Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!

Vin Rosu Tenuta Sant'antonio Ripasso
  • Tenuta Sant’ Antonio Ripasso ”Monti Garbi” Valpolicella Superiore 2016

    Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Veneto, Valpolicella

    Soi: 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 10% Croatina și Oseleta - struguri culeși manual

    Culoare: roșu-rubiniu închis

    Miros: o surprinzătoare explozie de fructe roșii de pădure și cireșe

    Gust: proaspăt, catifelat, învăluitor, fructat și taninos, cu o dulceață ușoară, arome puternice și postgust picant

    Recomandări gastronomice: paste cu carne și sos ragout sau sosuri italiene, carne albă fiartă sau prăjită, brânzeturi semi-maturate

    Alcool: 14%

    Aciditate: 5,6 g/l

    Zahăr rezidual: 6 g/l

    Temperatura de servire: 14-16°C

    Potențial de învechire: 10 ani

    Număr de sticle produse: 200.000

    Batonaj: o dată pe lună, până în luna octombrie a anului următor recoltei. Maturat 15-16 luni în butoaie de 500 litri, 30% noi și 70% la a doua folosire. 

    Ediția 2014 - Golden Glass - Gyllta Glasid 2016

    Ediția 2012 - 89 Puncte Parker: ”Valpolicella Superiore Ripasso Monti Garbi 2012 este o propunere extraordinară pentru o gamă de bază, care vine la un preț foarte accesibil. Găsiți aici calitatea fructului identificată de regulă cu Tenuta Sant'Antonio, precum și intensitatea îndrăzneață caracteristică stilului casei. Tonurile de fructe negre – vișine și mure – fac trecerea către condiment, gudron și piele.”

    Ediția 2011 - 90 Puncte Parker: Valpolicella Ripasso Superiore Monti Garbi 2011 este o expresie opulentă care demonstrează o grijă foarte mare față de tehnica de dublă fermentare a Ripasso. Iubesc liniile clare ale acestui vin. Notele ferme de fructe de pădure și cireșe coapte la soare funcționează ca niște grinzi care leagă greutatea și intensitatea. Forța proverbială a vinului e îmbrăcată într-o mănușă de mătase. Beți-l între 2014-2018.

    Cei patru fantastici frați Castagnedi fac unele dintre Amarone-urile mele preferate.”

    ***

    Vinuri din Lumea veche adaptate la epoca Lumii Noi

    ”Pentru noi, echilibrul este cel mai important. Amarone trebuie să-ți dea senzația de struguri copți, fără a fi dulce.”, crede Armando Castagnedi

    Patru frați și o mare dragoste pentru vin – așa se prezintă Armando, Paolo, Tiziano și Massimo Castagnedi, producătorii unora dintre cele mai spectaculoase vinuri din Valpolicella și Soave. Și-au asumat un rol de pionierat în complicata lume a vinului italian, mizând pe calitate și respect pentru natură. Au ieșit pe piață în 1995. Succesul a fost rapid, vinurile fiind imediat remarcate și premiate de cele mai respectate foruri italiene: Gambero Rosso, Duemilavini, Bibenda, Espresso. A urmat succesul internațional, declanșat de prima evaluare a lui Robert Parker, Wine Advocate: 93 de puncte pentru Amarone Campo dei Gigli 2003. Același Campo dei Gigli, dar 2008, a fost cel mai bun Amarone de la Vinitaly 2014, câștigându-și dreptul de a fi mai scump decât Masi Costasera 2008. Și ștacheta nu coboară.

    Povestea celor patru frați fantastici începe în viile tatălui lor, Antonio, din San Zeno di Colognola ai Colli. Au muncit de mici în vie și au moștenit neodihna unui tată care, la 87 de ani, continuă să muncească la linia de îmbuteliere. Au învățat să inoveze, lucrând ca și consultanți pentru multe podgorii cărora le-au oferit soluții salvatoare mergând de la managementul viei la alegerea butoaielor. Apoi, a venit momentul să se întoarcă acasă. Experiența acumulată le-a dat curajul să pornească pe propriul drum. În 1989 au cumpărat 30 de hectare lângă Mezzane, care, împreună cu cele 20 ale tatălui lor, au devenit Tenuta San’Antonio. Situată la locul de întâlnire a regiunilor Soave și Valpolicella, podgoria beneficiază de mediul ideal: dealuri numai bune pentru creșterea strugurilor, cu un sol bogat în calciu, calcar și cretă. Dărnicia naturii e completată de pasiunea și expertiza celor patru frați care au ajuns rapid să ocupe un loc invidiat în cercurile viticole din Italia. 

    Provocarea de a face propriul vin nu a fost una ușoară, dar cei patru frați i-au făcut față cu brio. Erau hotărâți să-și facă un nume prin calitate și profesionalism. Decizia de a planta vițe noi alături de cele vechi și de a construi o cramă în regiunea Monte Garbi (”acru” sau ”dur”, în dialectul locului) s-a bazat pe curaj și simț al afacerilor – alte două calități de care frații Castagnedi nu duc câtuși de puțin lipsă.

    Chiar de la început, podgoria a fost gândită ca punte între trecut și viitor. Într-un moment în care vinul italian nu se bucura de recunoașterea internațională de azi, Valpolicella era cvasi-necunoscută, viile erau neglijate, butoaiele și pivnițele erau vechi și obosite, frații Castagnedi au făcut totul altfel: vițe plantate foarte aproape una de alta pentru a le face să concureze pentru nutrienții din sol, sistem de conducere Guyot, plante îngrijite creangă cu creangă, randament mic per plantă, culegerea manuală a ciorchinilor, selecționarea riguroasă a strugurilor și păstrarea lor în condiții de curățenie meticuloasă de la cules până în cramă, folosirea de butoaie franțuzești noi, plus maturarea la sticlă – practici comune azi, dar care, atunci, erau mai degrabă abaterea de la normă. Tradiția i-a învățat să îngrijească via cu dragoste și atenție, pentru a păstra echilibrul natural: folosesc numai îngrășăminte organice, iar pesticidele se utilizează sporadic, în cantități minime. Strugurii selecționați pentru Amarone*, Recioto și Valpolicella Ripasso își continuă coacerea, până la 3 luni, în spații mari, bine ventilate.

    Pariul fraților Castagnedi nu a fost ușor: să inventezi fără a face rabat la calitate, să faci cel mai bun Amarone știind că Amarone e unul dintre cele mai speciale vinuri italiene și unul dintre cele mai greu de produs, să excelezi și în vinuri albe sau rosé (Soave, Scaia), să produci vinuri rare, fără sulfiți adăugați (Télos) și să fie, toate, premiante, e un palmares de invidiat pentru cineva care a pornit la drum acum 20 de ani. Cu atât mai mult cu cât bătălia se dă în Vallis-Polis-Cellae (Valea cu multe pivnițe), denumirea latină a Valpolicellei. Dar au reușit, pentru că au stat departe de ispita cantității, au rămas fideli unor principii ferme și au ales să facă vinurile așa cum trebuie. Un exemplu de gustat și de urmat.

     

     

     

  • Producator: Tenuta Sant'Antonio
  • Tip: Sec
  • Cantitate: 0.75 L
  • Tara De Origine: Italia
  • Concentratie Alcool: 14%
  • Culoare: Rosu
{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Vin Rosu Tenuta Sant'antonio Ripasso "monti Garbi" Valpolicella Superiore

Cod Produs: imp-wp-89
In stoc
98 Lei
Detalii livrare Livrare gratuita in Bucuresti pentru comenzi mai mari de 250 RON. Cost livrare 22 lei provincie. Vezi Detalii
Ai nevoie de ajutor? 0722839246 sau 0724682446
Puncte de fidelitate Acumuleaza 1 punct de reducere pentru fiecare 20 de lei cheltuiti. Vezi Detalii

Tenuta Sant’ Antonio Ripasso ”Monti Garbi” Valpolicella Superiore 2016

Producător: Tenuta Sant’ Antonio - Veneto, Valpolicella

Soi: 70% Corvina și Corvinone, 20% Rondinella, 10% Croatina și Oseleta - struguri culeși manual

Culoare: roșu-rubiniu închis

Miros: o surprinzătoare explozie de fructe roșii de pădure și cireșe

Gust: proaspăt, catifelat, învăluitor, fructat și taninos, cu o dulceață ușoară, arome puternice și postgust picant

Recomandări gastronomice: paste cu carne și sos ragout sau sosuri italiene, carne albă fiartă sau prăjită, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 14%

Aciditate: 5,6 g/l

Zahăr rezidual: 6 g/l

Temperatura de servire: 14-16°C

Potențial de învechire: 10 ani

Număr de sticle produse: 200.000

Batonaj: o dată pe lună, până în luna octombrie a anului următor recoltei. Maturat 15-16 luni în butoaie de 500 litri, 30% noi și 70% la a doua folosire. 

Ediția 2014 - Golden Glass - Gyllta Glasid 2016

Ediția 2012 - 89 Puncte Parker: ”Valpolicella Superiore Ripasso Monti Garbi 2012 este o propunere extraordinară pentru o gamă de bază, care vine la un preț foarte accesibil. Găsiți aici calitatea fructului identificată de regulă cu Tenuta Sant'Antonio, precum și intensitatea îndrăzneață caracteristică stilului casei. Tonurile de fructe negre – vișine și mure – fac trecerea către condiment, gudron și piele.”

Ediția 2011 - 90 Puncte Parker: Valpolicella Ripasso Superiore Monti Garbi 2011 este o expresie opulentă care demonstrează o grijă foarte mare față de tehnica de dublă fermentare a Ripasso. Iubesc liniile clare ale acestui vin. Notele ferme de fructe de pădure și cireșe coapte la soare funcționează ca niște grinzi care leagă greutatea și intensitatea. Forța proverbială a vinului e îmbrăcată într-o mănușă de mătase. Beți-l între 2014-2018.

Cei patru fantastici frați Castagnedi fac unele dintre Amarone-urile mele preferate.”

***

Vinuri din Lumea veche adaptate la epoca Lumii Noi

”Pentru noi, echilibrul este cel mai important. Amarone trebuie să-ți dea senzația de struguri copți, fără a fi dulce.”, crede Armando Castagnedi

Patru frați și o mare dragoste pentru vin – așa se prezintă Armando, Paolo, Tiziano și Massimo Castagnedi, producătorii unora dintre cele mai spectaculoase vinuri din Valpolicella și Soave. Și-au asumat un rol de pionierat în complicata lume a vinului italian, mizând pe calitate și respect pentru natură. Au ieșit pe piață în 1995. Succesul a fost rapid, vinurile fiind imediat remarcate și premiate de cele mai respectate foruri italiene: Gambero Rosso, Duemilavini, Bibenda, Espresso. A urmat succesul internațional, declanșat de prima evaluare a lui Robert Parker, Wine Advocate: 93 de puncte pentru Amarone Campo dei Gigli 2003. Același Campo dei Gigli, dar 2008, a fost cel mai bun Amarone de la Vinitaly 2014, câștigându-și dreptul de a fi mai scump decât Masi Costasera 2008. Și ștacheta nu coboară.

Povestea celor patru frați fantastici începe în viile tatălui lor, Antonio, din San Zeno di Colognola ai Colli. Au muncit de mici în vie și au moștenit neodihna unui tată care, la 87 de ani, continuă să muncească la linia de îmbuteliere. Au învățat să inoveze, lucrând ca și consultanți pentru multe podgorii cărora le-au oferit soluții salvatoare mergând de la managementul viei la alegerea butoaielor. Apoi, a venit momentul să se întoarcă acasă. Experiența acumulată le-a dat curajul să pornească pe propriul drum. În 1989 au cumpărat 30 de hectare lângă Mezzane, care, împreună cu cele 20 ale tatălui lor, au devenit Tenuta San’Antonio. Situată la locul de întâlnire a regiunilor Soave și Valpolicella, podgoria beneficiază de mediul ideal: dealuri numai bune pentru creșterea strugurilor, cu un sol bogat în calciu, calcar și cretă. Dărnicia naturii e completată de pasiunea și expertiza celor patru frați care au ajuns rapid să ocupe un loc invidiat în cercurile viticole din Italia. 

Provocarea de a face propriul vin nu a fost una ușoară, dar cei patru frați i-au făcut față cu brio. Erau hotărâți să-și facă un nume prin calitate și profesionalism. Decizia de a planta vițe noi alături de cele vechi și de a construi o cramă în regiunea Monte Garbi (”acru” sau ”dur”, în dialectul locului) s-a bazat pe curaj și simț al afacerilor – alte două calități de care frații Castagnedi nu duc câtuși de puțin lipsă.

Chiar de la început, podgoria a fost gândită ca punte între trecut și viitor. Într-un moment în care vinul italian nu se bucura de recunoașterea internațională de azi, Valpolicella era cvasi-necunoscută, viile erau neglijate, butoaiele și pivnițele erau vechi și obosite, frații Castagnedi au făcut totul altfel: vițe plantate foarte aproape una de alta pentru a le face să concureze pentru nutrienții din sol, sistem de conducere Guyot, plante îngrijite creangă cu creangă, randament mic per plantă, culegerea manuală a ciorchinilor, selecționarea riguroasă a strugurilor și păstrarea lor în condiții de curățenie meticuloasă de la cules până în cramă, folosirea de butoaie franțuzești noi, plus maturarea la sticlă – practici comune azi, dar care, atunci, erau mai degrabă abaterea de la normă. Tradiția i-a învățat să îngrijească via cu dragoste și atenție, pentru a păstra echilibrul natural: folosesc numai îngrășăminte organice, iar pesticidele se utilizează sporadic, în cantități minime. Strugurii selecționați pentru Amarone*, Recioto și Valpolicella Ripasso își continuă coacerea, până la 3 luni, în spații mari, bine ventilate.

Pariul fraților Castagnedi nu a fost ușor: să inventezi fără a face rabat la calitate, să faci cel mai bun Amarone știind că Amarone e unul dintre cele mai speciale vinuri italiene și unul dintre cele mai greu de produs, să excelezi și în vinuri albe sau rosé (Soave, Scaia), să produci vinuri rare, fără sulfiți adăugați (Télos) și să fie, toate, premiante, e un palmares de invidiat pentru cineva care a pornit la drum acum 20 de ani. Cu atât mai mult cu cât bătălia se dă în Vallis-Polis-Cellae (Valea cu multe pivnițe), denumirea latină a Valpolicellei. Dar au reușit, pentru că au stat departe de ispita cantității, au rămas fideli unor principii ferme și au ales să facă vinurile așa cum trebuie. Un exemplu de gustat și de urmat.

 

 

 

Producator: Tenuta Sant'Antonio

Tip: Sec

Cantitate: 0.75 L

Tara De Origine: Italia

Concentratie Alcool: 14%

Culoare: Rosu

{{rating}} / 5 -
{{#hasComments}}
    {{#comments}}
  • {{author}}
    {{addedDate}}
    {{subject}}
    {{#hasRating}}
    {{rating}} / 5
    {{/hasRating}}
    {{comment}}
    {{#hasReplies}}
      {{#replies}}
    • {{author}}
      {{addedDate}}
      {{reply}}
    • {{/replies}}
    {{/hasReplies}}
  • {{/comments}}
{{/hasComments}}

Produse recomandate