Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Tarima 2017
Producător: Bodegas Volver - D.O. Alicante
Oenolog: Rafael Cañizares
Soi: Monastrell - vițe vechi de 38-45 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă
Culoare: roșu de cireașă, cu tente purpurii
Miros: parfum de lemn dulce și ciocolată, cu subtile note ierboase și florale
Gust: proaspăt, opulent, cu corp mediu, o bogăție aromatică remarcabilă și postgust foarte lung
Recomandări gastronomice: carne roșie, grătar, fasole sau linte cu cârnați
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 14-16°C
Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox. Maturat 6 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la a doua folosire - mai precis, butoaiele folosite la Tarima Hill cu un an în urmă.
Descrierea producătorului: ”Tarima este o expresie proaspătă, fructată și tânără a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, provenite dintr-un terroir unic.”
Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.”
- 91 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cuvée-ul organic, Tarima Monastrell 2016 (100% Monastrell maturat în stejar franțuzesc) afișează arome bogate de fructe negre, piper și pământ și un caracter fermecător, amplu, corpolent, expansiv. Încă un vin cu o valoare extraordinară!”
Ediția 2015 - 92 Puncte Wine Spectator și locul 17 în Wine Spectator Top 100 pe 2017
- 91 Puncte Robert Parker
După ieșirea din Grupul Jorge Ordóñez, Bodegas Volver își continuă povestea începută în 2004, sub conducerea oenologului Rafael Cañizares, a patra generație a unei cunoscute familii de viticultori. Filosofia lui vizează repoziționarea vinurilor spaniole de calitate și recuperarea vechilor vii indigene. Bunul cel mai de preț, de care Rafael este foarte mândru, îl constituie viile vechi de 30-90 de ani, cultivate cu soiuri locale, cu o intervenție minimă, prin metode sustenabile. El produce vinuri în La Mancha, Alicante, Rueda și, bineînțeles, Jumilla.
Prin Bodegas Volver, Rafael Cañizares a pus Jumilla pe hartă și a arătat lumii că soiurile spaniole tradiționale pot fi abordate într-un stil modern, adaptat gusturilor consumatorilor din toate marile piețe internaționale.
Pe lângă vinuri, el este la fel de preocupat de transmiterea moștenirii pe mâini bune: ”Fiecare medalie și premiu ne bucură, dar ceea ce ne face mândri este trecerea ștachetei la generația următoare.” Fiica sa, Sofia Cañizares, a fost atent pregătită, își produce deja propriul vin și promite să fie urmașul dorit la cârma firmei.
Bodegas Volver a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor.
Wrongo Dongo poate fi un nume aiurit (creat, mai mult ca sigur, pentru piața americană), dar cu vinul nu dați greș - el livrează, an după an, un raport calitate-preț remarcabil.
Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.
Descriere
Tarima 2017 Producător: Bodegas Volver - D.O. Alicante Oenolog: Rafael Cañizares Soi: Monastrell - vițe vechi de 38-45 ani; struguri cultivați și recoltați manual, meticulos sortați la cramă Culoare: roșu de cireașă, cu tente purpurii Miros: parfum de lemn dulce și ciocolată, cu subtile note ierboase și florale Gust: proaspăt, opulent, cu corp mediu, o bogăție aromatică remarcabilă și postgust foarte lung Recomandări gastronomice: carne roșie, grătar, fasole sau linte cu cârnați Alcool: 14,5% Temperatura de servire: 14-16°C Fermentat cu drojdii indigene în tancuri de inox. Maturat 6 luni în butoaie de Bordeaux și de Burgundia la a doua folosire - mai precis, butoaiele folosite la Tarima Hill cu un an în urmă. Descrierea producătorului: ”Tarima este o expresie proaspătă, fructată și tânără a celor mai autentice clone de Monastrell din lume, provenite dintr-un terroir unic.” Ediția 2016 - 92 Puncte James Suckling: ”Fructe negre extraordinare, perfect coapte, fără niciun indiciu de supracoacere. Taninii fini și generoși îl ajută să ducă conținutul destul de mare de alcool. Sfârșit lung, catifelat.” - 91 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cuvée-ul organic, Tarima Monastrell 2016 (100% Monastrell maturat în stejar franțuzesc) afișează arome bogate de fructe negre, piper și pământ și un caracter fermecător, amplu, corpolent, expansiv. Încă un vin cu o valoare extraordinară!” Ediția 2015 - 92 Puncte Wine Spectator și locul 17 în Wine Spectator Top 100 pe 2017 - 91 Puncte Robert Parker După ieșirea din Grupul Jorge Ordóñez, Bodegas Volver își continuă povestea începută în 2004, sub conducerea oenologului Rafael Cañizares, a patra generație a unei cunoscute familii de viticultori. Filosofia lui vizează repoziționarea vinurilor spaniole de calitate și recuperarea vechilor vii indigene. Bunul cel mai de preț, de care Rafael este foarte mândru, îl constituie viile vechi de 30-90 de ani, cultivate cu soiuri locale, cu o intervenție minimă, prin metode sustenabile. El produce vinuri în La Mancha, Alicante, Rueda și, bineînțeles, Jumilla. Prin Bodegas Volver, Rafael Cañizares a pus Jumilla pe hartă și a arătat lumii că soiurile spaniole tradiționale pot fi abordate într-un stil modern, adaptat gusturilor consumatorilor din toate marile piețe internaționale. Pe lângă vinuri, el este la fel de preocupat de transmiterea moștenirii pe mâini bune: ”Fiecare medalie și premiu ne bucură, dar ceea ce ne face mândri este trecerea ștachetei la generația următoare.” Fiica sa, Sofia Cañizares, a fost atent pregătită, își produce deja propriul vin și promite să fie urmașul dorit la cârma firmei. Bodegas Volver a fost răsplătită cu premii și medalii chiar de la primele vinuri. Secretul acestei reușite? Vinuri autentice care își reprezintă terroir-ul și țara fiind, totodată, ancorate în modernitate. Pe scurt, vinuri de cea mai bună calitate, pentru bugetul tuturor. Wrongo Dongo poate fi un nume aiurit (creat, mai mult ca sigur, pentru piața americană), dar cu vinul nu dați greș - el livrează, an după an, un raport calitate-preț remarcabil. Soiul Monastrell, originar din Spania, mai este cunoscut și sub numele de Mourvèdre, în Franța sau Mataró, în Australia și California.
Detalii
Producator: Bodegas Volver Tarima
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}