Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Ferghettina Franciacorta Pas Dosè DOCG Riserva 33 2010
Producător: Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia)
Soi: 100% Chardonnay
Culoare: galben-auriu strălucitor
Miros: mineral și complex, cu parfum de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, o adiere de flori de salcâm și o tentă afumată în fundal
Gust: luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe; perlaj deosebit de fin, cremos și persistent; vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim evantaiul aromatic din miros; sfârșit dominat de note de cafea măcinată
Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu antreuri de fructe de mare, spaghete cu scoici, carne albă picantă sau prăjită
Alcool: 12,5%
Aciditate: 7,1 g/l
Zahăr rezidual: 1,5 g/l
Dozaj: Brut
Maturare pe drojdii: 80 luni
Potențial de păstrare: 10-12 ani
Număr de sticle produse: 8 000
Vinul se produce numai în anii cei mai buni.
Ediția 2009 - 94 Puncte Decanter
Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă.
Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei).
Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente.
Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc.
Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania).
Roberto Gatti, unul dintre pionierii Franciacortei, a fondat Fergettina în 1990, după 20 de ani petrecuți ca enolog-șef la Bellavista, podgorie care îi datorează mare parte din faima sa. Atenția fantastică la detalii, arta cupajării și maturarea îndelungată, căreia vinurile îi datoreaza finețea și individualitatea inconfundabile, l-au ajutat să se impună rapid, devenind producătorul preferat al multor critici și cunoscători. Astăzi, el este ajutat de fiica sa Laura și de fiul Matteo, și ei la fel de talentați. Cu moștenirea în mâini atât de bune, nu e de mirare că vinurile egalează sau chiar depășesc multe șampanii renumite.
Descriere
Ferghettina Franciacorta Pas Dosè DOCG Riserva 33 2010 Producător: Ferghettina - Franciacorta, Brescia (Lombardia) Soi: 100% Chardonnay Culoare: galben-auriu strălucitor Miros: mineral și complex, cu parfum de migdale, alune, ananas, cedru, bergamote, piersici, portocale, o adiere de flori de salcâm și o tentă afumată în fundal Gust: luxuriant, proaspăt și echilibrat, cu o extraordinară profunzime și finețe; perlaj deosebit de fin, cremos și persistent; vinul evoluează foarte frumos pe palatin, are o textură bogată și cremoasă, în care regăsim evantaiul aromatic din miros; sfârșit dominat de note de cafea măcinată Recomandări gastronomice: excelent ca aperitiv, merge bine și cu antreuri de fructe de mare, spaghete cu scoici, carne albă picantă sau prăjită Alcool: 12,5% Aciditate: 7,1 g/l Zahăr rezidual: 1,5 g/l Dozaj: Brut Maturare pe drojdii: 80 luni Potențial de păstrare: 10-12 ani Număr de sticle produse: 8 000 Vinul se produce numai în anii cei mai buni. Ediția 2009 - 94 Puncte Decanter Franciacorta este șampania italienilor. Situată în provincia Brescia din Lombardia, este o apelațiune mică, care se întinde pe doar 2000 de hectare. A primit statut de DOCG în 1995. Soiurile admise sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Blanc. La fel ca șampania și spre deosebire de Prosecco, Franciacorta se produce prin metoda tradițională - a doua fermentație are loc în sticlă. Franciacorta Nonvintage (NV) - adică, produsă din struguri din mai mulți ani - poate fi pusă în vânzare după cel puțin 25 de luni de la recoltare, dintre care 18 luni petrecute pe drojdii (spre deosebire de 15 luni, în cazul șampaniei). Franciacorta Satèn se face doar din struguri albi (predominant Chardonnay și Pinot Blanc - max 50%). Este renumită pentru gustul ei catifelat și perlajul mai fin, caracteristici datorate presiunii mai mici de 5 atmosfere din sticlă, față de cele 6 atmosfere folosite la celelalte sortimente. Franciacorta Rosé trebuie să conțină minimum 35% Pinot Noir și maximum 50% Chardonnay sau Pinot Blanc. Franciacorta Millesimato sau Vintage - adică, produsă din recolta unui singur an - poate fi pusă pe piață la cel puțin 37 de luni de la recoltare, 30 dintre ele fiind petrecute pe drojdii (la fel ca șampania). Roberto Gatti, unul dintre pionierii Franciacortei, a fondat Fergettina în 1990, după 20 de ani petrecuți ca enolog-șef la Bellavista, podgorie care îi datorează mare parte din faima sa. Atenția fantastică la detalii, arta cupajării și maturarea îndelungată, căreia vinurile îi datoreaza finețea și individualitatea inconfundabile, l-au ajutat să se impună rapid, devenind producătorul preferat al multor critici și cunoscători. Astăzi, el este ajutat de fiica sa Laura și de fiul Matteo, și ei la fel de talentați. Cu moștenirea în mâini atât de bune, nu e de mirare că vinurile egalează sau chiar depășesc multe șampanii renumite.
Detalii
Producator: Ferghettina
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Culoare: Alb
Tara De Origine: Italia
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}