Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Domaine Tempier Cuvée La Tourtine 2014
Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence
Oenolog: Daniel Ravier
Soi: 80% Mourvèdre, 10% Grenache, 10% Cinsault - struguri din vii vechi de 40 de ani, culeși, selecționați și dezciorchinați manual
Culoare: roșu-rubiniu intens
Miros: complex, cu arome dominante de condimente și piele, note balsamice, fructe negre, pe un fundal de grafit
Gust: dens și plin de caracter, cu tanini prezenți, dar fini; mineralitatea extraordinară a vinului îi conferă tonus și clasă
Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, miel cu ierburi de Provence, carne de vită la grătar, piept de rață, fazan cu smochine, pireu de păstârnac cu măsline, brânzeturi din lapte de oaie
Alcool: 14,5%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat în butoaie de stejar timp de 18-20 luni. Nefiltrat.
Vinul are nevoie de îmbătrânire la sticlă pentru a-și dezvălui întregul potențial. Dacă doriți să-l beți tânăr, lăsați-l câteva ore în decantor sau treceți-l prin aeratorul Vinturi.
Descrierea oenologului: ”O bună concentrație și mineralitate. Un vin de caracter care va îmbătrâni frumos timp de câteva zeci de ani.”
91-93 Puncte Parker: ”Cu o mineralitate mai mare decât cuvée-ul Classique, La Tourtine 2014 este un vin structurat, taninos, cu o mulțime de fruct, densitate amplă pe palat și un stil masculin, ferm care are nevoie de învechire la sticlă pentru a se estompa.
De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou.
Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei.
La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos.
Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La Tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Descriere
Domaine Tempier Cuvée La Tourtine 2014 Producător: Domaine Tempier - Bandol, Provence Oenolog: Daniel Ravier Soi: 80% Mourvèdre, 10% Grenache, 10% Cinsault - struguri din vii vechi de 40 de ani, culeși, selecționați și dezciorchinați manual Culoare: roșu-rubiniu intens Miros: complex, cu arome dominante de condimente și piele, note balsamice, fructe negre, pe un fundal de grafit Gust: dens și plin de caracter, cu tanini prezenți, dar fini; mineralitatea extraordinară a vinului îi conferă tonus și clasă Recomandări gastronomice: preparate din carne roșie, miel cu ierburi de Provence, carne de vită la grătar, piept de rață, fazan cu smochine, pireu de păstârnac cu măsline, brânzeturi din lapte de oaie Alcool: 14,5% Temperatura de servire: 16-18°C Maturat în butoaie de stejar timp de 18-20 luni. Nefiltrat. Vinul are nevoie de îmbătrânire la sticlă pentru a-și dezvălui întregul potențial. Dacă doriți să-l beți tânăr, lăsați-l câteva ore în decantor sau treceți-l prin aeratorul Vinturi. Descrierea oenologului: ”O bună concentrație și mineralitate. Un vin de caracter care va îmbătrâni frumos timp de câteva zeci de ani.” 91-93 Puncte Parker: ”Cu o mineralitate mai mare decât cuvée-ul Classique, La Tourtine 2014 este un vin structurat, taninos, cu o mulțime de fruct, densitate amplă pe palat și un stil masculin, ferm care are nevoie de învechire la sticlă pentru a se estompa. De departe cel mai cunoscut domeniu din Bandol, Domaine Tempier a fost condus de familia Payraud începând din 1936. După moartea lui Lucien Peyraud în 1996 și retragerea fiilor săi François și Jean-Marie, proprietatea este condusă de longilinul, energeticul și talentatul Daniel Ravier care vorbește cu o onestitate și o umilință neașteptate. În ceea ce privește vinurile roșii, domeniul produce patru cuvée-uri: un Bandol clasic, făcut dintr-un mix de terroir-uri și trei vinuri făcute din câte o singură vie - La Migoua, La Tourtine și Cabassaou. Situată la marginea satului Le Beausset, via La Migoua este situată la cea mai mare înălțime - 270 m deasupra nivelului mării și are o diversitate de soluri argiloase și calcaroase. Acest cuvée are cel mai puțin Mourvèdre (55%) și cel mai mult Grenache - de aceea, el este, de obicei, cel mai puțin puternic și mai bogat fiind, totodată, cel mai parfumat și mai complex dintre cele trei. La Tourtine, din zona Castellet, are o altitudine mai mică și soiuri argiloase mai omogene. Din ea se produce un Bandol puternic, bogat, concentrat și surprinzător de rasat care posedă fructul și textura necesare pentru a impresiona când e tânăr, dar și concentrația necesară pentru a îmbătrâni frumos. Cea mai mică parcelă este Cabassaou, situată sub La Tourtine, într-o zonă mai protejată și mai caldă. Acest cuvée are cea mai mare cantitate de Mourvèdre (până la 95%) provenit din unele dintre cele mai vechi vii ale domeniului. Seamănă cu La Tourtine, fiind un vin bogat, puternic, cu adevărat impresionant, pe care fiecare iubitor al vinului ar trebui să-l guste măcar o dată în viață (preferabil, de mai multe ori).”
Detalii
Producator: Domaine Tempier
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Franta
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}