Livrare GRATUITA in Bucuresti pentru comenzile mai mari de 250 LEI!
Vega Sicilia Unico 2013
Producător: Tempos Vega Sicilia - DO Ribera del Duero
Proprietar: familia Alvarez
Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan
Soi: 94% Tinto Fino (Tempranillo), 6% Cabernet-Sauvignon - unele vițe au o vechime de peste 100 de ani
Culoare: roșu-purpuriu închis, cu tente de culoarea cernelii
Miros: impresionant, curat și proaspăt, cu o simfonie de fructe negre (mure și coacăze) și roșii (zmeură), împletite armonios cu note de cedru și tutun
Gust: atac puternic, dar deloc agresiv, corp plin, tanini moi, arome intense de compot de cireșe negre, lemn dulce, piper alb și minerale, plus o adiere de smoală caldă; echilibru minunat între putere și eleganță, cu sfârșit complex și persistent
Recomandări gastronomice: vânat (mistreț, căprioară), friptură de miel sau carne roșie
Alcool: 14%
Temperatura de servire: 16-18°C
Număr de sticle produse: 74.274 sticle obișnuite, 3.390 Magnum, 209 Double Magnum și 22 Imperial
Vinul se poate bea acum și are un potențial de învechire de 40-60 ani, dacă este păstrat în condiții ideale: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%. Îmbuteliat în iunie 2015.
Descrierea oenologului: ”Vinul de referință al domeniului Vega Sicilia. Făcut din cele mai vechi vii ale proprietății. Pe lângă Tempranillo, Cabernet-ul Sauvignon contribuie cu un surplus de forță. Aciditatea frumoasă echilibrează alcoolul. Predomină aromele de lemn ars. Taninii au o amăreală plăcută care compensează ușoara dulceață a vinului.”
98 Puncte Parker: ”Am gustat o sticlă de Unico 2009 în orb și am fost fermecat de prospețimea lui, de aromele de fructe roșii și de caracterul bordelez al acestei ediții. În pahar, după un timp, vinul s-a deschis și a început să semene cu Valbuena, dar cu mai multă profunzime și o eleganță extraordinară. În nas, are ceva ce îmi amintește de edițiile mai vechi, dar are tanini foarte polisați și o senzație gustativă dătătoare de eleganță. Vinul este maturat 10 ani înainte de a fi pus pe piață. 2009 pare a fi un an foarte bun pentru Vega Sicilia, mult mai bun decât m-am așteptat. Va evolua frumos în sticlă.”
Unico este unul dintre vinurile iconice ale lumii, fiind, totodată, cel mai căutat și mai dorit de colecționari vin al Spaniei. Este produs din vițe cu randament foarte mic, unele vechi de peste 100 de ani și maturat 10 ani - 7 ani în budane de stejar noi și vechi și 3 ani la sticlă.
***
Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei.
După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.
Descriere
Vega Sicilia Unico 2013 Producător: Tempos Vega Sicilia - DO Ribera del Duero Proprietar: familia Alvarez Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan Soi: 94% Tinto Fino (Tempranillo), 6% Cabernet-Sauvignon - unele vițe au o vechime de peste 100 de ani Culoare: roșu-purpuriu închis, cu tente de culoarea cernelii Miros: impresionant, curat și proaspăt, cu o simfonie de fructe negre (mure și coacăze) și roșii (zmeură), împletite armonios cu note de cedru și tutun Gust: atac puternic, dar deloc agresiv, corp plin, tanini moi, arome intense de compot de cireșe negre, lemn dulce, piper alb și minerale, plus o adiere de smoală caldă; echilibru minunat între putere și eleganță, cu sfârșit complex și persistent Recomandări gastronomice: vânat (mistreț, căprioară), friptură de miel sau carne roșie Alcool: 14% Temperatura de servire: 16-18°C Număr de sticle produse: 74.274 sticle obișnuite, 3.390 Magnum, 209 Double Magnum și 22 Imperial Vinul se poate bea acum și are un potențial de învechire de 40-60 ani, dacă este păstrat în condiții ideale: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%. Îmbuteliat în iunie 2015. Descrierea oenologului: ”Vinul de referință al domeniului Vega Sicilia. Făcut din cele mai vechi vii ale proprietății. Pe lângă Tempranillo, Cabernet-ul Sauvignon contribuie cu un surplus de forță. Aciditatea frumoasă echilibrează alcoolul. Predomină aromele de lemn ars. Taninii au o amăreală plăcută care compensează ușoara dulceață a vinului.” 98 Puncte Parker: ”Am gustat o sticlă de Unico 2009 în orb și am fost fermecat de prospețimea lui, de aromele de fructe roșii și de caracterul bordelez al acestei ediții. În pahar, după un timp, vinul s-a deschis și a început să semene cu Valbuena, dar cu mai multă profunzime și o eleganță extraordinară. În nas, are ceva ce îmi amintește de edițiile mai vechi, dar are tanini foarte polisați și o senzație gustativă dătătoare de eleganță. Vinul este maturat 10 ani înainte de a fi pus pe piață. 2009 pare a fi un an foarte bun pentru Vega Sicilia, mult mai bun decât m-am așteptat. Va evolua frumos în sticlă.” Unico este unul dintre vinurile iconice ale lumii, fiind, totodată, cel mai căutat și mai dorit de colecționari vin al Spaniei. Este produs din vițe cu randament foarte mic, unele vechi de peste 100 de ani și maturat 10 ani - 7 ani în budane de stejar noi și vechi și 3 ani la sticlă. *** Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei. După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.
Detalii
Producator: Vega Sicilia
Tip: Sec
Cantitate: 0.75 L
Tara De Origine: Spania
Culoare: Rosu
Comentarii
{{#comments}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{subject}}
{{#hasRating}}
{{rating}} / 5
{{/hasRating}}
{{comment}}
{{#hasReplies}}
{{/comments}}
{{/hasComments}}{{#replies}}-
{{author}}
{{addedDate}}
{{reply}}
{{/replies}}
{{/hasReplies}}