Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Pala "Riserva" Cannonau di Sardegna DOC 2016
Producător: Azienda Agricola Pala - Sardinia
Soi: 100% Cannonau* - vițe vechi de 35 ani, struguri recoltați manual în primele ore ale dimineții
Culoare: roșu închis, cu tente violet și rubinii
Miros: foarte picant, de fructe negre, scorțișoară, cuișoare, nucșoară
Gust: corpolent dar elegant, cu tanini integrați, structură bună și arome de gem de mure, fructe roșii mici, piele și condimente exotice care persistă în sfârșitul lung
Recomandări gastronomice: vânat, carne roșie și cârnați picanți la grătar sau prăjiți, feluri principale picante, brânzeturi maturate
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 3000 l, trei luni în inox și trei luni la sticlă.
*Cannonau este numele local al soiului Grenache (fr.) sau Garnacha (sp.), fiind, totodată, principalul soi roșu din Sardinia.
Ediția 2014 - 92 Puncte James Suckling
Unul dintre cei mai respectați producători de pe scena vitivinicolă a Sardiniei, Azienda Agricola Pala a fost înființată în 1950. Astăzi, ea este condusă de Mario Pala, soția sa Rita și cei trei copii ai lor: Massimiliano, Elisabetta and Mariantonietta. Valorile transmise din generație în generație au fost întotdeauna legate de terroir, pământ și respect față de mediu, iar vinurile reflectă atât caracterul familiei Pala cât și terroir-ul acestei insule extraordinare. Mario are meritul de a fi reformat afacerea axată pe producerea de vin vrac, transformând-o într-o podgorie modernă devenită unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața vinului din Sardinia. Sub conducerea lui, Pala produce vinuri care exprimă perfect terroir-ul Sardiniei, respectând totodată tradițiile oenologice ale locului și familiei.
Viile Pala constau din opt loturi unice. Unele dintre ele se întind pe un deal calcaros din imediata apropiere a orașului Serdiana, acolo une se află și crama și continuă pe dealurile din jurul comunelor Ussana și Senorbì, cu sol de calcar și marnă. Cele mai depărtate se află în comunele Uras, Terralba și San Nicolò d'Arcidano, de pe coasta centrală și de vest a insulei, unde solul este predominant nisipos. În funcție de condiții, viile sunt cultivate cu soiuri autohtone, de la Vermentino la Nuragus și de la Cannonau la Carignano. Cu timpul, Pala a ajuns să producă vinuri foarte bine structurate, aromate și echilibrate. O notă aparte o fac vinurile albe de o eleganță uluitoare, unele dintre ele având un potențial de învechire remarcabil.
Descriere
Pala "Riserva" Cannonau di Sardegna DOC 2016 Producător: Azienda Agricola Pala - Sardinia Soi: 100% Cannonau* - vițe vechi de 35 ani, struguri recoltați manual în primele ore ale dimineții Culoare: roșu închis, cu tente violet și rubinii Miros: foarte picant, de fructe negre, scorțișoară, cuișoare, nucșoară Gust: corpolent dar elegant, cu tanini integrați, structură bună și arome de gem de mure, fructe roșii mici, piele și condimente exotice care persistă în sfârșitul lung Recomandări gastronomice: vânat, carne roșie și cârnați picanți la grătar sau prăjiți, feluri principale picante, brânzeturi maturate Alcool: 14% Temperatura de servire: 16-18°C Maturat 10 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 3000 l, trei luni în inox și trei luni la sticlă. *Cannonau este numele local al soiului Grenache (fr.) sau Garnacha (sp.), fiind, totodată, principalul soi roșu din Sardinia. Ediția 2014 - 92 Puncte James Suckling Unul dintre cei mai respectați producători de pe scena vitivinicolă a Sardiniei, Azienda Agricola Pala a fost înființată în 1950. Astăzi, ea este condusă de Mario Pala, soția sa Rita și cei trei copii ai lor: Massimiliano, Elisabetta and Mariantonietta. Valorile transmise din generație în generație au fost întotdeauna legate de terroir, pământ și respect față de mediu, iar vinurile reflectă atât caracterul familiei Pala cât și terroir-ul acestei insule extraordinare. Mario are meritul de a fi reformat afacerea axată pe producerea de vin vrac, transformând-o într-o podgorie modernă devenită unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața vinului din Sardinia. Sub conducerea lui, Pala produce vinuri care exprimă perfect terroir-ul Sardiniei, respectând totodată tradițiile oenologice ale locului și familiei. Viile Pala constau din opt loturi unice. Unele dintre ele se întind pe un deal calcaros din imediata apropiere a orașului Serdiana, acolo une se află și crama și continuă pe dealurile din jurul comunelor Ussana și Senorbì, cu sol de calcar și marnă. Cele mai depărtate se află în comunele Uras, Terralba și San Nicolò d'Arcidano, de pe coasta centrală și de vest a insulei, unde solul este predominant nisipos. În funcție de condiții, viile sunt cultivate cu soiuri autohtone, de la Vermentino la Nuragus și de la Cannonau la Carignano. Cu timpul, Pala a ajuns să producă vinuri foarte bine structurate, aromate și echilibrate. O notă aparte o fac vinurile albe de o eleganță uluitoare, unele dintre ele având un potențial de învechire remarcabil.
Detalii
Producator: Pala
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Italia
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}