Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Nou
 CHTEAU DE SAINT COSME SAINT-JOSEPH 2017 0
  • Saint Cosme Saint-Joseph 2017

    Perioada optimă de consum: 2019 - 2028

    Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme

    Soi: Serine (Syrah vechi) - 70 % struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi

    Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii

    Buchet: bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun

    Gust: elegant și bogat, cu corp mediu spre plin, foarte concentrat, cu tanini fin granulați și sfârșit lung

    Recomandări gastronomice: supă de ceapă, tocană și friptură de vită, miel la grătar, vânat, brânză Gruyère și Cheddar

    Alcool: 13,5%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Număr de sticle produse: 8 000

    Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Îmbuteliat fără a fi filtrat.

    Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah vechi). 70% struguri dezciorchinați și 30% nedezciorchinați. Sol granitic din Malleval. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Anul trecut am scris despre potențialul remarcabil al terroir-ului granitic din Saint Joseph. Dar acest terroir se exprimă mult mai bine pentru că Syrah-ul are fațete multiple. Această multiplicitate este uluitoare. Într-adevăr, Shiraz-ul are o capacitate pe care puține soiuri o au de a se adapta la un spectru larg de soluri și climate. La fel ca Riesling-ul. Cele două soiuri trebuie să fi avut un strămoș comun pe nume ”cameleon”! Climatul din valea Ronului septentrional este, probabil, cel care îi permite soiului să dobândească o mare finețe și o paletă aromatică complexă. Poate că această capacitate de adaptare vine din genele strămoșului său îndepărtat, localizat de obicei în Orientul Mijlociu și în jurul Mării Caspice unde oamenii făceau vin pentru a-și îndulci viața și moravurile. În 2017, am recoltat, ca de obicei, târziu, în octombrie. Terroir-urile noastre tardive ne permit să obțimen struguri copți ,fără alcool în exces. De altfel, în valea rece din Malleval, Syrah-ul este copt la 12,5 / 13% alcool. Acesta este un parametru foarte important pentru echilibrul vinului. Cu aromele sale de trandafir și de afumătură, acest 2017 corpolența sa obișnuită: este un Saint Joseph mai degrabă structurat, dar care poartă în el caracterul eteric la unei recolte târzii. Bujor, afine, lemn dulce, tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

    90-92 Puncte Parker: ”Provenit din soluri granitice din extremitatea nordică a Saint Joseph-ului, vinul emană un parfum de fum, piatră zdrobită și măsline negre. Cu corp mediu spre plin, este foarte concentrat și complex, cu tanini fin granulați care persistă printr-o senzație prăfoasă în sfârșitul lung.”

    91-94 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cel din 20126, acest vin este ceva maia proaspăt și mai focusat decât celelalte Crozes-uri și oferă un parfum fantastic de zmeură, violete și condimente, cu o adiere de untură de porc. Are corp mediu și este incredibil de elegant pe palat, cu o abundență de fructe dulci și sfârșit minunat.”

    Ediția 2016 - Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah vechi). 70% struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire și 40% în butoaie la a treia și a patra folosire.

    Cred că, dintre toate apelațiunile din valea Ronului, Saint Joseph ar merita o recunoaștere considerabil mai mare. În primul rând, pentru că aici se pot face vinuri de mare clasă, dar și pentru că are numai terroir-uri frumoase. Paradoxal, apelațiunea cea mai ”lungă” (50 km!) din valea Ronului este și una dintre cele mai bine delimitate. Ea constă numai din dealuri abrupte, din granit descompus. Saint Joseph-ul nostru din 2016 poartă în el ”tensiunea” conferită de solurile în care rădăcinile trebuie să se zbată pentru a face vițele să trăiască. De aici rezultă o intensitate, o claritate care apropie vinul de originea sa. În 2016, prospețimea caracteristică a Saint Joseph-ului este foarte prezentă și susține un ansamblu complex și lung. 

    V-ați întrebat, probabil, ce înseamnă această roză a vânturilor de pe eticheta noastră de Saint Joseph. Ea este o gravură realizată de Jean Barruol, bunicul meu istoric. Tatăl meu și cu mine am ales-o pentru eticheta de Saint Joseph pentru că simbolizează ideea de libertate. Dar libertatea are, totuși, nevoie de un pic de control al evenimentelor și de un pic de voință. Ea este foarte importantă și vitală: ea face accesibile toate orizonturile, dar nu permite să se întâmple orice pentru că ea este, în primul rând, esența partajării. Bujori, afine sălbatice, lemn dulce, tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

                      - 94 Puncte James Suckling: ”O etalare generoasă de condimente apetisante, cu miros puternic și piper alb, împletite cu o gamă la fel de largă de fucte de pădure combinate. Pe palatin, este suav, suculent și focusat. Elegant și determinat. De o putere subtilă și frumos echilibrat.”

    Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Saint Joseph 2015 este 100% Serine (o clonă veche de Syrah). 70% struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi din nisipurile gratice din valea Malleval. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Saint Joseph este, an de an, vinul nostru cel mai consecvent. Atunci când gust ce a fost în stare să producă acest terroir într-un an ca 2014, sunt copleșit de admirație și uimire. Evident, 2015 oferă ceva ieșit din comun - o densitate extraordinară, bogăție, persistență substanțială și un gen de reticență care e de foarte bun augur pentru complexitatea aromatică viitoare. Partea din vin care nu apă sau alcool reprezintă cca 3% și conține mai ales componente organice. Cu toate că elementele minerale reprezintă o minoritate infimă, ele sunt, totuși, cele care supraviețuiesc tuturor celorlalte componente ale vinului. Când celalte elemente sunt pe cale de dispariție, mineralitatea rămâne. Asta face ca această etapă să fie atât de fascinantă. Și, de aceea vinurile mature nu ne pot păcăli în ceea ce privește caracterul lor inerent, iar adevărul ultim e în vinurile mature. Acest Saint Joseph 2015, încărcat de fruct, tinerețe și componente organice te face să te întrebi ce-i rezervă viitorul. Nu am nicio îndoială că va fi glorios, dar cred, totodată, că se va schimba foarte mult - ca întotdeauna, timpul conferă răspunsurile în toată splendoarea lor glorioasă. Bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

                       - 93 Puncte Parker: ”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”

  • Culoare: Rosu
  • Tip: Sec
  • Producator: Saint Cosme
  • Tara De Origine: Franta
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

CHTEAU DE SAINT COSME SAINT-JOSEPH 2017

Cod Produs: imp-wp-187
In stoc
135 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Saint Cosme Saint-Joseph 2017

Perioada optimă de consum: 2019 - 2028

Producător: Château de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme

Soi: Serine (Syrah vechi) - 70 % struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi

Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii

Buchet: bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun

Gust: elegant și bogat, cu corp mediu spre plin, foarte concentrat, cu tanini fin granulați și sfârșit lung

Recomandări gastronomice: supă de ceapă, tocană și friptură de vită, miel la grătar, vânat, brânză Gruyère și Cheddar

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 8 000

Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Îmbuteliat fără a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah vechi). 70% struguri dezciorchinați și 30% nedezciorchinați. Sol granitic din Malleval. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Anul trecut am scris despre potențialul remarcabil al terroir-ului granitic din Saint Joseph. Dar acest terroir se exprimă mult mai bine pentru că Syrah-ul are fațete multiple. Această multiplicitate este uluitoare. Într-adevăr, Shiraz-ul are o capacitate pe care puține soiuri o au de a se adapta la un spectru larg de soluri și climate. La fel ca Riesling-ul. Cele două soiuri trebuie să fi avut un strămoș comun pe nume ”cameleon”! Climatul din valea Ronului septentrional este, probabil, cel care îi permite soiului să dobândească o mare finețe și o paletă aromatică complexă. Poate că această capacitate de adaptare vine din genele strămoșului său îndepărtat, localizat de obicei în Orientul Mijlociu și în jurul Mării Caspice unde oamenii făceau vin pentru a-și îndulci viața și moravurile. În 2017, am recoltat, ca de obicei, târziu, în octombrie. Terroir-urile noastre tardive ne permit să obțimen struguri copți ,fără alcool în exces. De altfel, în valea rece din Malleval, Syrah-ul este copt la 12,5 / 13% alcool. Acesta este un parametru foarte important pentru echilibrul vinului. Cu aromele sale de trandafir și de afumătură, acest 2017 corpolența sa obișnuită: este un Saint Joseph mai degrabă structurat, dar care poartă în el caracterul eteric la unei recolte târzii. Bujor, afine, lemn dulce, tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

90-92 Puncte Parker: ”Provenit din soluri granitice din extremitatea nordică a Saint Joseph-ului, vinul emană un parfum de fum, piatră zdrobită și măsline negre. Cu corp mediu spre plin, este foarte concentrat și complex, cu tanini fin granulați care persistă printr-o senzație prăfoasă în sfârșitul lung.”

91-94 Puncte Jeb Dunnuck: ”Ca și cel din 20126, acest vin este ceva maia proaspăt și mai focusat decât celelalte Crozes-uri și oferă un parfum fantastic de zmeură, violete și condimente, cu o adiere de untură de porc. Are corp mediu și este incredibil de elegant pe palat, cu o abundență de fructe dulci și sfârșit minunat.”

Ediția 2016 - Descrierea lui Louis Barruol: ”100% Serine (Syrah vechi). 70% struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire și 40% în butoaie la a treia și a patra folosire.

Cred că, dintre toate apelațiunile din valea Ronului, Saint Joseph ar merita o recunoaștere considerabil mai mare. În primul rând, pentru că aici se pot face vinuri de mare clasă, dar și pentru că are numai terroir-uri frumoase. Paradoxal, apelațiunea cea mai ”lungă” (50 km!) din valea Ronului este și una dintre cele mai bine delimitate. Ea constă numai din dealuri abrupte, din granit descompus. Saint Joseph-ul nostru din 2016 poartă în el ”tensiunea” conferită de solurile în care rădăcinile trebuie să se zbată pentru a face vițele să trăiască. De aici rezultă o intensitate, o claritate care apropie vinul de originea sa. În 2016, prospețimea caracteristică a Saint Joseph-ului este foarte prezentă și susține un ansamblu complex și lung. 

V-ați întrebat, probabil, ce înseamnă această roză a vânturilor de pe eticheta noastră de Saint Joseph. Ea este o gravură realizată de Jean Barruol, bunicul meu istoric. Tatăl meu și cu mine am ales-o pentru eticheta de Saint Joseph pentru că simbolizează ideea de libertate. Dar libertatea are, totuși, nevoie de un pic de control al evenimentelor și de un pic de voință. Ea este foarte importantă și vitală: ea face accesibile toate orizonturile, dar nu permite să se întâmple orice pentru că ea este, în primul rând, esența partajării. Bujori, afine sălbatice, lemn dulce, tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

                  - 94 Puncte James Suckling: ”O etalare generoasă de condimente apetisante, cu miros puternic și piper alb, împletite cu o gamă la fel de largă de fucte de pădure combinate. Pe palatin, este suav, suculent și focusat. Elegant și determinat. De o putere subtilă și frumos echilibrat.”

Ediția 2015 - Descrierea lui Louis Barruol: ”Saint Joseph 2015 este 100% Serine (o clonă veche de Syrah). 70% struguri dezciorchinați și 30% ciorchini întregi din nisipurile gratice din valea Malleval. Maturat 12 luni: 20% în butoaie noi, 40% în butoaie la a doua folosire, 40% în butoaie la a treia sau a patra folosire. Saint Joseph este, an de an, vinul nostru cel mai consecvent. Atunci când gust ce a fost în stare să producă acest terroir într-un an ca 2014, sunt copleșit de admirație și uimire. Evident, 2015 oferă ceva ieșit din comun - o densitate extraordinară, bogăție, persistență substanțială și un gen de reticență care e de foarte bun augur pentru complexitatea aromatică viitoare. Partea din vin care nu apă sau alcool reprezintă cca 3% și conține mai ales componente organice. Cu toate că elementele minerale reprezintă o minoritate infimă, ele sunt, totuși, cele care supraviețuiesc tuturor celorlalte componente ale vinului. Când celalte elemente sunt pe cale de dispariție, mineralitatea rămâne. Asta face ca această etapă să fie atât de fascinantă. Și, de aceea vinurile mature nu ne pot păcăli în ceea ce privește caracterul lor inerent, iar adevărul ultim e în vinurile mature. Acest Saint Joseph 2015, încărcat de fruct, tinerețe și componente organice te face să te întrebi ce-i rezervă viitorul. Nu am nicio îndoială că va fi glorios, dar cred, totodată, că se va schimba foarte mult - ca întotdeauna, timpul conferă răspunsurile în toată splendoarea lor glorioasă. Bujori, afine sălbatice, lemn dulce și tutun. Îmbuteliat fără a fi filtrat.”

                   - 93 Puncte Parker: ”Un alt vin colosal din Ronul de Nord făcut de Louis este Saint-Joseph 2015, care provine numai din terroir-uri granitice și a fost maturat în baric. Prune, coacăze negre, zmeură neagră și grafit exultă din acest vin roșu bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenți, dar dulci. Va beneficia de 2-3 ani în pivniță și va străluci timp de o decadă.”

Culoare: Rosu

Tip: Sec

Producator: Saint Cosme

Tara De Origine: Franta

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate