Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010
Producător: Tenuta Buon Tempo - Montalcino
Soi: Sangiovese Grosso
Culoare: roșu-rubiniu închis
Miros: floral, cu note de carne de vânat afumată, piele, fructe negre
Gust: elegant, proaspăt și fructuos, cu arome de șuncă afumată, cireșe și mure uscate, mentă, ierburi aromate, pământ și condimente exotice; corp plin, tanini puternici dar fini și o extraordinară concentrare; postgust picant, cu note de cireșe negre, scorțișoară, salvie și anason
Recomandări gastronomice: fripturi preparate cu vin, vânat, brânzeturi mediu maturate
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 18-20°C
Maturitate anticipată: 2016 - 2022
Maturat 24 luni în butoaie franțuzești de 500 l, 40-50% lemn nou, 18-24 luni în butoaie de stejar sloven de 64 hl, 6 luni în tancuri de inox și 6 luni la sticlă.
92 Puncte James Suckling: ”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.”
***
Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul.
Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso.
Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei.
Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.
Descriere
Tenuta Buon Tempo Brunello di Montalcino 2010 Producător: Tenuta Buon Tempo - Montalcino Soi: Sangiovese Grosso Culoare: roșu-rubiniu închis Miros: floral, cu note de carne de vânat afumată, piele, fructe negre Gust: elegant, proaspăt și fructuos, cu arome de șuncă afumată, cireșe și mure uscate, mentă, ierburi aromate, pământ și condimente exotice; corp plin, tanini puternici dar fini și o extraordinară concentrare; postgust picant, cu note de cireșe negre, scorțișoară, salvie și anason Recomandări gastronomice: fripturi preparate cu vin, vânat, brânzeturi mediu maturate Alcool: 14% Temperatura de servire: 18-20°C Maturitate anticipată: 2016 - 2022 Maturat 24 luni în butoaie franțuzești de 500 l, 40-50% lemn nou, 18-24 luni în butoaie de stejar sloven de 64 hl, 6 luni în tancuri de inox și 6 luni la sticlă. 92 Puncte James Suckling: ”Aromele de ciuperci, fructe uscate și pământ conduc spre un vin cu corp plin, tanini puternici și sfârșit condimentat. Un stil mai pământos și mai plăcut. Va fi mai bun în 2016.” *** Tenuta Buon Tempo este un loc de care nu te mai saturi. Situată în extremitatea sudică a Montalcino-ului, în apropiere de Castelnuovo dell'Abate, proprietatea de 26 de hectare este compusă din vii, livezi de măslini și păduri desfășurate în jurul unei vile de piatră, dedicată agroturismului. Viile așezate în pantă coboară până la valea râului Orcia, care delimitează apelațiunea, iar de sus, priveliștea îți alintă nu doar ochii ci și sufletul. Din cele 26 hectare, 12 sunt cultivate cu viță de vie, 5 ha fiind dedicate exclusiv Brunello-ului. Singurul soi cultivat este Sangiovese Grosso, expresia cea mai pură a tipicității Montalcino-ului. Din el, Tenuta Buon Tempo produce numai Brunello și Rosso. Cu vecini celebri precum Casanova di Neri și Poggio di Sotto și născute dintr-un sol ideal - marnă calcaroasă și sandstone, vinurile de la Buon Tempo fac cu adevărat cinste locului. Calitatea lor este apreciată nu doar de consumatori din lumea întreagă, ci și de critici precum Robert Parker și James Suckling. La ea contribuie atât investițiile recente în tehnologie cât și aportul tânărului manager Alberto Machetti și expertiza a doi consultanți celebri, Attilio Pagli și Stefano Bartolomei. Podgoria din Oliveto a devenit în 2012 proprietatea omului de afaceri suedez Per Landin, al cărui Château de Parenchère din Bordeaux vă este, probabil, mai cunoscut. El este cel care a schimbat numele fostei podgorii din Tenuta Oliveto în Tenuta Buon Tempo pentru a-și exprima mai bine viziunea. Succesul rapid al vinurilor demonstrează că invitația la a petrece un timp cât mai bun nu a rămas fără răspuns.
Detalii
Producator: Tenuta Buon Tempo
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Italia
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}