Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 ARGIANO BRUNELLO DI MONTALCINO 2014 0
  • Argiano Brunello di Montalcino 2015

    Producător: Argiano - Toscana, Montalcino

    Soi: 100% Sangiovese

    Culoare: roşu-rubiniu închis

    Miros: fructe roşii, lemn, cu note uşoare de vanilie şi gem

    Gust: un vin complex, elegant, rotund, viguros şi rasat, cu o lungă persistenţă aromatică şi tanini catifelaţi

    Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani şi jumătate în stejar - un an în baricuri franţuzeşti, pentru structură, şi cel puţin doi ani şi jumătate în butoaie mari din Slavonia, pentru a îmblânzi aromele concentrate de fruct. Înainte de a fi pus în vânzare e maturat 6 luni la sticlă.

    Pentru a vă bucura din plin de el, decantaţi-l cu cel puţin o oră înainte de a-l bea.

    Recomandări gastronomice: un minunat vin de „meditaţie”, care merge foarte bine şi cu carne roșie la grătar, prăjită sau fiartă, vânat, rață sau brânzeturi gen Pecorino

    Alcool: 13,5%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Număr de sticle produse: 95 000

    Vă recomandăm să-l beți între 2020 - 2030.

    92 Puncte James Suckling: ”Îmi plac la nebunie aromele de flori, căpșuni și cireșe care conduc spre un corp mediu, tanini fermi și mătăsoși și sfârșit suculent. O combinație frumoasă de caracter „savory” și aciditate proaspătă. Beți-l sau păstrați-l.”

    Ediția 2013 - 96 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”

    Ediția 2012 - 97 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili)

                    - 94+ Puncte Parker: ”Argiano Brunello di Montalcino 2012 a reușit o interpretare extraordinară a anului de recoltă și o evidențiere superbă a climatului din zona sudică a apelațiunii Montalcino. Ambele aceste elemente indică un Sangiovese dintr-o zonă caldă, iar Argiano acceptă această provocare cu creativitate și expertiză. Avem de-a face cu o minunată expresie a soiului, cu o abordare suculentă, determinată și cu textură plină. Buchetul emană arome de cireșe negre, pământ umed, tutun și ierburi arse. Cu o acididtate vibrantă, vinul are încă grăsimea de bebeluș și va avea nevoie de câțiva ani de îmbătrânire pentru a se putea exprima deplin. Beți-l între 2018-2030.” 

    Ediția 2011 - 95 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili): ”Culoare rubinie compactă și un buchet care cântă pe note de fructe negre și violete, cu ușoare tente balsamice și o picanterie intensă și cuceritoare. Atacul este puternic dar frumos susținut de taninii care domină aciditatea. Gust retro-nazal excelent, iar sfârșitul este clar mușchiulos și, totodată, rafinat.”

                     - 93 Puncte James Suckling: "O abundență de arome de pământ, condimente și prune. Corp plin, catifelat și rotund. Sfârșit incitant și savuros, cu adieri de lemn afumat și fructe coapte. Un succesor frumos al marelui 2010.”

    Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling:Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.”

                  - 95 Puncte Parker: ”Maturat 24 de luni în stejar, extrordinarul Brunello di Montalcino 2010 este un vin închis la culoare, de o mare puritate aromatică. Tonurile de fruct sunt bogate și penetrante, mergând de la prune, prune uscate și coacăze, la prăjitură condimentată, gudron și lemn dulce. Concentrația vinului este savuroasă și opulentă. Stejarul contribuie cu arome persistente de condimente, toast și caramel, dar vinul are deja un grad bun de integrare, care ar trebui să-l ajute să-și continue evoluția în sticlă. Păstrați-l până în 2017.

    Argiano este unul dintre domeniile de referință din sub-zona Sant'Angelo in Colle, situată în partea sudică a apelațiunii. Două șiruri paralele și perfect aliniate de chiparoși străjuiesc drumul ce duce la această proprietate iconică. Argiano nu a fost lipsită de suișuri și coborâșuri și a fost cumpărată de un grup de investitori străini în urmă cu câțiva ani. Stilul vinului a rămas același și Argiano continuă să producă unele dintre cele mai bune Brunello-uri de pe piață.”

    Brunello este unul dintre marile vinuri ale lumii. Potenţialul de învechire a vinului variază, în funcţie de calitatea recoltei, între 10 şi 30 de ani sau chiar mai mult.

    ***

    Povestea domeniului devenit în 2019 prima podgorie ”plastic free” din Montalcino începe în 1580, când aici se producea doar vin pentru consumul casei. Vila principală, celebră în Italia, a fost construită în 1581 de familia Pecci, una dintre marile familii nobiliare ale Sienei, pe culmea unui deal frumos, cum numai în Toscana găseşti. Dar legenda spune că în vechimea mult mai îndepărtată înţelepţii credeau că aici se află renumitul altar al zeului Janus, cel cu două feţe.

    De-a lungul timpului, domeniul situat la sud-vest de Montalcino a schimbat mai mulţi proprietari – contele Pieri, marchizul Ballanti Marli sau ducesa Caetani, pentru ca în 1992 să fie cumpărat de contesa Noemi Marone Cinzano, descendentă a familiei care produce celebrul vermut cu acelaşi nume. Stabilită de multă vreme în Brazilia, ea a decis la începutul anului 2013 să se despartă de Argiano. Printr-o tranzacţie estimată la 40-50 milioane Euro, domeniul de 100 ha a trecut în proprietatea unor prieteni brazilieni care au anunţat că vor investi alte 2,5 - 3 milioane Euro pentru modernizare şi extinderea viilor. În 2014, conducerea domeniului a fost preluată de Bernardino Sani, fostul director de vânzări. Diplomat în oenologie al Universității din Florența, în 2015 el devine și oenolog al domeniului. Colaborarea cu Franceso Monari, excepționalul viticultor-șef, este garanția faptului că vinurile de la Argiano vor continua să urce în elita vinului internaţional.

    Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.

    Vinurile Argiano sunt produse numai din struguri proprii. Soiul preponderent este Sangiovese. Viile se extind pe 50 ha de sol calcaros, cu câteva zone argiloase. Cândva, apele mării acopereau întreaga zonă. În urma lor a rămas o  mare cantitate de minerale cruciale pentru dezvoltarea optimă a viţelor. Clima este, şi ea, generoasă cu domeniul: datorită expunerii sudice, viile se bucură tot anul de soarele de amiază. Calitatea extraordinară a strugurilor se datorează în mare măsură geologiei şi climei. Restul aparţine priceperii oamenilor – strugurii se culeg manual, în coşuri mici, iar randamentul este mult redus pentru a obţine o concentraţie maximă în pieliţe, de unde rezultă o cantitate mare de antociani şi tanini nobili.

    Pivniţele de sub vilă, recent renovate, sunt bijuteria cea mai de preţ a domeniului. Începând din secolul al XVI-lea, vinurile găsesc aici temperatura şi umiditatea optime, în linişte şi întuneric. Maturarea se face în butoaie de stejar mici şi mijlocii, dar şi în baricuri franţuzeşti care asigură o extracţie mai subtilă şi mai echilibrată a taninilor. La Argiano se depune un efort constant pentru alegerea lemnului, deoarece ea este vitală pentru evoluţia vinului.

    Domeniul produce cinci vinuri, o grappa şi ulei de măsline. Respectabilul Brunello este urmat îndeaproape de Suolo şi de două Super Tuscane: Non Confonditur şi capodopera domeniului, Solengo, primul Super Tuscan creat de renumitul Giacomo Tachis. Deloc ultimul este celebrul Rosso, despre care se spune că „bei Rosso, dar ţi se pare că-i Brunello”.

    Nenumăratele medalii, punctaje şi trofee internaţionale primite începând din 1934 consfinţesc calitatea vinurilor şi le garantează reputaţia internaţională. Ea a fost întărită din nou printr-o decizie din 15 mai 2013 a Tribunalului din Siena, prin care Tenuta Argiano a fost achitată de toate acuzaţiile aduse în scandalul de contrafacere a Brunello-ului din 2007-2009. „Achitarea obţinută după un proces îndelungat ne umple de satisfacţie şi de entuziasmul necesar pentru a continua să ridicăm nivelul acestei podgorii istorice şi unice.”, a declarat administratorul de atunci al domeniului. Vinurile ne îndreptăţesc să-i dăm crezare.

    Nu în ultimul rând, Argiano este o destinație agrituristică de o frumusețe unică, pentru toți cei care visează la o vacanță de neuitat.

     

  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Italia
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

ARGIANO BRUNELLO DI MONTALCINO 2014

Cod Produs: imp-wp-690
In stoc
205 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Argiano Brunello di Montalcino 2015

Producător: Argiano - Toscana, Montalcino

Soi: 100% Sangiovese

Culoare: roşu-rubiniu închis

Miros: fructe roşii, lemn, cu note uşoare de vanilie şi gem

Gust: un vin complex, elegant, rotund, viguros şi rasat, cu o lungă persistenţă aromatică şi tanini catifelaţi

Maturat timp de 4 ani, dintre care doi ani şi jumătate în stejar - un an în baricuri franţuzeşti, pentru structură, şi cel puţin doi ani şi jumătate în butoaie mari din Slavonia, pentru a îmblânzi aromele concentrate de fruct. Înainte de a fi pus în vânzare e maturat 6 luni la sticlă.

Pentru a vă bucura din plin de el, decantaţi-l cu cel puţin o oră înainte de a-l bea.

Recomandări gastronomice: un minunat vin de „meditaţie”, care merge foarte bine şi cu carne roșie la grătar, prăjită sau fiartă, vânat, rață sau brânzeturi gen Pecorino

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 95 000

Vă recomandăm să-l beți între 2020 - 2030.

92 Puncte James Suckling: ”Îmi plac la nebunie aromele de flori, căpșuni și cireșe care conduc spre un corp mediu, tanini fermi și mătăsoși și sfârșit suculent. O combinație frumoasă de caracter „savory” și aciditate proaspătă. Beți-l sau păstrați-l.”

Ediția 2013 - 96 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”

Ediția 2012 - 97 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili)

                - 94+ Puncte Parker: ”Argiano Brunello di Montalcino 2012 a reușit o interpretare extraordinară a anului de recoltă și o evidențiere superbă a climatului din zona sudică a apelațiunii Montalcino. Ambele aceste elemente indică un Sangiovese dintr-o zonă caldă, iar Argiano acceptă această provocare cu creativitate și expertiză. Avem de-a face cu o minunată expresie a soiului, cu o abordare suculentă, determinată și cu textură plină. Buchetul emană arome de cireșe negre, pământ umed, tutun și ierburi arse. Cu o acididtate vibrantă, vinul are încă grăsimea de bebeluș și va avea nevoie de câțiva ani de îmbătrânire pentru a se putea exprima deplin. Beți-l între 2018-2030.” 

Ediția 2011 - 95 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili): ”Culoare rubinie compactă și un buchet care cântă pe note de fructe negre și violete, cu ușoare tente balsamice și o picanterie intensă și cuceritoare. Atacul este puternic dar frumos susținut de taninii care domină aciditatea. Gust retro-nazal excelent, iar sfârșitul este clar mușchiulos și, totodată, rafinat.”

                 - 93 Puncte James Suckling: "O abundență de arome de pământ, condimente și prune. Corp plin, catifelat și rotund. Sfârșit incitant și savuros, cu adieri de lemn afumat și fructe coapte. Un succesor frumos al marelui 2010.”

Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling:Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.”

              - 95 Puncte Parker: ”Maturat 24 de luni în stejar, extrordinarul Brunello di Montalcino 2010 este un vin închis la culoare, de o mare puritate aromatică. Tonurile de fruct sunt bogate și penetrante, mergând de la prune, prune uscate și coacăze, la prăjitură condimentată, gudron și lemn dulce. Concentrația vinului este savuroasă și opulentă. Stejarul contribuie cu arome persistente de condimente, toast și caramel, dar vinul are deja un grad bun de integrare, care ar trebui să-l ajute să-și continue evoluția în sticlă. Păstrați-l până în 2017.

Argiano este unul dintre domeniile de referință din sub-zona Sant'Angelo in Colle, situată în partea sudică a apelațiunii. Două șiruri paralele și perfect aliniate de chiparoși străjuiesc drumul ce duce la această proprietate iconică. Argiano nu a fost lipsită de suișuri și coborâșuri și a fost cumpărată de un grup de investitori străini în urmă cu câțiva ani. Stilul vinului a rămas același și Argiano continuă să producă unele dintre cele mai bune Brunello-uri de pe piață.”

Brunello este unul dintre marile vinuri ale lumii. Potenţialul de învechire a vinului variază, în funcţie de calitatea recoltei, între 10 şi 30 de ani sau chiar mai mult.

***

Povestea domeniului devenit în 2019 prima podgorie ”plastic free” din Montalcino începe în 1580, când aici se producea doar vin pentru consumul casei. Vila principală, celebră în Italia, a fost construită în 1581 de familia Pecci, una dintre marile familii nobiliare ale Sienei, pe culmea unui deal frumos, cum numai în Toscana găseşti. Dar legenda spune că în vechimea mult mai îndepărtată înţelepţii credeau că aici se află renumitul altar al zeului Janus, cel cu două feţe.

De-a lungul timpului, domeniul situat la sud-vest de Montalcino a schimbat mai mulţi proprietari – contele Pieri, marchizul Ballanti Marli sau ducesa Caetani, pentru ca în 1992 să fie cumpărat de contesa Noemi Marone Cinzano, descendentă a familiei care produce celebrul vermut cu acelaşi nume. Stabilită de multă vreme în Brazilia, ea a decis la începutul anului 2013 să se despartă de Argiano. Printr-o tranzacţie estimată la 40-50 milioane Euro, domeniul de 100 ha a trecut în proprietatea unor prieteni brazilieni care au anunţat că vor investi alte 2,5 - 3 milioane Euro pentru modernizare şi extinderea viilor. În 2014, conducerea domeniului a fost preluată de Bernardino Sani, fostul director de vânzări. Diplomat în oenologie al Universității din Florența, în 2015 el devine și oenolog al domeniului. Colaborarea cu Franceso Monari, excepționalul viticultor-șef, este garanția faptului că vinurile de la Argiano vor continua să urce în elita vinului internaţional.

Cu o producţie de peste 120,000 de sticle de Brunello di Montalcino, Tenuta di Argiano se situează între primii zece producători de Brunello. Principalele pieţe de export sunt Marea Britanie, SUA, Danemarca, Japonia şi Brazilia.

Vinurile Argiano sunt produse numai din struguri proprii. Soiul preponderent este Sangiovese. Viile se extind pe 50 ha de sol calcaros, cu câteva zone argiloase. Cândva, apele mării acopereau întreaga zonă. În urma lor a rămas o  mare cantitate de minerale cruciale pentru dezvoltarea optimă a viţelor. Clima este, şi ea, generoasă cu domeniul: datorită expunerii sudice, viile se bucură tot anul de soarele de amiază. Calitatea extraordinară a strugurilor se datorează în mare măsură geologiei şi climei. Restul aparţine priceperii oamenilor – strugurii se culeg manual, în coşuri mici, iar randamentul este mult redus pentru a obţine o concentraţie maximă în pieliţe, de unde rezultă o cantitate mare de antociani şi tanini nobili.

Pivniţele de sub vilă, recent renovate, sunt bijuteria cea mai de preţ a domeniului. Începând din secolul al XVI-lea, vinurile găsesc aici temperatura şi umiditatea optime, în linişte şi întuneric. Maturarea se face în butoaie de stejar mici şi mijlocii, dar şi în baricuri franţuzeşti care asigură o extracţie mai subtilă şi mai echilibrată a taninilor. La Argiano se depune un efort constant pentru alegerea lemnului, deoarece ea este vitală pentru evoluţia vinului.

Domeniul produce cinci vinuri, o grappa şi ulei de măsline. Respectabilul Brunello este urmat îndeaproape de Suolo şi de două Super Tuscane: Non Confonditur şi capodopera domeniului, Solengo, primul Super Tuscan creat de renumitul Giacomo Tachis. Deloc ultimul este celebrul Rosso, despre care se spune că „bei Rosso, dar ţi se pare că-i Brunello”.

Nenumăratele medalii, punctaje şi trofee internaţionale primite începând din 1934 consfinţesc calitatea vinurilor şi le garantează reputaţia internaţională. Ea a fost întărită din nou printr-o decizie din 15 mai 2013 a Tribunalului din Siena, prin care Tenuta Argiano a fost achitată de toate acuzaţiile aduse în scandalul de contrafacere a Brunello-ului din 2007-2009. „Achitarea obţinută după un proces îndelungat ne umple de satisfacţie şi de entuziasmul necesar pentru a continua să ridicăm nivelul acestei podgorii istorice şi unice.”, a declarat administratorul de atunci al domeniului. Vinurile ne îndreptăţesc să-i dăm crezare.

Nu în ultimul rând, Argiano este o destinație agrituristică de o frumusețe unică, pentru toți cei care visează la o vacanță de neuitat.

 

Tip: Sec

Tara De Origine: Italia

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate