Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Clos Fourtet AOC Saint-Èmilion 1er Grand Cru Classé 2009
Producător: Clos Fourtet - Saint-Èmilion, Bordeaux
Proprietar: Philippe Cuvelier
Soi: 88 % Merlot, 8% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc
Culoare: purpuriu intens și închis
Miros: atac suav, cu note de coacăze și mure coapte
Gust: amplu, complex, cu tanini rotunzi; arome dense de fructe negre, lemn dulce, ciocolată neagră, prune uscate și smochine coapte; picant, cu aciditate perfect echilibrată și sfârșit lung și persistent
Recomandări gastronomice: ciuperci Champignon, vânat, preparate gratinate, jambon, legume verzi, carne albă și roșie, brânzeturi moi sau tari
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 14-16°C
Maturat 18 luni în baricuri 80% noi.
100 Puncte Parker: ”După ce l-am gustat de 3 ori din sticlă, sunt convins că acest vin prodigios este unul dintre cele mai mari Bordeaux-uri tinere din câte am gustat vreodată. De culoare albastru-cerneală / purpuriu și cu note de camfor, pământ de pădure, mure, coacăze, cireșe dulci, lemn dulce, vinul are o complexitate aromatică uluitoare, textură onctuoasă și o concentrație aproape de cerneală, dar fără nicio trăsătură dură. Cu tanini considerabili și aciditate suficientă pentru a-l defini, acest vin transcende însuși terroir-ul grand cru classé căruia îi aparține. Cu siguranță, este cel mai bun Clos Fourtet produs vreodată. Dați-i 5-7 ani la pivniță pentru a-i permite să-și piardă grăsimea de bebeluș. Are suficientă structură pentru a rezista 30-50 ani. Bravo!”
Descriere
Clos Fourtet AOC Saint-Èmilion 1er Grand Cru Classé 2009 Producător: Clos Fourtet - Saint-Èmilion, Bordeaux Proprietar: Philippe Cuvelier Soi: 88 % Merlot, 8% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc Culoare: purpuriu intens și închis Miros: atac suav, cu note de coacăze și mure coapte Gust: amplu, complex, cu tanini rotunzi; arome dense de fructe negre, lemn dulce, ciocolată neagră, prune uscate și smochine coapte; picant, cu aciditate perfect echilibrată și sfârșit lung și persistent Recomandări gastronomice: ciuperci Champignon, vânat, preparate gratinate, jambon, legume verzi, carne albă și roșie, brânzeturi moi sau tari Alcool: 14% Temperatura de servire: 14-16°C Maturat 18 luni în baricuri 80% noi. 100 Puncte Parker: ”După ce l-am gustat de 3 ori din sticlă, sunt convins că acest vin prodigios este unul dintre cele mai mari Bordeaux-uri tinere din câte am gustat vreodată. De culoare albastru-cerneală / purpuriu și cu note de camfor, pământ de pădure, mure, coacăze, cireșe dulci, lemn dulce, vinul are o complexitate aromatică uluitoare, textură onctuoasă și o concentrație aproape de cerneală, dar fără nicio trăsătură dură. Cu tanini considerabili și aciditate suficientă pentru a-l defini, acest vin transcende însuși terroir-ul grand cru classé căruia îi aparține. Cu siguranță, este cel mai bun Clos Fourtet produs vreodată. Dați-i 5-7 ani la pivniță pentru a-i permite să-și piardă grăsimea de bebeluș. Are suficientă structură pentru a rezista 30-50 ani. Bravo!”
Detalii
Producator: Clos Fourtet Aoc
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}