Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

 Oremus Asz 3 Puttonyos 2014 0
  • style="color: #4a4a4a;">Oremus Aszú 3 Puttonyos 2014

    Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

    Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály vițe vechi de 18 ani, struguri culeși manual în trei ture, între mijlocul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

    Culoare: galben-auriu profund, strălucitor

    Miros: foarte frumos, de piersici, mere, ananas și fruct, cu note terțiare

    Gust: elegant și proaspăt, vibrant și, totodată, catifelat datorită acidității remarcabile, cu arome afumate, de patiserie, gem de gutui și sfârșit lung, persistent

    Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, Blue cheese, foie gras, deserturi

    Alcool: 11%

    Zahăr rezidual: 128 g/l

    Aciditate: 7,4 g/l

    Temperatura de servire: 10°C

    Număr de sticle produse: 44.000 sticle de 50 cl

    Perioada optimă de consum: 2020 - 2060

    De sute de ani, vinul se face în același fel, prin adăugarea strugurilor nobili Aszú din trei coșuri (puttonyos), de 25 kg fiecare, în mustul de bază dinntr-un butoi "Gönc" (136 l).  

    Strugurii sunt macerați două zile, după care sunt presați ușor. Fermentarea are loc în butoaie noi de stejar unguresc - un proces lent care poate dura până la două luni. Maturarea se face în butoaie de 136 și 200 l, timp de doi sau trei ani, plus un an la sticlă.

    Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

    ***

    Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

    Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

    Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

    În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

    Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

    Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

  • Producator: Oremus
  • Tip: Dulce
  • Cantitate: 0.5L
  • Tara De Origine: Ungaria
  • Concentratie Alcool: 12%
  • Culoare: Rose
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Oremus Asz 3 Puttonyos 2014

Cod Produs: imp-wp-959
In stoc
195 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

style="color: #4a4a4a;">Oremus Aszú 3 Puttonyos 2014

Producător: Tempos Vega Sicilia - Oremus, Tokaj, Ungaria  

Soi: Furmint, Hárslevelü, Zéta, Sárgamuskotály vițe vechi de 18 ani, struguri culeși manual în trei ture, între mijlocul lunii septembrie și începutul lui noiembrie

Culoare: galben-auriu profund, strălucitor

Miros: foarte frumos, de piersici, mere, ananas și fruct, cu note terțiare

Gust: elegant și proaspăt, vibrant și, totodată, catifelat datorită acidității remarcabile, cu arome afumate, de patiserie, gem de gutui și sfârșit lung, persistent

Recomandări gastronomice: fructe de mare, pește, Blue cheese, foie gras, deserturi

Alcool: 11%

Zahăr rezidual: 128 g/l

Aciditate: 7,4 g/l

Temperatura de servire: 10°C

Număr de sticle produse: 44.000 sticle de 50 cl

Perioada optimă de consum: 2020 - 2060

De sute de ani, vinul se face în același fel, prin adăugarea strugurilor nobili Aszú din trei coșuri (puttonyos), de 25 kg fiecare, în mustul de bază dinntr-un butoi "Gönc" (136 l).  

Strugurii sunt macerați două zile, după care sunt presați ușor. Fermentarea are loc în butoaie noi de stejar unguresc - un proces lent care poate dura până la două luni. Maturarea se face în butoaie de 136 și 200 l, timp de doi sau trei ani, plus un an la sticlă.

Vinul se poate bea acum, dar are un potențial de păstrare de cca 40 de ani, dacă este ținut în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14ºC și umiditate relativă de 60%.

***

Oremus aparține, din 1993, grupului Vega Sicilia, cel mai renumit producător spaniol. După căderea Cortinei de fier, David Alvarez, proprietarul Vega Siciliei, a fost atras de ideea de a reînvia legenda renumitului vin de Tokaj, despre care Ludovic al XIV-lea spunea că este ”vinul regilor și regele vinurilor”.

Cu o istorie îndelungată, domeniul din Sátoraljaújhely datează cel puțin din secolul al XIII-lea, când călugării romano-catolici din Ordinul Paulin au ridicat aici o mănăstire și și-au numit viile ”Oremus” (”Să ne rugăm”, în lat.).

Mai târziu, în secolul al XV-lea, pământul le-a fost confiscat de nobilimea locului. Potrivit legendei, primul vin aszú, din struguri botritizați, a fost produs din via Oremus, în anii 1620, de către preotul calvinist László Maté Szepsi, considerat inventatorul acestui tip de vin în accepțiunea lui modernă. Din cauza războiului otoman, strugurii au rămas neculeși și s-au stafidit, iar Szepsi i-a folosit pentru a produce primul vin dulce - un fel de ”late harvest” de azi...

În timp, faima vinului de Tokaj a ajuns atât de mare încât, în secolul al XVIII-lea era considerat ”aur lichid”, fiind vinul cel mai prețuit de prinți, regi și țari.

Căzut în uitare sub comuniști, vinul de Tokaj își regăsește acum splendoarea pierdută, iar Oremus este dovada cea mai bună. Ghidați de pariul lor cu excelența, cei de la Vega Sicilia nu s-au zgârcit și nu au precupețit niciun efort pentru a-și împlini visul de crea cel mai bun Tokaj posibil - au cumpărat cele mai bune vii, au consolidat și au extins vechile pivnițe ale căror galerii subterane se întind pe kilometri întregi și au construit la Tolcsva o cramă modernă, cu tehnologie de ultimă oră. Dintre toate, pivnițele vechi sunt cele mai importante, datorită condițiilor ideale pe care le asigură maturării la butoi: o temperatură constantă de 10°C, umiditate de 95% și coloniile de mucegai și bacterii care nu lasă vinul să se strice.

Astăzi, domeniul de 33 ha se întinde pe trei dealuri, iar viile sunt plantate cu Furmint și Hárslevelű, iar Oremus produce unele dintre cele mai rafinate și mai elegante Tokaj-uri, atât dulci cât și seci, cu mineralitatea unică a locului.

Producator: Oremus

Tip: Dulce

Cantitate: 0.5L

Tara De Origine: Ungaria

Concentratie Alcool: 12%

Culoare: Rose

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate