Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 CHTEAU HAUT-BERGEY PESSAC-LOGNAN 2006 0
  • Château Haut-Bergey 2006

    Perioada optimă de consum: 2009 - 2024 (Wine Advocate)

    Producător: Château Haut-Bergey - AOC Pessac-Léognan

    Proprietar: Sylviane Garcin-Cathiard

    Soi: 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot - struguri culeși manual

    Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii 

    Miros: buchet clasic de pietre încinse, grafit coacăze, tămâie și cărbune

    Gust: de o puritate impresionantă, cu  structură încântătoare, tanini dulci, corp mediu spre plin și sfârșit lung, cu arome de fum, cireșe negre, cafea și condimente

    Recomandări gastronomice: vită, vițel, somon, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai

    Alcool: 13,5%

    Temperatura de servire: 14-16°C

    Număr de sticle produse: 70 000

    În funcție de an, vinul e maturat 16-18 luni în baricuri 30% noi. 

    Viile sunt cultivate biodinamic, fără erbicide.

    91 Puncte Parker: ”Haut-Bergey se află în mod constant în topul producătorilor din Pessac-Léognan, iar vinul din 2006 se mândrește cu o culoare rubinie/purpurie închisă și cu un buchet clasic de pietre încinse, grafit, coacăze, tămâie și cărbune. Cu corp mediu spre plin, tanini perceptibili dar dulci, o puritate impresionantă și textură încântătoare, vinul este relativ evoluat pentru un 2006, așa că recomandăm să fie consumat în următorii 15 ani.”

    ***

    Château Haut-Bergey, situat în inima satului Léognan, punctul de referință al regiunii Graves, datează din secolul al XV-lea. În 1700, a intrat în proprietatea lui Jean-François de Cresse, membru al Parlamentului din Bordeaux. El a extins proprietatea până la 100 hectare de vie. O sută de ani mai târziu, a fost renovat și splendidul castel care devine un apreciat loc de relaxare. După mai multe suișuri și coborâșuri, la mijlocul secolului al XIX-lea, domeniul se concentrează din nou pe viticultură, pentru ca, în 1991, el să fie cumpărat de Sylviane Garcin-Cathiard. Nepoată a unui comerciant de vinuri și, ea însăși, un foarte bun om de afaceri, Sylviane a început prin a renova locul, căruia i-a redat farmecul de odinioară. Din cele 45 de hectare, 29 sunt cultivate cu viță de vie. Obsedată de calitate, ea practică viticultura biodinamică și scoate, în mod constant, unele dintre cele mai bune vinuri din apelațiune.

     

  • Tip: Sec
  • Tara De Origine: Franta
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

CHTEAU HAUT-BERGEY PESSAC-LOGNAN 2006

Cod Produs: imp-wp-605
In stoc
150 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 19 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Château Haut-Bergey 2006

Perioada optimă de consum: 2009 - 2024 (Wine Advocate)

Producător: Château Haut-Bergey - AOC Pessac-Léognan

Proprietar: Sylviane Garcin-Cathiard

Soi: 65% Cabernet Sauvignon, 35% Merlot - struguri culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu cu tente purpurii 

Miros: buchet clasic de pietre încinse, grafit coacăze, tămâie și cărbune

Gust: de o puritate impresionantă, cu  structură încântătoare, tanini dulci, corp mediu spre plin și sfârșit lung, cu arome de fum, cireșe negre, cafea și condimente

Recomandări gastronomice: vită, vițel, somon, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 14-16°C

Număr de sticle produse: 70 000

În funcție de an, vinul e maturat 16-18 luni în baricuri 30% noi. 

Viile sunt cultivate biodinamic, fără erbicide.

91 Puncte Parker: ”Haut-Bergey se află în mod constant în topul producătorilor din Pessac-Léognan, iar vinul din 2006 se mândrește cu o culoare rubinie/purpurie închisă și cu un buchet clasic de pietre încinse, grafit, coacăze, tămâie și cărbune. Cu corp mediu spre plin, tanini perceptibili dar dulci, o puritate impresionantă și textură încântătoare, vinul este relativ evoluat pentru un 2006, așa că recomandăm să fie consumat în următorii 15 ani.”

***

Château Haut-Bergey, situat în inima satului Léognan, punctul de referință al regiunii Graves, datează din secolul al XV-lea. În 1700, a intrat în proprietatea lui Jean-François de Cresse, membru al Parlamentului din Bordeaux. El a extins proprietatea până la 100 hectare de vie. O sută de ani mai târziu, a fost renovat și splendidul castel care devine un apreciat loc de relaxare. După mai multe suișuri și coborâșuri, la mijlocul secolului al XIX-lea, domeniul se concentrează din nou pe viticultură, pentru ca, în 1991, el să fie cumpărat de Sylviane Garcin-Cathiard. Nepoată a unui comerciant de vinuri și, ea însăși, un foarte bun om de afaceri, Sylviane a început prin a renova locul, căruia i-a redat farmecul de odinioară. Din cele 45 de hectare, 29 sunt cultivate cu viță de vie. Obsedată de calitate, ea practică viticultura biodinamică și scoate, în mod constant, unele dintre cele mai bune vinuri din apelațiune.

 

Tip: Sec

Tara De Origine: Franta

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate