Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 CHÂTEAU SMITH HAUT-LAFITTE AOC PESSAC-LOGNAN GRAND CRU CLASS DE GRAVES 2016 0
  • Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves 2016

    Producător: Château Smith Haut Lafitte - AOC Pessac-Léognan, Bordeaux

    Proprietar: Familia Cathiard

    Soi:  65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 4% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

    Culoare: roșu-granat profundă

    Miros: complex, dominat de fruct, cu note foarte proaspete de fructe roșii coapte (cireșe, zmeură), ierburi uscate, lemn dulce, cuișoare, anason, fum și un pic de caramel

    Gust: echilibrat, concentrat, matur, cu tanini delicați dar fermi: dinamismul vinului este dat de catifelarea taninilor,  maturitatea fructului, bogăție și aciditate; pe palat, se impun fructele roșii, cu note proaspete de căpșune și coacăze roșii, urmate de expresii picante de lemn dulce, piper, vanilie și, în final, tente minerale de cremene, șemineu și pilitură de creion

    Recomandări gastronomice: carne roșie și albă, ciuperci, vânat, preparate gratinate, jambon, legume, brânzeturi moi sau tari

    Alcool: 14%

    Temperatura de servire: 18°C

    Perioada optimă de consum: 2022-2042

    Boabele întregi, nezdrobite au fost fermentate în butoaie mari de stejar. Maturat 18 luni pe drojdii, în baricuri 60% noi.

    98 Puncte Parker: ”Smith Haut Lafitte 2016 are o culoare profundă, roșu-granat și se deschide cu un parfum senzual de cireșe negre calde, plăcintă cu mure, anason stelat și liliac, cu adieri de cutie de ciocolată, cutie de trabuce și mină de creion și aluzii de trufe și stâncă zdrobită. Cu corp mediu spre plin, bogat și seducător, acoperă complet palatinul cu arome de gem de fructe negre de pădure foarte parfumate, tanini superb de catifelați și sfârșit de o lungime epică, frumos stratificat.” 
    98 Puncte Wine Spectator
    98 Puncte Decanter
    97 Puncte James Suckling

    Ediția 2014 - 96 Puncte James Suckling: ”Nas formidabil de cireșe negre și ciocolată amaruie care introduce gustul bogat și concentrat, în care fructul ține sub control taninii puternici, seci. Sfârșit asertiv, ușor pământos. Un vin impresionant! Încercați-l în 2021.”

                     - 94 Puncte Decanter

    Ediția 2012 - 95 Puncte Parker: ”Un alt mare succes! De culoare purpuriu închis, vinul are un buchet opulent, dulce, de crème de cassis, dude, lemn dulce, pe un fundal subtil de stejar. Cu corp plin și tanini mătăsoși, aciditate, lemn și alcool frumos integrate și un sfârșit care durează 45 de secunde, acest vin genial se va bea cu plăcere în următorii 15-20 ani.

                      - 94 Puncte James Suckling

    ***

    În 1365, Verrier Dubosc semna primele documente păstrate despre acest domeniu, în care sunt menționate și câteva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece în mâinile lui George Smith, un negustor scoțian de vinuri care i-a dat numele său. În 1842, castelul este cumpărat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului și semnatar al Clasificării de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel.

    Ulterior, în 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpără domeniul ale cărui vinuri le vindea încă de la începutul secolului al XX-lea.

    Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionului olimpic de schi Daniel Cathiard care-l scoate din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. El a redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, a modernizat complet crama, a crescut proporția de butoaie noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, a apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.  

    Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe o creastă cu pietriș, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate .

    Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste din sâmburi și lăstari de viță. Iar Alice Tourbier Cathiard conduce, împreună cu soțul ei Jérôme, două lanțuri hoteliere de vis: Les Sources de Caudalie, Palace Champêtre, plus Les Etangs de Corot din Versailles.

     

     

  • Sec
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

CHÂTEAU SMITH HAUT-LAFITTE AOC PESSAC-LOGNAN GRAND CRU CLASS DE GRAVES 2016

Cod Produs: imp-wp-816
In stoc
770 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves 2016

Producător: Château Smith Haut Lafitte - AOC Pessac-Léognan, Bordeaux

Proprietar: Familia Cathiard

Soi:  65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 4% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot

Culoare: roșu-granat profundă

Miros: complex, dominat de fruct, cu note foarte proaspete de fructe roșii coapte (cireșe, zmeură), ierburi uscate, lemn dulce, cuișoare, anason, fum și un pic de caramel

Gust: echilibrat, concentrat, matur, cu tanini delicați dar fermi: dinamismul vinului este dat de catifelarea taninilor,  maturitatea fructului, bogăție și aciditate; pe palat, se impun fructele roșii, cu note proaspete de căpșune și coacăze roșii, urmate de expresii picante de lemn dulce, piper, vanilie și, în final, tente minerale de cremene, șemineu și pilitură de creion

Recomandări gastronomice: carne roșie și albă, ciuperci, vânat, preparate gratinate, jambon, legume, brânzeturi moi sau tari

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18°C

Perioada optimă de consum: 2022-2042

Boabele întregi, nezdrobite au fost fermentate în butoaie mari de stejar. Maturat 18 luni pe drojdii, în baricuri 60% noi.

98 Puncte Parker: ”Smith Haut Lafitte 2016 are o culoare profundă, roșu-granat și se deschide cu un parfum senzual de cireșe negre calde, plăcintă cu mure, anason stelat și liliac, cu adieri de cutie de ciocolată, cutie de trabuce și mină de creion și aluzii de trufe și stâncă zdrobită. Cu corp mediu spre plin, bogat și seducător, acoperă complet palatinul cu arome de gem de fructe negre de pădure foarte parfumate, tanini superb de catifelați și sfârșit de o lungime epică, frumos stratificat.” 
98 Puncte Wine Spectator
98 Puncte Decanter
97 Puncte James Suckling

Ediția 2014 - 96 Puncte James Suckling: ”Nas formidabil de cireșe negre și ciocolată amaruie care introduce gustul bogat și concentrat, în care fructul ține sub control taninii puternici, seci. Sfârșit asertiv, ușor pământos. Un vin impresionant! Încercați-l în 2021.”

                 - 94 Puncte Decanter

Ediția 2012 - 95 Puncte Parker: ”Un alt mare succes! De culoare purpuriu închis, vinul are un buchet opulent, dulce, de crème de cassis, dude, lemn dulce, pe un fundal subtil de stejar. Cu corp plin și tanini mătăsoși, aciditate, lemn și alcool frumos integrate și un sfârșit care durează 45 de secunde, acest vin genial se va bea cu plăcere în următorii 15-20 ani.

                  - 94 Puncte James Suckling

***

În 1365, Verrier Dubosc semna primele documente păstrate despre acest domeniu, în care sunt menționate și câteva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece în mâinile lui George Smith, un negustor scoțian de vinuri care i-a dat numele său. În 1842, castelul este cumpărat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului și semnatar al Clasificării de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel.

Ulterior, în 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpără domeniul ale cărui vinuri le vindea încă de la începutul secolului al XX-lea.

Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o nouă turnură în 1990, când intră în proprietatea campionului olimpic de schi Daniel Cathiard care-l scoate din penumbră, transformându-l într-unul din domeniile de frunte din Graves. El a redus la minimum cantitatea de produse chimice și ierbicide folosită în vie, a modernizat complet crama, a crescut proporția de butoaie noi folosite la maturare și, nu în ultimul rând, a apelat la serviciile a trei consultanți celebri, unul dintre ei fiind, bineînțeles, Michel Rolland.  

Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe o creastă cu pietriș, la est de Château Haut-Bailly. Vinurile roșii sunt fermentate în inox și maturate în butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind îmbuteliate fără a fi limpezite și filtrate .

Nu e de mirare că fiicele lui Daniel și Florence Cathiard au moștenit talentul în afaceri al părinților. Mathilde Thomas-Cathiard și soțul ei Bertrand Thomas au înființat Laboratoarele Caudalie, vestite în întreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste din sâmburi și lăstari de viță. Iar Alice Tourbier Cathiard conduce, împreună cu soțul ei Jérôme, două lanțuri hoteliere de vis: Les Sources de Caudalie, Palace Champêtre, plus Les Etangs de Corot din Versailles.

 

 

Sec

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate