte bună despre cum va fi după lansarea pe piață. Evoluează într-un ritm foarte încet; este un vin compact, cu o mulțime de tanini, iar timpul petrecut în sticlă pare să-i prindă bine. Este concentrat și puternic, cu tipicitatea soiului și a zonei, plus austeritatea din această parte a regiunii. Un Tempranillo serios, modern și bine făcut, cu o tușă de condimente dulci și fum. Va continua să evolueze frumos în sticlă.”
- 94 Puncte James Suckling: ”Nas de fructe negre, cu accente mai profunde, de pământ și frunze. Pe palatin, este suplu, cu profunzime, putere și tanini moi. Profunzimea este impresiona
Detalii
Producator: Vega Sicilia
Tip: Sec
Cantitate: 1.5 L
Tara De Origine: Italia
Concentratie Alcool: 14.5%
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}