Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Château Louis - AOC Saint-Émilion Grand Cru 2012
Producător: Château Louis - Saint-Émilion, Bordeaux
Proprietar: Thierry de la Brosse, co-proprietarul celui mai venerat și mai scump bistro din lume, L’Ami Louis din Paris
Oenolog: Stéphane Derencourt
Soi: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc - struguri recoltați manual
Culoare: roșu-purpuriu aproape negru (cerneală)
Miros: lemn de creion ascuțit, mure, coacăze, vanilie și cărbune
Gust: puternic, bogat, neobișnuit de onctuos, cu o cantitate serioasă de tanini în final.
Recomandări gastronomice: vită cu morcovi fiartă înăbușit, miel, filet de curcan cu migdale, mezeluri, lasagna provensale, varză umplută, brânzeturi
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 14-16°C
Potențial de învechire: 15-20 ani
În funcție de an, vinul este maturat 16-18 luni în baric.
92-94 Puncte Parker: ”Ediția 2012 s-ar putea dovedi a fi cel mai bun vin produs vreodată de Château Louis. Cu un randament de 19 hectolitri per hectar, Merlot-ul a fost cules în 13 octombrie, iar Cabernet-ul Franc în 16 octombrie. Un vin de o intensitate considerabilă. Culoarea sa închisă, de cerneală, este însoțită de note de lemn de creion ascuțit, mure, coacăze, vanilie și cărbune. Avem de-a face cu un 2012 puternic, bogat, atipic de onctuos, cu o cantitate serioasă de tanini în final. A atins 14% alcool natural și ar trebui să poată fi băut cu plăcere în următorii 15-20 de ani.
Stéphane Derencourt este consultantul acestei proprietăți (cunoscută înainte ca Rol de Fombrauge) deținute de Thierry de la Brosse, care are și bistroul meu preferat, L'Ami Louis, din Paris.”
Descriere
Château Louis - AOC Saint-Émilion Grand Cru 2012 Producător: Château Louis - Saint-Émilion, Bordeaux Proprietar: Thierry de la Brosse, co-proprietarul celui mai venerat și mai scump bistro din lume, L’Ami Louis din Paris Oenolog: Stéphane Derencourt Soi: 90% Merlot, 10% Cabernet Franc - struguri recoltați manual Culoare: roșu-purpuriu aproape negru (cerneală) Miros: lemn de creion ascuțit, mure, coacăze, vanilie și cărbune Gust: puternic, bogat, neobișnuit de onctuos, cu o cantitate serioasă de tanini în final. Recomandări gastronomice: vită cu morcovi fiartă înăbușit, miel, filet de curcan cu migdale, mezeluri, lasagna provensale, varză umplută, brânzeturi Alcool: 14% Temperatura de servire: 14-16°C Potențial de învechire: 15-20 ani În funcție de an, vinul este maturat 16-18 luni în baric. 92-94 Puncte Parker: ”Ediția 2012 s-ar putea dovedi a fi cel mai bun vin produs vreodată de Château Louis. Cu un randament de 19 hectolitri per hectar, Merlot-ul a fost cules în 13 octombrie, iar Cabernet-ul Franc în 16 octombrie. Un vin de o intensitate considerabilă. Culoarea sa închisă, de cerneală, este însoțită de note de lemn de creion ascuțit, mure, coacăze, vanilie și cărbune. Avem de-a face cu un 2012 puternic, bogat, atipic de onctuos, cu o cantitate serioasă de tanini în final. A atins 14% alcool natural și ar trebui să poată fi băut cu plăcere în următorii 15-20 de ani. Stéphane Derencourt este consultantul acestei proprietăți (cunoscută înainte ca Rol de Fombrauge) deținute de Thierry de la Brosse, care are și bistroul meu preferat, L'Ami Louis, din Paris.”
Detalii
Producator: Château Louis
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}