Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Podere Monastero Campanaio 2015
Vin de autor al lui Alessandro Cellai, unul dintre cei mai mari oenologi contemporani
Producător: Podere Monastero - IGT Toscana / Castellina in Chianti
Proprietar și oenolog: Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina, Rocca di Frassinello și Feudi del Piscioto
Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot
Culoare: roșu-aprins
Miros: mure și prune, cu note florale (flori albastre) și picante
Gust: suplu și vibrant, cu corp plin, tanini eleganți și arome de fructe negre (mure, prune, cireșe, stafide) împletite cu note de piper și lemn dulce și cu adieri de flori albastre; postgust lung și frumos care se încheie cu o notă de tabac
Recomandări gastronomice: carne la grătar, minestrone (supă groasă, cu paste), paste și preparate cu fasole
Alcool: 13,5%
Temperatura de servire: 14°C
Maturitate anticipată: 2017-2035
Maturat 15 luni, 50% în baricuri Allier prăjite mediu și 50% în butoaie de stejar Quercus Petraea (gorun). Maturat 7 luni la sticlă.
93 Puncte Parker: ”Campanaio 2015 este făcut din 50% Cabernet Sauvignon și 50% Merlot. Este un vin roșu închis la culoare și impenetrabil, produs din struguri din Castellina in Chianti, în inima apelațiunii Chianti Classico. Vinul ajunge pe palat cu o intensitate lentă și robustă care emană arome de fructe negre, condimente, piele și tutun de mestecat umed. Sfârșitul este catifelat și savuros. Alessandro Cellai a dat lovitura în acest an, cu aceste interpretări ale Burgundiei și Bordeaux-ului.”
Ediția 2014 - 87 Puncte Parker: ”Campanaio 2014 evidențiază provocările acestui an de recoltă dificil. Vinul este un asamblaj de tip Bordeaux, de 50% Cabernet Sauvignon și 50% Merlot. El debutează cu o culoare întunecată, profundă. Buchetul este mai problematic, cu note puternice de ardei verde, fenicul tăiat și salvie sălbatică. Aceste trăsături verzi îi conferă vinului un postgust acru și astringent.”
Ediția 2013 - 94 Puncte Parker: ”Campanaio 2013 este inspirat de marile vinuri din Bordeaux și este un asamblaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, în părți egale. Strugurii cresc în soluri bogate în calcar și oferă foarte multă precizie și concentrare. Acest an de recoltă clasic a fost foarte generos în special cu soiurile care se coc timpuriu, precum Merlot. Alessandro Cellai este extrem de atent la recoltare, fiecare strugure fiind selectat manual. Vinul este foarte concentrat și închis la culoare, fiind maturat 12 luni în stejar. Un vin frumos și memorabil care va cotinua să evolueze încet.
Podere Monastero este podgoria lui Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina. Alessandro are o veche pasiune pentru vinurile franțuzești, iar cele două vinuri pe care la face la Podere Monastero sunt inspirate de vinurile din Burgundia și, respectiv, Bordeaux.”
Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani. În 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor trei podgorii ale grupului Castellare, face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene. Din 2006, el produce, de pe 1,5 ha fiecare, două vinuri de autor: La Pineta - Pinot Noir și Campanaio - Merlot & Cabernet Sauvignon. Etichetele au fost create de Konrad Winzer, un cunoscut sculptor contemporan. Chiar de la prima ediție, ambele vinuri au fost primite cu punctaje de 90+ Puncte Parker. Pentru a-și împlini visul, Alessandro a căutat timp de 10 ani terroir-ul perfect pentru a cultiva Pinot Noir în Chianti. Podere Monastero este un vis devenit realitate.
Descriere
Podere Monastero Campanaio 2015 Vin de autor al lui Alessandro Cellai, unul dintre cei mai mari oenologi contemporani Producător: Podere Monastero - IGT Toscana / Castellina in Chianti Proprietar și oenolog: Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina, Rocca di Frassinello și Feudi del Piscioto Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot Culoare: roșu-aprins Miros: mure și prune, cu note florale (flori albastre) și picante Gust: suplu și vibrant, cu corp plin, tanini eleganți și arome de fructe negre (mure, prune, cireșe, stafide) împletite cu note de piper și lemn dulce și cu adieri de flori albastre; postgust lung și frumos care se încheie cu o notă de tabac Recomandări gastronomice: carne la grătar, minestrone (supă groasă, cu paste), paste și preparate cu fasole Alcool: 13,5% Temperatura de servire: 14°C Maturitate anticipată: 2017-2035 Maturat 15 luni, 50% în baricuri Allier prăjite mediu și 50% în butoaie de stejar Quercus Petraea (gorun). Maturat 7 luni la sticlă. 93 Puncte Parker: ”Campanaio 2015 este făcut din 50% Cabernet Sauvignon și 50% Merlot. Este un vin roșu închis la culoare și impenetrabil, produs din struguri din Castellina in Chianti, în inima apelațiunii Chianti Classico. Vinul ajunge pe palat cu o intensitate lentă și robustă care emană arome de fructe negre, condimente, piele și tutun de mestecat umed. Sfârșitul este catifelat și savuros. Alessandro Cellai a dat lovitura în acest an, cu aceste interpretări ale Burgundiei și Bordeaux-ului.” Ediția 2014 - 87 Puncte Parker: ”Campanaio 2014 evidențiază provocările acestui an de recoltă dificil. Vinul este un asamblaj de tip Bordeaux, de 50% Cabernet Sauvignon și 50% Merlot. El debutează cu o culoare întunecată, profundă. Buchetul este mai problematic, cu note puternice de ardei verde, fenicul tăiat și salvie sălbatică. Aceste trăsături verzi îi conferă vinului un postgust acru și astringent.” Ediția 2013 - 94 Puncte Parker: ”Campanaio 2013 este inspirat de marile vinuri din Bordeaux și este un asamblaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, în părți egale. Strugurii cresc în soluri bogate în calcar și oferă foarte multă precizie și concentrare. Acest an de recoltă clasic a fost foarte generos în special cu soiurile care se coc timpuriu, precum Merlot. Alessandro Cellai este extrem de atent la recoltare, fiecare strugure fiind selectat manual. Vinul este foarte concentrat și închis la culoare, fiind maturat 12 luni în stejar. Un vin frumos și memorabil care va cotinua să evolueze încet. Podere Monastero este podgoria lui Alessandro Cellai, oenologul-șef al Castellare di Castellina. Alessandro are o veche pasiune pentru vinurile franțuzești, iar cele două vinuri pe care la face la Podere Monastero sunt inspirate de vinurile din Burgundia și, respectiv, Bordeaux.” Alessandro Cellai, discipolul preferat al legendarului Giacomo Tachis, este unul dintre cei mai mari oenologi contemporani. În 2010, Wine Spectator l-a inclus în Top 3 al celor mai buni oenologi sub 40 de ani. În calitate de oenolog-șef al celor trei podgorii ale grupului Castellare, face unele dintre cele mai titrate vinuri italiene. Din 2006, el produce, de pe 1,5 ha fiecare, două vinuri de autor: La Pineta - Pinot Noir și Campanaio - Merlot & Cabernet Sauvignon. Etichetele au fost create de Konrad Winzer, un cunoscut sculptor contemporan. Chiar de la prima ediție, ambele vinuri au fost primite cu punctaje de 90+ Puncte Parker. Pentru a-și împlini visul, Alessandro a căutat timp de 10 ani terroir-ul perfect pentru a cultiva Pinot Noir în Chianti. Podere Monastero este un vis devenit realitate.
Detalii
Producator: Podere Monastero
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Italia
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}