Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2019 0
  • Lapostolle Cuvée Alexandre Syrah 2019

    Producător: Lapostolle - Colchagua, Via San José de Apalta

    Soi: Syrah - struguri cultivați biodinamic (certificați CERES și DEMETER), culeși manual în lădițe de 14 kg; 90% din struguri sunt atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys, iar 9% sunt dezciorchinați manual

    Culoare: roșu-rubiniu foarte închis, cu tente violet 

    Miros: complex și intens, cu note picante precum lemn dulce și ciocolată amară care conduc spre o expresie intensă de mure și prune coapte

    Gust: bogat, rotund și persistent, cu tanini fermi, structură și aciditate foarte bune, arome de fructe coapte, cedru și sfârșit ușor afumat

    Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru mistreț cu sos de vin roșu, ragu de miel cu piure de dovleac, preparate picante din carne roșie sau vânat și brânzeturi

    Alcool: 14,5%

    Temperatura de servire: 16-18°C

    Fermentat cu drojdii indigene: 9% în butoaie franțuzești de 75 hl și 91% în tancuri de inox. Fermentație malolactică naturală, în butoaie de stejar franțuzesc.

    Maturat 20 luni în baricuri franțuzești 16% noi, 84% la a doua și a treia folosire.

    Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

    96 Puncte James Suckling: ”Un Syrah cu adevărat foarte bine structurat, puternic, cu arome de afine, piper negru, cuișoare, șist și granit. Corpolent. Structură excepțională. De-a dreptul încântător. Mai are nevoie de doi-trei ani pentru a se maturiza. Încercați-l după 2022.”

    Ediția 2015 - 95 Puncte James Suckling

    Ediția 2014 - 95 Puncte James Suckling: ”Un vin închis la culoare și care încă lucrează, cu caracter de mure și lemn dulce. Violete și piper negru. Corp plin, tanini catifelați și crocanți, sfârșit lung și aromat. De ce să mai așteptați? Făcut din struguri cultivați biodinamic.”

    ***

    Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

    Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

    Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

    Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

    Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

    Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

    Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

  • Producator: Lapostolle
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Chile
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Lapostolle Cuvee Alexandre Syrah 2019

Cod Produs: imp-wp-526
Produs indisponibil
99 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Lapostolle Cuvée Alexandre Syrah 2019

Producător: Lapostolle - Colchagua, Via San José de Apalta

Soi: Syrah - struguri cultivați biodinamic (certificați CERES și DEMETER), culeși manual în lădițe de 14 kg; 90% din struguri sunt atent selecționați cu tehnologia optică Vistalys, iar 9% sunt dezciorchinați manual

Culoare: roșu-rubiniu foarte închis, cu tente violet 

Miros: complex și intens, cu note picante precum lemn dulce și ciocolată amară care conduc spre o expresie intensă de mure și prune coapte

Gust: bogat, rotund și persistent, cu tanini fermi, structură și aciditate foarte bune, arome de fructe coapte, cedru și sfârșit ușor afumat

Recomandări gastronomice: companionul ideal pentru mistreț cu sos de vin roșu, ragu de miel cu piure de dovleac, preparate picante din carne roșie sau vânat și brânzeturi

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Fermentat cu drojdii indigene: 9% în butoaie franțuzești de 75 hl și 91% în tancuri de inox. Fermentație malolactică naturală, în butoaie de stejar franțuzesc.

Maturat 20 luni în baricuri franțuzești 16% noi, 84% la a doua și a treia folosire.

Vă recomandăm să-l decantați sau să-l treceți prin aeratorul Vinturi.

96 Puncte James Suckling: ”Un Syrah cu adevărat foarte bine structurat, puternic, cu arome de afine, piper negru, cuișoare, șist și granit. Corpolent. Structură excepțională. De-a dreptul încântător. Mai are nevoie de doi-trei ani pentru a se maturiza. Încercați-l după 2022.”

Ediția 2015 - 95 Puncte James Suckling

Ediția 2014 - 95 Puncte James Suckling: ”Un vin închis la culoare și care încă lucrează, cu caracter de mure și lemn dulce. Violete și piper negru. Corp plin, tanini catifelați și crocanți, sfârșit lung și aromat. De ce să mai așteptați? Făcut din struguri cultivați biodinamic.”

***

Casa Lapostolle a fost înființată în 1994 de Alexandra Marnier Lapostolle, descendentă a familei care producea faimosul lichior Grand Marnier și de soțul ei Cyril de Bournet. În scurt timp, podgoria situată în Valea Colchagua a ajuns în eșalonul fruntaș al producătorilor chilieni, fiind recunoscută în întrega lume pentru accentul pus pe viticultura sustenabilă, pentru calitatea vinurilor și pentru măiestria extraordinară cu care reușește să exprime terroir-ul chilian. Astăzi, afacerea este condusă de fiul Alexandrei și al lui Cyril, Charles de Bournet.

Investiția chiliană a celebrei familii franceze are un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambițios: crearea unor vinuri de clasă mondială folosind expertiza franceză și superbul terroir chilian. Pentru a-l atinge au apelat la nimeni altul decât Michel Rolland, wine-guru-ul din Bordeaux, căruia îi datorează eleganța și subtilitatea asamblajelor. Astăzi, Casa Lapostolle are 370 de ha situate în trei văi diferite: Casablanca, Cachapoal și Colchagua, iar vinurile lor sunt exportate în peste 60 de țări.

Cel mai cunoscut vin al Casei este Clos Apalta, o adevărată perlă a coroanei și, potrivit criticilor, cea mai frumoasă expresie a Carmenère-ului chilian. Nu puțini îl consideră a fi cel mai bun vin chilian. În 2008, Clos Apalta 2005 a ocupat primul loc în TOP 100 Wine Spectator, fiind singurul vin chilian și sud-american situat vreodată pe poziția fruntașă a prestigiosului Top.

Clos Apalta 2014 și 2015 au atins și ele perfecțiunea, fiind răsplătite cu 100 puncte de cunoscutul critic american James Suckling. 

Via Clos Apalta este situată la 170 km sud de Santiago, în Valea Colchagua și are o expunere nord-sud, lucru destul de rar în Chile. Cordillera costală o înconjoară ca o potcoavă, până la râul Tinguiririca care-i străjuiește cealaltă extremitate. Acestei geografii îi datorează condițiile climatice unice care fac ca strugurii să se coacă încet, pe îndelete.

Le Petit Clos este fratele mai mic al celebrului Clos Apalta. El este făcut cu aceeași grijă și atenție, dar cu mai puțin stejar și un timp mai scurt petrecut în baric, fiind, totodată, o interpretare diferită a terroir-ului special din Clos Apalta.

Dar Casa Lapostolle nu excelează doar prin vinuri, ci și prin Lapostolle Residence, boutique-hotelul său din Apalta. Inclus în rețeaua Relais & Châteaux, el se laudă cu o locație superbă, o arhitectură spectaculoasă, un restaurant gourmet și servicii de lux, mulți dintre iubitorii de turism oenologic considerându-l cel mai frumos din Chile. 

Producator: Lapostolle

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Chile

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate