Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Vin Rosu Château De Saint Cosme Condrieu  0.75L 0
  • Saint Cosme Condrieu 2020

    Perioada optimă de consum: 2018 - 2023

    Producător: Château de Saint Cosme, sub brandul Saint Cosme -  Ronul de Nord

    Proprietar-oenolog: Louis Barruol

    Soi: 100% Viognier - vițe foarte vechi, ciorchini întregi

    Culoare: galben-pai strălucitor, cu tente verzui

    Miros: parfum debordant de piersică, caisă, fenicul, migdale, lemn dulce, cu note de trandafiri vechi și anason

    Gust: expresie pură a Viognier-ului, vivace, cu o mare intensitate aromatică, corp plin, textură crocantă și sfârșit remarcabil de elegant și proaspăt

    Alcool: 13,5 %

    Temperatura de servire: 9-10°C

    Număr de sticle produse: 6 000

    Fermentație malolactică în butoaie noi și vechi, timp de 12 luni. Maturat opt luni în butoaie 20% noi, 30% la al doilea vin și 40% la al treilea vin.

    Descrierea lui Louis Barruol: ”Nisip granitic. Maturat opt luni în butoaie 20% noi, 30% la al doilea vin și 40% la al treilea vin. Condrieu îi impresionează întotdeauna pe iubitorii vinului, fie de bine, fie de rău. Nu există jumătate de măsură. Dar există un paradox pe care mi-e greu să-l înțeleg. Condrieu este un vin critic pentru că e greu de potrivit cu mâncarea. Ironia face ca exact acest lucru să-l facă un vin de frunte pentru bucătăria gourmet. Identitatea lui puternică deschide o miriadă de posibilități de asocieri culinare, dar ele trebuie foarte exacte. Din acest punct de vedere, l-aș compara cu Vin Jaune din Jura, care este chintesența vinului gourmet, dar care poate fi asociat cu relativ puține preparate. Trebuie doar să îndrăznești: uită de dulceață când e vorba de foie gras la tigaie și înlocuiește-o cu maturitatea Condrieului. Încearcă Condrieu cu brânză Stilton, sau combinația supremă de Condrieu cu bouillabaisse. De acord, aceasta nu este o mâncare pe care o faci în fiecare zi, dar nu există răsplată fără efort. Condrieul meu 2017 își etalează obișnuita profunzime și aciditatea atrăgătoare care contribuie la prospețimea vinului. Gustul sărat există și el, ca expresie a solului nostru mineral. ”Versiunea albă” a Côte Rotie-ului este și ea un vin de mare maturitate. Nu se poate face vin bun fără struguri copți. Fenicul, lemn dulce, soc, trandafir vechi, anason.”

    95 Puncte Wine Spectator: ”Un stil îndrăzneț, cu arome de gutuie, cremă de lămâie, cremă de pere, caise și piersică albă care îi conferă complexitate și greutate. Infuzie de aluzii de verbenă și brioșă caldă în sfârșitul luxuriant. Foarte spectaculos.”

    93 Puncte Jeb Dunnuck: ”Condrieu 2017 oferă arome abundente de ananas cu miere, flori albe și o adiere de mandarină într-un stil proaspăt, vibrant, cu corp mediu. A fost un an  cald, însorit, dar vinul are o puritate incredibilă.”

    92 Puncte James Suckling  

    Ediția 2016 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Georges Vernay, decedat, ca tatăl meu, în 2017, a fost cu adevărat "paznicul" vinurilor din Condrieu pe care le-a salvat de la dispariție în anii 1970. El i-a inspirat și călăuzit (de multe ori fără să știe) pe mulți vinificatori care au putut, astfel, să aspire la excelență. În anii 1940, Condrieu avea 6 ha de viță de vie, inclusiv cele ale tatălui lui Georges Vernay. Începând cu anii 1950, el nu a încetat să muncească pentru a face  vinuri minunate și pentru a-și face cunoscut terroir-ul excepțional. A fost președinte al apelațiunii timp de 30 de ani, ceea ce demonstrează că a fost în asentimentul colegilor săi. Stilul vinurilor lui Georges Vernay: finețe, eleganță, căutarea expresiei locului, ar trebui să fie un model pentru fiecare producător de Condrieu. De asemenea, vinurile lui îmbătrânesc minunat de frumos: cu anii, aromele Viognier-ului dispar complet, pentru a lăsa loc doar terroir-ului. Fiecare producător de Viognier din lume ar trebui să-și amintească faptul că toate Viognier-urile care au colonizat planeta descind automat din vițele lui Geoges Vernay. Desigur, solul, clima, planta și tradițiile sunt foarte interesante, dar, fără om, nu există ”vin de emoție”. În spatele fiecărui vin mare se află un om care a gândit, a lucrat și, mai presus de toate, a iubit. Mă gândesc adeseori la Georges Vernay, pe care, totuși, nu l-am cunoscut, însă îi mulțumesc pentru că gândurile lui se întâlnesc cu ale mele. Fenicul, lemn dulce, trandafiri vechi, anason.”

                       - 93 Puncte James Suckling: ”Parfum impresionant de piersici coapte și caise la grătar, cu note de migdale proaspete și o adiere ușor picantă. Pe palatin, o textură crocantă, proaspătă, arome de caisă și piersică la grătar și sfârșit catifelat, proaspăt.”

    Ediția 2015 - 91 Puncte Parker: ”Mulți nu știu că Louis Barruol de la Saint Cosme face la proprietatea sa din Gigondas un vin alb extraordinar, iar marele său talent oenologic se regăsește și în vinul din Condrieu. Condrieu 2015 este un vin alb pur și clasic, cu un parfum minunat și textură bogată, care oferă note abundente de mandarine, ulei de flori și citrice cu unt. Are o aciditate suculentă, un sfârșit minunat și se va bea cu mare plăcere în următorii 3-5 ani.”

    ***

    Robert Parker: ”Louis Barruol se află la apogeu încă de la sfârșitul anilor 1990, iar în ultimii ani face unele dintre cele mai bune vinuri din sudul Ronului și, totodată, din Franța.”

    Louis Barruol, cel pe care Wine Spectator îl numește ”Geniul din Gigondas”, produce vinurile de referință ale micii, dar spectaculoasei apelațiuni din Ronul de Sud. Viticultor și oenolog al Château de Saint Cosme, domeniu aflat în proprietatea familiei sale de 15 generații, el continuă tradiția preluată de la tatăl său Henri în 1992. Pe lângă vinurile făcute din viile proprii și etichetate sub brandul “Château de Saint Cosme”, Louis produce și o gamă de vinuri de negociant, din struguri cumpărați de la viticultori consacrați din Ronul de Nord și etichetată ”Saint Cosme”. Strugurii proveniți din cîteva parcele extraordinare îi permit să producă volume mici, dar remarcabile de Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage sau Condrieu. Din 2014, el cultivă struguri albi în via Saint Martin, apelațiunea “Principauté d’Orange”, iar vinurile sunt îmbuteliate sub brandul ”Domaine de Saint Cosme”. Între timp, și-a împlinit și visul cel mai ambițios, acela de a ridica o podgorie de la zero. Pentru aceasta, a trecut oceanul și, împreună cu doi prieteni americani, a înființat Forge Cellars, devenită rapid una dintre cele mai disputate podgorii din Fingers Lake, New York. Rieslingul produs aici a fost apreciat de critici chiar de la prima ediție, din 2011, iar Pinot Noir-ul este, din an în an, tot mai bun. Tehnicile sale de vinificare – folosirea strugurilor nedezciorchinați și a lemnului pentru vinificare și maturare – erau cvasi-necunoscute în Finger Lakes și au stârnit dezbateri aprinse.

    Louis Barruol are o colecție remarcabilă de premii și punctaje prestigioase. Răsplătit de mai multe ori cu 100 Puncte Parker, în 2017 el a realizat o performanță rară, ocupând două poziții în Top 100 al Wine Spectator: locul 5 cu Gigondas 2015 și locul 31 cu Forge Cellars Classique Riesling 2015.

    Situat în inima apelaţiunii Gigondas din sudul Ronului, Château de Saint Cosme este un domeniu impresionant, cu o poveste unică, căci pe el se păstrează intact un sit de vinificare galo-roman, format din cuve de fermentare săpate direct în stâncă. Fantastica încărcătură istorică a locului este o lecţie vie despre felul în care trăiau galo-romanii.

    Familia Barruol stăpâneşte proprietatea de la 1570, adică de 15 generaţii de viticultori dedicați.

    Astăzi, viile acoperă 22 hectare, au vârsta medie de 60+ ani şi un randament redus. Terroir-ul de la Saint-Cosme este un adevărat mozaic geologic datorat dislocărilor care au dus la formarea monumentalului lanț stâncos numit Les Dentelles de Montmirail (Dantelele din Montmirail). Saint Cosme se situează exact în punctul în care se întretaie două falii geologice – o altă raritate a domeniului, răspunzătoare pentru microclimatul rece care face ca strugurii să se coacă târziu. De aici, echilibrul, prospeţimea şi fineţea extraordinară a vinurilor.

    Capela Saint Cosme, inima proprietăţii, este o bijuterie de arhitectură romană. Construită între secolele XI-XII, ea redă întreaga puritate a artei romane: sobrietate, linii simple, volume echilibrate. Silueta ei impunătoare răspândeşte pace şi lumină peste viile ce o înconjoară. 

    Generaţie după generaţie, familia Barruol a fost total dedicată domeniului. Astăzi, vinurile făcute de Louis Barroul reuşesc să exprime perfect extraordinarul potenţial al terroir-ului şi vechimii viilor. El fructifică cum nu se poate mai bine ştiinţa şi măiestria strămoşilor, cultura biologică şi înţelegerea terroir-ului. De altfel, în viile de la Saint Cosme s-au folosit pesticide o singură dată, timp de doi ani, între 1970-1972. Practica a încetat în momentul în care tatăl lui Louis a constatat că deasupra domeniului nu mai zbura nicio pasăre...

    Iată şi povestea mai recentă, în cuvintele lui Louis: „În 1972, Henri Barruol, tatăl meu, era deja convins de importanţa viticulturii biologice, pe care a practicat-o din respect faţă de viile noastre, pentru a produce vinuri adevărate şi pentru a proteja ecosistemul văii Saint Cosme. N-a fost mânat de niciun gând mercantil, căci vinul şi-l vindea negocianţilor, cu butoiul. Eu îi continui munca. Nu folosesc nici ierbicide, nici îngrăşăminte chimice, nici pesticide, nici produse de sinteză. Viile sunt săpate, ca să nu fie năpădite de iarbă. Ecosistemul nostru este  dinamic şi echilibrat, iar pământul nostru e viu.

    Bazându-mă pe această experienţă de vinicultor, am creat, în 1997, o afacere căreia i se poate spune "Négoce-Vigneron" (Negociant-Vinicultor). Ideea mi-a venit în urma nenumăratelor peregrinări prin Valea Ronului, când am văzut că existau terroir-uri mari care erau fie puţin exploatate, fie necunoscute sau ignorate. Unele locuri mi-au plăcut atât de mult, încât am vrut să încerc. Îmi doream să fiu un negustor de modă veche, adică, să fac comerţ cu atitudinea unui vinicultor. Pe scurt, să caut spiritul terroir-urilor şi viţelor, să lucrez cu meticulozitate producţii mici, să mă înconjor de vinicultori care-şi iubesc meseria, să-mi transport vinul în butoaie, ca să nu se strice, să încerc să fac ceva frumos în fiecare zi. De regulă, la Saint Cosme, lucrările se fac manual. Vreau să fac doar vinuri care exprimă locul din care se nasc, terroir-ul, cu puritate şi precizie; vinuri cu personalitate şi echilibru. Vreau ca vinurile mele să poată îmbătrâni.”

    Expertiza lui Louis Barruol şi experienţa sa de cel mai bun specialist din Gigondas s-au concretizat într-o carte - GIGONDAS, vinurile, pământul, oamenii – care a primit premiul internaţional pentru pentru cea mai bună carte de vin apărută în traducere, la World Gourmand Awards 2013. Această monografie monumentală, de peste 500 de pagini, a fost scrisă în colaborare cu alți patru enologi.

     

  • Producator: Château De Saint Cosme
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Franta
  • Concentratie Alcool: 14%
  • Culoare: Alb
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Vin Rosu Château De Saint Cosme Condrieu 0.75L

Cod Produs: imp-wp-748
In stoc
285 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Saint Cosme Condrieu 2020

Perioada optimă de consum: 2018 - 2023

Producător: Château de Saint Cosme, sub brandul Saint Cosme -  Ronul de Nord

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Soi: 100% Viognier - vițe foarte vechi, ciorchini întregi

Culoare: galben-pai strălucitor, cu tente verzui

Miros: parfum debordant de piersică, caisă, fenicul, migdale, lemn dulce, cu note de trandafiri vechi și anason

Gust: expresie pură a Viognier-ului, vivace, cu o mare intensitate aromatică, corp plin, textură crocantă și sfârșit remarcabil de elegant și proaspăt

Alcool: 13,5 %

Temperatura de servire: 9-10°C

Număr de sticle produse: 6 000

Fermentație malolactică în butoaie noi și vechi, timp de 12 luni. Maturat opt luni în butoaie 20% noi, 30% la al doilea vin și 40% la al treilea vin.

Descrierea lui Louis Barruol: ”Nisip granitic. Maturat opt luni în butoaie 20% noi, 30% la al doilea vin și 40% la al treilea vin. Condrieu îi impresionează întotdeauna pe iubitorii vinului, fie de bine, fie de rău. Nu există jumătate de măsură. Dar există un paradox pe care mi-e greu să-l înțeleg. Condrieu este un vin critic pentru că e greu de potrivit cu mâncarea. Ironia face ca exact acest lucru să-l facă un vin de frunte pentru bucătăria gourmet. Identitatea lui puternică deschide o miriadă de posibilități de asocieri culinare, dar ele trebuie foarte exacte. Din acest punct de vedere, l-aș compara cu Vin Jaune din Jura, care este chintesența vinului gourmet, dar care poate fi asociat cu relativ puține preparate. Trebuie doar să îndrăznești: uită de dulceață când e vorba de foie gras la tigaie și înlocuiește-o cu maturitatea Condrieului. Încearcă Condrieu cu brânză Stilton, sau combinația supremă de Condrieu cu bouillabaisse. De acord, aceasta nu este o mâncare pe care o faci în fiecare zi, dar nu există răsplată fără efort. Condrieul meu 2017 își etalează obișnuita profunzime și aciditatea atrăgătoare care contribuie la prospețimea vinului. Gustul sărat există și el, ca expresie a solului nostru mineral. ”Versiunea albă” a Côte Rotie-ului este și ea un vin de mare maturitate. Nu se poate face vin bun fără struguri copți. Fenicul, lemn dulce, soc, trandafir vechi, anason.”

95 Puncte Wine Spectator: ”Un stil îndrăzneț, cu arome de gutuie, cremă de lămâie, cremă de pere, caise și piersică albă care îi conferă complexitate și greutate. Infuzie de aluzii de verbenă și brioșă caldă în sfârșitul luxuriant. Foarte spectaculos.”

93 Puncte Jeb Dunnuck: ”Condrieu 2017 oferă arome abundente de ananas cu miere, flori albe și o adiere de mandarină într-un stil proaspăt, vibrant, cu corp mediu. A fost un an  cald, însorit, dar vinul are o puritate incredibilă.”

92 Puncte James Suckling  

Ediția 2016 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Georges Vernay, decedat, ca tatăl meu, în 2017, a fost cu adevărat "paznicul" vinurilor din Condrieu pe care le-a salvat de la dispariție în anii 1970. El i-a inspirat și călăuzit (de multe ori fără să știe) pe mulți vinificatori care au putut, astfel, să aspire la excelență. În anii 1940, Condrieu avea 6 ha de viță de vie, inclusiv cele ale tatălui lui Georges Vernay. Începând cu anii 1950, el nu a încetat să muncească pentru a face  vinuri minunate și pentru a-și face cunoscut terroir-ul excepțional. A fost președinte al apelațiunii timp de 30 de ani, ceea ce demonstrează că a fost în asentimentul colegilor săi. Stilul vinurilor lui Georges Vernay: finețe, eleganță, căutarea expresiei locului, ar trebui să fie un model pentru fiecare producător de Condrieu. De asemenea, vinurile lui îmbătrânesc minunat de frumos: cu anii, aromele Viognier-ului dispar complet, pentru a lăsa loc doar terroir-ului. Fiecare producător de Viognier din lume ar trebui să-și amintească faptul că toate Viognier-urile care au colonizat planeta descind automat din vițele lui Geoges Vernay. Desigur, solul, clima, planta și tradițiile sunt foarte interesante, dar, fără om, nu există ”vin de emoție”. În spatele fiecărui vin mare se află un om care a gândit, a lucrat și, mai presus de toate, a iubit. Mă gândesc adeseori la Georges Vernay, pe care, totuși, nu l-am cunoscut, însă îi mulțumesc pentru că gândurile lui se întâlnesc cu ale mele. Fenicul, lemn dulce, trandafiri vechi, anason.”

                   - 93 Puncte James Suckling: ”Parfum impresionant de piersici coapte și caise la grătar, cu note de migdale proaspete și o adiere ușor picantă. Pe palatin, o textură crocantă, proaspătă, arome de caisă și piersică la grătar și sfârșit catifelat, proaspăt.”

Ediția 2015 - 91 Puncte Parker: ”Mulți nu știu că Louis Barruol de la Saint Cosme face la proprietatea sa din Gigondas un vin alb extraordinar, iar marele său talent oenologic se regăsește și în vinul din Condrieu. Condrieu 2015 este un vin alb pur și clasic, cu un parfum minunat și textură bogată, care oferă note abundente de mandarine, ulei de flori și citrice cu unt. Are o aciditate suculentă, un sfârșit minunat și se va bea cu mare plăcere în următorii 3-5 ani.”

***

Robert Parker: ”Louis Barruol se află la apogeu încă de la sfârșitul anilor 1990, iar în ultimii ani face unele dintre cele mai bune vinuri din sudul Ronului și, totodată, din Franța.”

Louis Barruol, cel pe care Wine Spectator îl numește ”Geniul din Gigondas”, produce vinurile de referință ale micii, dar spectaculoasei apelațiuni din Ronul de Sud. Viticultor și oenolog al Château de Saint Cosme, domeniu aflat în proprietatea familiei sale de 15 generații, el continuă tradiția preluată de la tatăl său Henri în 1992. Pe lângă vinurile făcute din viile proprii și etichetate sub brandul “Château de Saint Cosme”, Louis produce și o gamă de vinuri de negociant, din struguri cumpărați de la viticultori consacrați din Ronul de Nord și etichetată ”Saint Cosme”. Strugurii proveniți din cîteva parcele extraordinare îi permit să producă volume mici, dar remarcabile de Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Crozes-Hermitage sau Condrieu. Din 2014, el cultivă struguri albi în via Saint Martin, apelațiunea “Principauté d’Orange”, iar vinurile sunt îmbuteliate sub brandul ”Domaine de Saint Cosme”. Între timp, și-a împlinit și visul cel mai ambițios, acela de a ridica o podgorie de la zero. Pentru aceasta, a trecut oceanul și, împreună cu doi prieteni americani, a înființat Forge Cellars, devenită rapid una dintre cele mai disputate podgorii din Fingers Lake, New York. Rieslingul produs aici a fost apreciat de critici chiar de la prima ediție, din 2011, iar Pinot Noir-ul este, din an în an, tot mai bun. Tehnicile sale de vinificare – folosirea strugurilor nedezciorchinați și a lemnului pentru vinificare și maturare – erau cvasi-necunoscute în Finger Lakes și au stârnit dezbateri aprinse.

Louis Barruol are o colecție remarcabilă de premii și punctaje prestigioase. Răsplătit de mai multe ori cu 100 Puncte Parker, în 2017 el a realizat o performanță rară, ocupând două poziții în Top 100 al Wine Spectator: locul 5 cu Gigondas 2015 și locul 31 cu Forge Cellars Classique Riesling 2015.

Situat în inima apelaţiunii Gigondas din sudul Ronului, Château de Saint Cosme este un domeniu impresionant, cu o poveste unică, căci pe el se păstrează intact un sit de vinificare galo-roman, format din cuve de fermentare săpate direct în stâncă. Fantastica încărcătură istorică a locului este o lecţie vie despre felul în care trăiau galo-romanii.

Familia Barruol stăpâneşte proprietatea de la 1570, adică de 15 generaţii de viticultori dedicați.

Astăzi, viile acoperă 22 hectare, au vârsta medie de 60+ ani şi un randament redus. Terroir-ul de la Saint-Cosme este un adevărat mozaic geologic datorat dislocărilor care au dus la formarea monumentalului lanț stâncos numit Les Dentelles de Montmirail (Dantelele din Montmirail). Saint Cosme se situează exact în punctul în care se întretaie două falii geologice – o altă raritate a domeniului, răspunzătoare pentru microclimatul rece care face ca strugurii să se coacă târziu. De aici, echilibrul, prospeţimea şi fineţea extraordinară a vinurilor.

Capela Saint Cosme, inima proprietăţii, este o bijuterie de arhitectură romană. Construită între secolele XI-XII, ea redă întreaga puritate a artei romane: sobrietate, linii simple, volume echilibrate. Silueta ei impunătoare răspândeşte pace şi lumină peste viile ce o înconjoară. 

Generaţie după generaţie, familia Barruol a fost total dedicată domeniului. Astăzi, vinurile făcute de Louis Barroul reuşesc să exprime perfect extraordinarul potenţial al terroir-ului şi vechimii viilor. El fructifică cum nu se poate mai bine ştiinţa şi măiestria strămoşilor, cultura biologică şi înţelegerea terroir-ului. De altfel, în viile de la Saint Cosme s-au folosit pesticide o singură dată, timp de doi ani, între 1970-1972. Practica a încetat în momentul în care tatăl lui Louis a constatat că deasupra domeniului nu mai zbura nicio pasăre...

Iată şi povestea mai recentă, în cuvintele lui Louis: „În 1972, Henri Barruol, tatăl meu, era deja convins de importanţa viticulturii biologice, pe care a practicat-o din respect faţă de viile noastre, pentru a produce vinuri adevărate şi pentru a proteja ecosistemul văii Saint Cosme. N-a fost mânat de niciun gând mercantil, căci vinul şi-l vindea negocianţilor, cu butoiul. Eu îi continui munca. Nu folosesc nici ierbicide, nici îngrăşăminte chimice, nici pesticide, nici produse de sinteză. Viile sunt săpate, ca să nu fie năpădite de iarbă. Ecosistemul nostru este  dinamic şi echilibrat, iar pământul nostru e viu.

Bazându-mă pe această experienţă de vinicultor, am creat, în 1997, o afacere căreia i se poate spune "Négoce-Vigneron" (Negociant-Vinicultor). Ideea mi-a venit în urma nenumăratelor peregrinări prin Valea Ronului, când am văzut că existau terroir-uri mari care erau fie puţin exploatate, fie necunoscute sau ignorate. Unele locuri mi-au plăcut atât de mult, încât am vrut să încerc. Îmi doream să fiu un negustor de modă veche, adică, să fac comerţ cu atitudinea unui vinicultor. Pe scurt, să caut spiritul terroir-urilor şi viţelor, să lucrez cu meticulozitate producţii mici, să mă înconjor de vinicultori care-şi iubesc meseria, să-mi transport vinul în butoaie, ca să nu se strice, să încerc să fac ceva frumos în fiecare zi. De regulă, la Saint Cosme, lucrările se fac manual. Vreau să fac doar vinuri care exprimă locul din care se nasc, terroir-ul, cu puritate şi precizie; vinuri cu personalitate şi echilibru. Vreau ca vinurile mele să poată îmbătrâni.”

Expertiza lui Louis Barruol şi experienţa sa de cel mai bun specialist din Gigondas s-au concretizat într-o carte - GIGONDAS, vinurile, pământul, oamenii – care a primit premiul internaţional pentru pentru cea mai bună carte de vin apărută în traducere, la World Gourmand Awards 2013. Această monografie monumentală, de peste 500 de pagini, a fost scrisă în colaborare cu alți patru enologi.

 

Producator: Château De Saint Cosme

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Franta

Concentratie Alcool: 14%

Culoare: Alb

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate